sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

De beste gezondheidshorloges in 2024 om je te helpen je doelen te bereiken

22 januari 2023
Auteur: Dries Mattijs

Het gezondheidshorloge wordt ook wel activity tracker genoemd. Je kunt er je gezondheid en levensstijl mee bijhouden. De functies die er op het gezondheidshorloge zitten zijn heel erg uiteenlopend. Daarbij spreekt de wens van de persoon natuurlijk ook mee.

Een gezondheidshorloge, wat is dat precies?

Een gezondheidshorloge is voornamelijk om de gezondheid in de gaten te houden. Daarnaast kan het ook meldingen van de smartphone doorgeven en fitness tracking. Zo wordt met een gezondheidshorloge de volgende metingen gedaan: hartfilmpje gemeten, hartslag waarschuwingen, zuurstofsaturatie in het bloed maar ook meldingen.

Het is zelfs mogelijk dat er stappen gemeten worden met een stappenteller, de afstand wordt gemeten en de snelheid maar ook wat voor een calorieën er verbrand zijn en of er voldoende gedronken wordt.

Er zijn ook gezondheidshorloges die je stressniveau meten en je slaap bijhouden. Zo weet je hoeveel uren je geslapen hebt en hoelang je in de belangrijkste slaapfases hebt gezeten.

Gangbare termen die gebruikt worden bij gezondheids horloges

De afgelopen jaren hebben er bij de gezondheidshorloges veel veranderingen plaats gevonden. Hierbij worden er ook veel termen gebruikt. Daarom een kleine uitleg over de termen:

Ecg: Dit is een hartfilmpje. Ecg staat voor elektrocardiogram

Spo2: Dit is een meting van de zuurstof in het bloed. Dit wordt ook wel zuurstofsaturatie of bloed zuurstof genoemd

EDA: Dit is Electrodermale activiteit. Hiermee wordt de reactie van de huid gemeten en is het dus een indicatie voor stress.

Huidtemperatuur: De temperatuur van de huid wordt gemeten zodat koorts vastgesteld kan worden. Enkele horloges meten de temperatuur van de huid ook tijdens het slapen en activiteiten.

Bloeddruk: De bloeddruk wordt gemeten door het gezondheidshorloge

Hartslagmeting: Dit gebeurt via de pols. De sensor om de hartslag te meting zit aan de onderkant van het horloge. Dit gebeurt over het algemeen 24/7

Waarom zou je een gezondheidshorloge nemen?

Wanneer je de gezondheid wilt monitoren dan kan je dit handig doen met een gezondheidshorloge. Zo kan je met sporten en andere activiteiten in de gaten houden wat je hartslag doet, de bloeddruk, het slaappatroon maar ook andere metingen. Het voordeel is dat de horloges er zijn in verschillende stijlen. Zo zijn ze er voor mannen en vrouwen. Het horloge voor een man of vrouw is vaak wel anders omdat ze op geslacht gemaakt worden.

Welke soorten gezondheid horloges zijn er?

Er is een ontzettende grote keuze uit gezondheids horloges. Het is voor je een gezondheidshorloge aanschaft altijd heel erg verstandig om te kijken welke mogelijkheden er zijn. Daarom is het goed om vooraf te weten wat voor soorten gezondheidshorloges er zijn:

  • Smartwatch: niet geschikt om sporttrainingen bij te houden
  • Sporthorloge: Geschikt voor verschillende sporten
  • Hybride horloge: Houdt het aantal stappen en verbrande calorieën bij
  • Gezondheidshorloge: Dit horloge kan je gezondheid bijhouden

Top 3 gezondheidshorloges

Wanneer je een gezondheidshorloge wilt, dan wil je een horloge dat niet alleen de juiste functies heeft maar ook de juiste prijs. Daarom is prijs/kwaliteit toch wel iets wat belangrijk is.

Fitbit Inspire 3 - Activity tracker

Inspire 3 - Activity tracker - Zwart

Doe waar je van houdt en voel je goed met Inspire 3, de tracker die je helpt stress te verminderen en je nachtrust, gezondheid en fitness te verbeteren. Registreer statistieken zoals huidtemperatuur en zuurstofverzadiging, en ontvang scores die aangeven of je klaar bent om te sporten of hoe goed...

Met dit gezondheidshorloge kan je alles doen om je goed te voelen. Het zorgt ervoor dat je minder stress hebt, een goede nachtrust, je fitness verbeterd en dat je gezondheid verbeterd. Daarbij registreert het de huidtemperatuur, het zuurstofgebruik, geeft de scores aan of je kunt gaan sporten en hoe je stressniveau is. Beweeg je gewoon dan houdt de Fitbit Inspire 3 de stappen, afstand, verbrande calorieën en de actieve zones in minuten bij.

Met dit gezondheidshorloge kan je goed zien hoe het met je lichaam is. Ook stress en slaap worden heel goed bijgehouden en daarbij zijn er ademhalingsoefeningen en Mindfulness sessies die er gevolgd kunnen worden.

De slimme functies kunnen naar wens geactiveerd worden maar ook oproepen en meldingen op de telefoon krijgt, een always-on display modus, een fijn draagcomfort en een batterijduur van tien uur.

Er is zelfs de mogelijkheid om een fitbit premium abonnement te nemen om je lichaam nog beter te leren kennen.

Er wordt automatisch bijgehouden wanneer je beweegt
De slaap wordt goed bijgehouden
De batterijduur is tot 10 uur
Heeft een kleine display
Geen zelfstandige GPS

Samsung Galaxy Watch 4 - Smartwatch Dames

Galaxy Watch4 - Smartwatch Dames - 40mm - Pink gold

Let op: momenteel ondersteunt de Samsung Galaxy Watch 4 geen iPhone. Deze update zal later beschikbaar komen, wanneer is nog niet bekend. De Samsung Galaxy Watch4 is de beste fitnesscoach waarmee je in een handomdraai inzicht in je gezondheid hebt. Dankzij het gebruik van WearOS gaat er een...

Als je op zoek bent naar een smartwatch die je gezondheid in de gaten houdt en je daarbij helpt met bewegen, dan is de Samsung Galaxy Watch4 een uitstekende keuze.

Met de Galaxy Watch4 heb je in een handomdraai inzicht in je gezondheid. Je kunt bijvoorbeeld je bloeddruk meten of een ECG hartfilmpje maken. Ook tijdens de nacht blijft de smartwatch jouw gezondheid in de gaten houden, door bijvoorbeeld je zuurstofniveau of de kwaliteit van je slaap te meten. Bovendien is de Galaxy Watch4 ook nog eens je persoonlijke coach voor meer beweging. Hij telt je stappen, houdt bij hoe actief je bent en hoeveel calorieën je verbrandt.

Ik vind het superhandig om deze informatie op mijn pols te hebben, zonder dat ik daarvoor mijn telefoon hoeft te pakken. Bovendien is de Galaxy Watch4 ook nog eens uitgerust met een mooi Super AMOLED display, waardoor alles helder en scherp wordt weergegeven. En door het gebruik van WearOS kun je veel verschillende apps gebruiken, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn.

Toch zijn er ook een paar nadelen. De ECG en bloeddrukmeter zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor iOS en Huawei, en op dit moment is de Galaxy Watch4 nog niet geschikt voor iPhone. Maar als je een Android telefoon hebt, dan is dit zeker een smartwatch die je moet overwegen.

Het heeft een Super AMOLED display
Ecg-hartslagmeter en bloeddrukmeter
Populaire apps kunnen gedownload worden
Niet geschikt voor de IPhone

Garmin Venu 2 Health Smartwatch

Venu 2 Health Smartwatch - Amoled touchscreen - Stappenteller - 10 dagen batterij - Zwart

Als je gezond leeft, leef je beter. Breng je lichaam en geest in balans met de Venu® 2 serie. Deze GPS smartwatch heeft geavanceerde gezondheidsmonitoring- en fitnessfuncties om je te helpen beter te begrijpen wat er zich in jouw lichaam afspeelt. Het voelt goed om te bewegen. Verander van...

Met de Garmin Venu 2 kan je het lichaam en de geest in balans brengen. Om te kunnen begrijpen wat er in het lichaam afspeelt zijn er goed werkende gezondheidsmonitoring functies en fitness functies.

Het horloge is uitgerust met een helder AMOLED display, uitgebreide gezondheidsmonitoring functies, apps om meer te kunnen bewegen, workouts om meer doelen te behalen, er kunnen tot zeshonderdvijftig songs op het horloge gezet worden, er kan contactloos betaald worden, oproepen ontvangen worden op het horloge, ongevallen detectie, batterijduur tot 11 uur en kan gepersonaliseerd worden met verschillende gewenste apps.

Wanneer er muziek geluisterd wil worden via de Garmin Venu 2 kan er een losse draadloze koptelefoon verkregen worden.

Gezondheidsmonitoring functies
25 voorgeladen indoor en outdoor sport apps
Mogelijkheid tot Contactloos betalen
Kan geen bloeddruk meten

-

Laatste update: 9 februari 2023

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap