sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

Betalen met Garmin Pay? Wat is het en hoe gebruik je het?

25 juni 2020
Auteur: Dries Mattijs
Betalen met Garmin Pay

Betalen met Garmin Pay? Je kan er makkelijker en sneller mee afrekenen. Dat is wat met Garmin Pay, dat alweer enkele jaren bestaat, mogelijk is. In samenwerking met Mastercard lanceerde Garmin deze digitale pinpas ook in ons land. Hierdoor kun je, indien jouw bank en smartwatch, van deze betaaldienst gebruik maken.

De laatste jaren zijn er steeds meer manieren bijgekomen om met een device een betaling te doen. Zo hebben we sinds enige tijd Apple Pay en heeft ook Android een succesvol betaalmiddel gelanceerd. Voor velen bleef Garmin Pay echter op de achtergrond. Dat terwijl veel Nederlanders een Garmin smartwatch in huis hebben liggen. Daarom leggen we graag hierover meer uit.

We hebben namelijk gemerkt dat er nog veel vragen rondom Garmin Pay zijn. Daarom hebben we besloten de meest gestelde vragen in dit artikel te behandelen!

We bespreken de volgende onderdelen:

Kortom, alles wat jij moet weten over Garmin Pay!

Wat is Garmin Pay?

Garmin Pay is de technologie waarmee je met een Garmin Smartwatch contactloos kunt betalen. Doordat jouw bankpas met deze technologie gekoppeld is, reken je direct vanaf je smartwatch af.

Dit doet het betalingssysteem via een gecodeerde versie van je bankpas te bewaren. Door bij het aanvragen van een betaling de benodigde gegevens door te sturen, is het daardoor mogelijk om zo een betaling te doen.

Hoe kan je betalen met Garmin Pay?

Voordat je Garmin Pay kunt gebruiken, is het belangrijk dat je weet of jouw bank en bankpas wel met deze service samenwerkt. Op dit moment hebben alleen de banken Rabobank en ABN AMRO een samenwerking met Garmin. Daarnaast zijn Mastercard creditcards ook compatibel.

Banken met Garmin Pay

Garmin Pay heeft er bewust voor gekozen zijn eigen betaaltechnologie te ontwikkelen en niet van de technologie van bijvoorbeeld Android Pay gebruik te maken. Hierdoor moet Garmin Pay zelf banken en creditcardmaatschappijen aansporen om met Garmin Pay te gaan samenwerken. 

De kans is groot dat de komende jaren andere banken met Garmin Pay gaan samenwerken. Net als Apple Pay zijn hier enkele maanden tot wel jaren overheen gegaan. Kortom, nog even geduld ;)?

Garmin Pay instellen

In de handleiding van jouw Garmin smartwatch en op de website van Garmin Pay is uitgebreid te vinden hoe je Garmin Pay installeert en gebruikt. De installatie neemt doorgaans enkele minuten in beslag.

Garmin Pay werkt, in het kort, als volgt:

 1. Je activeert de betaalpas van je bank op je smartphone
 2. Je koppelt je betaalpas via de Garmin Connect app aan diezelfde app
 3. Nu is je betaalpas ook meteen gekoppeld aan je Garmin smartwatch

Na de installatie is het natuurlijk tijd om te betalen met Garmin Pay. Dit werkt als volgt:

 1. Houd de activatieknop van je smartwatch ingedrukt. Selecteer vervolgens de portemonnee en toets je pincode in
 2. Een groen vinkje geeft aan of de betaling gelukt is
 3. De volgende keer dat je wilt afrekenen hoef je niet nog een keer je pincode in te toetsen. Je hoeft dan alleen de Garmin smartwatch voor het pinapparaat te houden

Waarmee kun je Garmin Pay gebruiken?

Je kunt Garmin Pay op dit moment met 32 horloges gebruiken. Bij vrijwel ieder product is aangegeven of het compatibel is. Hierdoor weet je vooraf of jouw nieuwe Garmin smartwatch met Garmin Pay te combineren is. 

Op dit moment werken de volgende collecties met Garmin Pay:

Wat zijn de voor- en nadelen van het betalen met Garmin Pay?

Bij het gebruik van een Garmin smartwatch in combinatie met Garmin Pay komen de verschillende voor- en nadelen kijken, zoals hieronder weergegeven:

Voordelen:

 • Sneller en makkelijker betalen
 • Je portemonnee mag thuisblijven
 • Veiliger (niemand kan je pincode afkijken)
 • Eenvoudig te installeren

Nadelen:

 • Werkt nog maar met een paar banken samen.
 • Niet met alle Garmin smartwatches compatibel

Waar kan ik een Garmin Pay horloge kopen?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er op dit moment meer dan 30 verschillende smartwatches met Garmin Pay. De komende tijd komen er ongetwijfeld meer modellen uit, waar je bij een select aantal verkopers altijd op een uitgebreid assortiment kunt rekenen.

Behalve dat je voor een nieuwe Garmin Pay smartwatch op de website van Garmin terechtkunt, is sporthorlogedeal.nl een van de meest vooraanstaande verkopers van Garmin smartwatches. Vanwege het brede assortiment kun je altijd rekenen op de nieuwste en beste modellen waarmee je dat heerlijke kopje koffie gewoon digitaal kunt afrekenen!

Laatste update: 28 januari 2021

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap