sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

Ontdek onze Top 3 Beste activity trackers met gps!

17 september 2020
Auteur: Dries Mattijs
Beste prijs-kwaliteit
Huawei
Activity tracker met gps om pols

Een activity tracker is een bewegingssensor die je om de pols draagt en die metingen uitvoert van dagelijkse activiteiten. Denk hierbij aan het tracken van stappen, calorieverbranding, hartslag en afgelegde afstand. Bovendien hebben de betere activity trackers een gps-functie. Waarom je beter een activity tracker met gps-functie koopt, vertellen we je in dit artikel. Ook zetten we de top 3 van het moment voor je op een rijtje!

Een activity tracker is een bewegingssensor die je om de pols draagt en die metingen uitvoert van dagelijkse activiteiten. Denk hierbij aan het tracken van stappen, calorieverbranding, hartslag en afgelegde afstand. Bovendien hebben de betere activity trackers een gps-functie.

Waarom je beter een activity tracker met gps-functie koopt, vertellen we je in dit artikel. Ook zetten we de top 3 van het moment voor je op een rijtje!

Waar op letten bij kopen van een activity tracker?

De activity tracker kun je ook wel zien als verlengstuk van je smartphone. Via de tracker die je draagt als een horloge kun je allerlei metingen doen, die vervolgens gekoppeld worden aan een app op je telefoon. Zo krijg je een schematische weergave van de resultaten. 

Bij het kopen van een activity tracker let je op de volgende zaken: 

 • Functies / parameters: wat kun je meten met de tracker? Is de tracker waterdicht?
 • Budget: over het algemeen hebben duurdere activity trackers meer parameters.
 • Design: kies een ontwerp dat goed bij je past qua uitstraling en draagcomfort.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: staan de functies in verhouding tot de prijs?
 • Reviews: vaak zegt de mening van gebruikers veel over de kwaliteit van de tracker. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de tracker accuraat is en goed synchroon loopt met de app op je smartphone. Gebruikers kunnen je hier uit eigen ervaring over vertellen.

Waarom een activity tracker met gps kopen?

Een activity tracker zonder gps berekent de afgelegde afstand aan de hand van het aantal stappen die je zet – dit op basis van gemiddelden. Een activity tracker mét gps geeft echter veel correctere resultaten van de afgelegde afstanden op basis van locatie. Voor iedereen die nauwkeurige resultaten wil inzien is een activity tracker met ingebouwde gps dus een absolute pre!

Man met activity tracker met gps

De luxere activity trackers met gps geven zelfs je tempo, afgelegde afstand en tijd op het scherm weer. Dit is ideaal als je streeft naar het behalen van bepaalde trainingsdoelen. Wil je ook navigeren tijdens het bewegen? Kies dan liever voor een smartwatch. Ze zijn over het algemeen iets prijziger dan activity trackers, maar ze hebben als voordeel dat je bijvoorbeeld via je horloge apps als Google Maps of Buienradar opent.

Top 3 beste activity trackers met gps

Er zijn heel wat activity trackers op de markt, de ene uiteraard beter dan de markt. We zetten onze top 3 voor je op een rijtje. 

1. De beste prijs-kwaliteitverhouding: 

Ontdek functies Fitbit Inspire 2

De Fitbit Inspire 2

De Fitbit Inspire heeft een strak design en is verkrijgbaar in wit, zwart en roze. Met de GPS-sensor die trackt via je smartphone houd je alle resultaten goed bij. Met een prijs van €99,95 valt deze Fitbit in de middenklasse en dat is een uitstekende prijs voor de vele functies die deze activity tracker je te bieden heeft. 

Gebruikers zijn te spreken over de combinatie van de prijs, functies en het design. Kortom, een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. 

 • Meet afstand, calorieverbranding, hartslag, slaap, stappen en trappen 
 • Waterdicht tot 50 meter diep 
 • OLED scherm van 0,72 inch, gewicht van 8,5 gram 
 • Voorgeprogrammeerde fitness workouts beschikbaar 
 • Werkt op Android en iOS 
Ontdek hier alle functies van de Fitbit Inspire 2

2. De beste in prijs:

Huawei Band 4 Pro

De Huawei Band 4 Pro

Als je op zoek bent naar een compacte tracker met uitgebreide functies, maar voor een relatief lage prijs, dan is de Huawei Band 4 Pro waarschijnlijk je beste keuze. Deze is verkrijgbaar in zwart en roze. 

Met een prijs van €65,99 is het niet onterecht dat deze activity tracker populair is. Gebruikers zijn vooral te spreken over de geweldige gps-functie die inbegrepen zit in deze relatief lage prijs. Met deze tracker laat je je smartphone voortaan thuis tijdens het sporten.

 • Meet afstand, calorieverbranding, hartslag, slaap, snelheid en stappen 
 • Waterdicht, meet ook zwemsnelheid  
 • AMOLED scherm van 0,95 inch, gewicht van 25 gram
 • Werkt op Android en iOS 
Ga naar Huawei Band 4 Pro

3. De beste in kwaliteit:

Fitbit Charge 4

De Fitbit Charge 4

De Charge 4 van Fitbit behoort volgens ons absoluut in de top 3 beste activity trackers met gps. Waarom? Een strak design, verkrijgbaar in bijzondere kleuren en dit in combinatie met de uitgebreide functies brengen dit model naar de top in de markt. De kosten voor dit technisch pareltje zijn rond de €135, afhankelijk van de gekozen kleur. 

Volgens gebruikers werkt de Fitbit Charge 4 goed samen met de app. Bovendien laadt de batterij snel op en gaat nog lang mee ook! Je kunt er zelfs contactloos mee betalen. De gegevens worden volgens de reviews erg nauwkeurig getrackt.  

 • Meet afstand, calorieverbranding, hartslag, slaap, snelheid, stappen en trappen  
 • Waterdicht, ook geschikt voor actieve zwemmers
 • OLED scherm van 0,79 inch, gewicht van 26 gram
 • Werkt op Android en iOS
 • Verkrijgbaar in kleuren zwart, palissander en staalblauw 
Ontdek hier de Fitbit Charge 4 kleuren en volledige functies

Voordelen activity tracker met gps 

Al overtuigd van de voordelen van activity trackers met gps? We sommen het hier nog eens kort voor je op:

Nauwkeurige metingen van sportprestaties, slaapritme en meer.
Cijfers die minimaal afwijken van de werkelijkheid, omdat ze gebaseerd worden op gps (in plaats van algemene gemiddelden).
Motiveert indirect om meer te bewegen en gezonder te eten, omdat je de voortgang van je prestaties kunt monitoren en op basis daarvan concreter actie onderneemt.
Maakt je indirect gelukkiger, omdat je na het zien van resultaten sneller emoties ervaart van voldaanheid en trots.

Kortom, tijd om een activity tracker om de pols te schuiven en te starten met meten! Prijzen van activity trackers zijn verkregen in september 2020 en zijn mogelijk aan verandering onderhevig.

Bekijk ook onze top 3 van beste sporthorloge met hartslagmeter

Laatste update: 29 januari 2021

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap