sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

Review: Garmin Venu 3

5 september 2023
Auteur: Dries Mattijs

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende maten en is uitgerust met Garmin's geavanceerde nieuwe slaapfuncties, waaronder Sleep Coach en dutdetectie. Het apparaat biedt ook specifieke trainingsprofielen voor rolstoelgebruikers en een indrukwekkende batterijduur van 14 dagen. Met een startprijs van €499,99 is de Venu 3 een veelbelovende opvolger van de Venu 2, die al bovenaan onze lijst van beste Garmin-horloges staat.

Venu 3 - Smartwatch - Sporthorloge - AMOLED-Scherm - 14 dagen batterij - Spraakassistent - Muziek - Pay-...

Know the real you! De Venu 3 health smartwatch is de beste coach op je pols en ontworpen om jouw persoonlijke doelen te ondersteunen, — welke dan ook. Met heldere kleurrijke schermen en een batterijduur tot 14 dagen, is deze Health smartwatch speciaal ontwikkeld met geavanceerde gezondheids- en...

De Garmin Venu 3 als persoonlijke coach

De Garmin Venu 3 is meer dan een smartwatch; het is een verlengstuk van jezelf, een persoonlijke coach op je pols. Deze smartwatch is ontworpen om je te helpen je persoonlijke doelen te bereiken, wat die ook mogen zijn. Met een helder, kleurrijk scherm en een batterijduur tot 14 dagen is deze smartwatch speciaal ontwikkeld met geavanceerde gezondheids- en sportfuncties. De Body Battery energiebewaking helpt je om je energieniveau in de gaten te houden met persoonlijke inzichten op basis van slaap, dutjes, stress, workouts en meer. Dit is een uitstekende functie voor mensen die hun slaap willen optimaliseren en hun energieniveaus gedurende de dag willen beheren.

Verbeter je slaapkwaliteit met de Venu 3

Slaap is een cruciaal onderdeel van onze algehele gezondheid, en de Venu 3 neemt dit serieus met zijn geavanceerde slaaptrackingfuncties. De nieuwe Sleep Coach-functie biedt gepersonaliseerd slaapadvies op basis van je activiteits- en herstelgegevens, waardoor je een beter inzicht krijgt in je slaappatronen en -kwaliteit. Het horloge kan zelfs dutjes automatisch detecteren en deze informatie opnemen in je herstelalgoritme. De HRV-status (hartslagvariabiliteit) wordt ook bijgehouden, wat extra lagen van inzicht toevoegt aan je slaapgegevens. Krijg een slaapscore en persoonlijke slaapcoaching voor de hoeveelheid slaap die je nodig hebt, en ontvang tips over hoe je beter kunt slapen. Persoonlijk heb ik gemerkt dat de slaaptrackingfuncties me hebben geholpen om mijn slaapgewoonten te verbeteren, wat een positieve invloed heeft gehad op mijn algehele welzijn.

Meer dan 30 ingebouwde sport-apps

De Venu 3 biedt een breed scala aan sport- en fitnessfuncties om je actief te houden. Met meer dan 30 ingebouwde apps voor indoor- en outdoorsporten, zoals wandelen, hardlopen, fietsen, HIIT, zwemmen, golfen en meer, zul je nooit een tekort aan opties hebben. Voor rolstoelgebruikers zijn er specifieke uitdagingen en vooraf geladen workouts, waaronder geanimeerde workouts voor kracht, cardio, HIIT, pilates en yoga. Dit maakt de Venu 3 niet alleen een uitstekende smartwatch voor de algemene bevolking maar ook een waardevol hulpmiddel voor rolstoelgebruikers.

Connectiviteit en gemak op je pols

De Venu 3 gaat verder dan alleen fitness-tracking; het biedt ook verschillende connectiviteitsfuncties om je leven gemakkelijker te maken. Met een ingebouwde luidspreker en microfoon kun je direct vanaf je pols bellen of gebeld worden. Android-gebruikers kunnen zelfs rechtstreeks vanaf de smartwatch sms'en. Voor muziekliefhebbers biedt de Venu 3 de mogelijkheid om je favoriete afspeellijsten van Spotify, Amazon Music of Deezer te downloaden, zodat je zonder telefoon kunt luisteren. En met Garmin Pay contactloze betalingen kun je onderweg aankopen doen zonder je portemonnee. Ik gebruik deze functie vaak tijdens het hardlopen; het is zo handig om een flesje water te kunnen kopen zonder contant geld of een kaart bij me te hebben.

.

Veiligheid en traceerfuncties

Veiligheid is een belangrijk aspect van elke smartwatch, en de Venu 3 stelt niet teleur. Het horloge beschikt over ongevaldetectie en Assistance-functies, die een bericht met je live locatie naar je contactpersonen voor noodgevallen kunnen sturen. Dit is vooral handig voor mensen die vaak alleen buiten sporten. Deze functies vereisen wel dat je smartphone zich in een gebied met netwerkdekking bevindt.

Uitgebreide gezondheidsbewakingsfuncties

De Venu 3 biedt een breed scala aan gezondheidsbewakingsfuncties, waaronder polshartslagmeting, morning report, fitnessleeftijd, stressniveau, volgen van menstruatiecyclus en zwangerschap, en meditatie. Deze functies helpen je om een completer beeld te krijgen van je algehele gezondheid en welzijn.

Geavanceerde trainingsfuncties

Als je serieus bent over je fitnessdoelen, zal de Venu 3 je niet teleurstellen. Het horloge biedt geavanceerde trainingsfuncties zoals workoutvoordeel, dat je helpt begrijpen hoe een bepaalde workout je lichaam beïnvloedt, en hersteltijd om te weten hoe lang je lichaam moet herstellen. Je kunt ook vooraf geladen workouts met animaties van oefeningen gebruiken, of je eigen workouts maken in de Garmin Connect smartphone-app.

Synchroniseer en krijg meer inzicht

Tot slot kun je de Venu 3 smartwatch synchroniseren met de gratis Garmin Connect smartphone-app om meer inzicht te krijgen in je gezondheids- en fitnessgegevens. Dit alles zonder extra abonnementskosten, wat een grote plus is voor veel gebruikers.

Laatste update: 9 februari 2024

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap