sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

Fitbits vergelijken: Welke Fitbit past bij mij?

17 oktober 2020
Auteur: Dries Mattijs

Welke Fitbit past bij mij? Een vraag die ongetwijfeld opkomt als je op zoek bent naar een goede activitytracker. De keuze is groot! Daarom zetten we in dit artikel de voordelen van verschillende soorten Fitbits op een rij. Zo kun je Fitbits vergelijken en een gedegen keuze maken welke het beste bij je past.

Beste prijs-kwaliteit
FITBIT

Alle Fitbit horloges op een rij

Wat is Fitbit? Het is een Amerikaans merk dat activity trackers en smartwatches produceert, dit met als doel om je te motiveren om je gezondheid te monitoren en verbeteren. Dit kan door het meten van sportprestaties, maar ook andere activiteiten zoals voeding, gewicht en slaap. Het aanbod van Fitbit is opgedeeld in activity trackers en smartwatches.

Fitbit activity tracker icon

Activity tracker:

Wordt voornamelijk gebruikt om de algemene gezondheid te meten. Je kunt deze dag en nacht dragen en bijvoorbeeld slaapritme, hartslag en sportprestaties monitoren.

Fitbit smartwatch icon

Smartwatch:

Een sporthorloge dat ook dienstdoet als smartphone. Naast het monitoren van dagelijkse activiteiten, kun je er ook berichten mee versturen en ontvangen, bellen, betalen en draadloos muziek luisteren.

Kies voor een Fitbit activitytracker als je veel bezig bent met je gezondheid en met sporten en kies voor een Fitbit smartwatch als je deze wilt gebruiken als soort vervanger van je smartphone. Twijfel je nog? Lees dan ook eens ons artikel Welk sporthorloge past bij mij?

We zetten alle Fitbits per soort overzichtelijk voor je op een rijtje, met bijbehorende voordelen.

Fitbit Charge 4 – Beste Fitbit voor sporters

Als je veel sport dan is de Fitbit Charge 4 zwart, paars, blauw of graniet de beste keuze. Deze complete fitnesstracker meet hartslag en ademhaling, stappen, overige prestaties en slaap. Met de verschillende trainingsmodules verbeter je je sportprestaties.

Bovendien heeft de Charge 4 van Fitbit een ingebouwde GPS, zodat je kunt trainen zonder je smartphone als aanvulling te gebruiken. Heb je geen behoefte aan deze functie, dan kun je ook voor het eerdere model Fitbit Charge 3 kiezen, deze is net iets voordeliger dan zijn opvolger.

Bovendien heeft de Charge 4 van Fitbit een ingebouwde GPS, zodat je kunt trainen zonder je smartphone als aanvulling te gebruiken. Heb je geen behoefte aan deze functie, dan kun je ook voor het eerdere model Fitbit Charge 3 kiezen, deze is net iets voordeliger dan zijn opvolger.

Belangrijke eigenschappen van de Fitbit Charge 4:

Uitgebreide metingen sportprestaties, slaap, ademhaling, et cetera.
Waterdicht
Ingebouwde GPS voor trainen zonder gekoppelde smartphone
Batterijduur van maar liefst 7 dagen
Fitbit Charge 4 blauw, paars, graniet of zwart, richtprijs €134
Voorganger Fitbit Charge 3 met richtprijs van €112

Fitbit Sense – Beste Fitbit voor gezondheid meten

Ben je op zoek naar een smartwatch waarmee je zo goed mogelijk je gezondheid monitort? Ga dan voor de Fitbit Sense wit of zwart. Deze heeft een elektrodermale activiteitssensor (EDA), waarmee je de elektrische stroom die over het oppervlak van je huid loopt kunt meten. Dit is een indicatie van de hoeveelheid stress je hebt. Op basis hiervan krijg je oefeningen om je stressniveau te verlagen, zoals ademhalingssessies.

Daarnaast bevat deze Fitbit nog tal van andere functies. Denk aan hartslagtracking, GPS, bluetooth/wifi en het meten van het slaappatroon. De prijs ligt wat hoger dan voor andere Fitbits, maar dit is de ideale en meest complete gezondheid smartwatch.

Belangrijke eigenschappen van de Fitbit Sense:

Meet stressniveau en biedt oefeningen voor stressverlaging
Ook voor het meten van sportprestaties, ingebouwde GPS
Waterdicht
Contactloos betalen via Fitbit Pay
Fitbit Sense zwart of wit, richtprijs €329

Fitbit Inspire 2 – Beste goedkope Fitbit

Wil je een goede kwaliteit Fitbit, maar let je graag op de prijs? De Fitbit Inspire 2 zwart, wit of roze is de perfecte keuze voor goede prijs-kwaliteitverhouding. Deze activity tracker meet afstand, calorieverbranding, conditie, hartslag, slaap en stappen.

Je zou ook kunnen kiezen voor de Fitbit Inspire (1), in plaats van zijn opvolger. Deze is uiteraard iets voordeliger. De verschillen? De Inspire 2 van Fitbit heeft een langere batterijduur (maar liefst 10 dagen) en heeft een aanraakknop in plaats van een fysieke knop. Het ontwerp is net iets verfijnder.

Belangrijke eigenschappen van de Fitbit Inspire 2:

Complete meting van activiteiten
Waterdicht en extreem lange batterijduur, geen ingebouwde GPS-ontvanger
Fitbit Inspire 2 wit, zwart of roze, richtprijs €100
Voorgaand model Fitbit Inspire zwart of rood, richtprijs €68

Fitbit Versa 3 – Beste alles-in-1 Fitbit smartwatch

Met de Fitbit Versa 3 zwart, blauw of roze haal je een smartwatch in huis die complete functies biedt voor het optimaliseren van je gezondheid en sportprestaties. Daar zijn uiteraard ook andere Fitbits geschikt voor, maar de Versa 3 van Fitbit blinkt uit in de combinatie van activiteiten tracken, gezondheid verbeteren en de sporthorloge als smartwatch.

Zijn voorganger Fitbit Versa 2 (2019) doet overigens ook prima dienst, maar met Versa 3 heb je ook ingebouwde GPS, ingebouwde speaker en een groter AMOLED-scherm voor het lezen van resultaten en berichten. Bovendien is de Versa 3 voorzien van nieuwe technologie, waardoor deze nog nauwkeuriger resultaten meet.

Belangrijke eigenschappen van de Fitbit Versa 3:

Complete functies, waaronder hartslag, conditie, slaapritme
Waterdicht en ingebouwde GPS
Betalen via Fitbit Pay, Versa 3 is te gebruiken als ‘smartphone’. Alles is goed leesbaar dankzij het grote scherm.
Ingebouwde speaker, stemassistent en muziek luisteren
Fitbit Versa 3 blauw, roze en zwart, richtprijs €229
Voorganger Fitbit versa 2 zwart, grijs, roze, groen, blauw, grijs en bordeaux, richtprijs €178

Fitbit Ace 3 – Beste Fitbit voor kinderen

Als je op zoek bent naar een activity tracker van Fitbit voor kinderen van 6 jaar en ouder, kies dan voor de Fitbit Ace 3 blauw of roze. De vrolijke kleuren en het speelse design voor zowel jongens als meisjes motiveert kinderen om elke dag minimaal 60 minuten te bewegen.

Groot voordeel aan deze Fitbit Ace voor kinderen is dat zij met deze Fitbit kunnen inloggen in hun persoonlijke Fitbit-account (bij andere Fitbits is de minimale leeftijd 13 jaar). Hierin kunnen zij uitdagen bijhouden en badges verdienen, hetgeen de kids motiveert om meer te bewegen.

Belangrijke eigenschappen van de Fitbit Ace 3:

Stappen tellen, slaap- en activiteittracking en uitdagingen
Geschikt om mee te zwemmen
Verbergt calorieteller, om te voorkomen dat kinderen geobsedeerd raken door gewicht
Fitbit Ace 3 roze of blauw, richtprijs €79,99
TIP: Nieuwe Fitbits 2024
Wil je het liefst een van de nieuwste Fitbit van 2024 kopen? Kies dan voor bovengenoemde Fitbit Sense, Inspire 2 of Versa 3, deze zijn niet lang geleden gelanceerd.

Welke Fitbit past bij mij? En hoe kies je de beste Fitbit?

Bij het kopen van een Fitbit houd je natuurlijk rekening met welke functies deze moet hebben. Wil je er bijvoorbeeld ook mee betalen (via Fitbit Pay), moet deze een ingebouwde GPS-tracker hebben? Bekijk altijd goed de functies en kies op basis daarvan de meest geschikte Fitbit.

Ook prijs speelt natuurlijk een rol. Hoe duurder de Fitbit, hoe meer functies. Overigens kun je ervan uitgaan dat je Fitbit lange tijd meegaat, dus een duurdere en meer nauwkeurige Fitbit met uitgebreidere functies kan zeker de investering waard zijn.

Tot slot kan het design de keuze voor de Fitbit bepalen. Zo heeft de ene een groter scherm, de ander een strakker design. Tevens zijn ze per model beschikbaar in verschillende kleuren. Wil je een Fitbit kopen in een bepaalde kleur bandje of houd je van afwisseling? Check dan ook altijd even welke Fitbit accessoires er te koop zijn. Het Fitbit bandje kun je bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd verwisselen, ze zijn er in diverse kleuren en bijvoorbeeld ook van metaal.

Gepersonaliseerde ervaring: voordelen Fitbit app

Als je een Fitbit koopt, installeer dan ook de Fitbit app. Hiermee krijg je meer inzicht in je statistieken en voortgang, zodat je gemakkelijker je doelen bereikt. Tevens houd je hierin je voedselinname bij, waarna het aantal calorieën wordt berekend.

Fitbit iOS app gewicht scherm

Je kunt het dashboard van de app helemaal naar wens samenstellen, zodat je de belangrijkste resultaten het eerste ziet. Door de resultaten bij te houden met je Fitbit en hierin persoonlijke informatie in te vullen (zoals lengte, gewicht en leeftijd), worden de statistieken over je gezondheid en sportprestaties persoonlijk weergegeven.

Fitbit kopen

We hopen dat je met bovenstaande gids voor Fitbits vergelijken een betere keuze kan maken voor de Fitbit die het beste bij je wensen en doelen past. Zo verras je je kids met de Fitbit Ace 2 en ga je voor een goedkope Fitbit voor de Inspire 2.

Wil je het topmodel onder de Fitbits kopen? Dan staat voor ons de Fitbit Sense op nummer 1! Deze strakke en complete horloge voor gezondheid, sportprestaties en met smartphonefuncties is de perfecte toevoeging aan je pols. Volgens ons dé beste Fitbit 2020 aankoop!

Laatste update: 1 juni 2022

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap