sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

Polar sporthorloge koopgids: welke Polar past het beste bij jou?

1 februari 2021
Auteur: Dries Mattijs

Het merk Polar behoort net als Garmin tot de beste sporthorloges op de markt. Ben je op zoek naar een Polar sporthorloge? Dan heb je de keuze uit de Polar Vantage, Grit X, Ignite, Unite en M430 HR.

De verschillende modellen hebben ieder hun eigen kenmerken en design. Polar sporthorloges vergelijken is dan ook zeker aan te raden wanneer je op zoek bent naar het beste sporthorloge dat aansluit bij je trainingsstijl.

In deze koopgids adviseren we je eerst waar je op moet letten bij het kopen van een Polar sporthorloge. Daarna gaan we in op de kenmerken van de verschillende modellen. Zo vind je de Polar die het beste bij je past!

Sporthorloge Polar kopen? Hier moet je op letten

De Polar sporthorloges lijken qua uitstraling veel op elkaar en de grootste verschillen zijn terug te vinden in de eigenschappen. Denk aan een ingebouwde hartslagsensor, meeleverde hartslagband, een ingebouwde muziekspeler en waterdichtheid tot een bepaalde diepte.

Ook hebben sommige Polar horloges extra opties voor het monitoren van de gezondheid en het tracken van de slaap. Of wat dacht je van het weergeven van smartphone notificaties, bellen en contactloos betalen? Wil je de Polar horloge ook als smartwatch gebruiken, let dan op deze extra functies.

Afbeelding van hartslag

Polar hartslagfuncties

Het merk Polar specialiseert zich al sinds 1977 in hartslagmeting en technologische innovaties. De prestaties voor hartslagmeting zijn bij dit merk uitzonderlijk goed. Middels optische hartslagmeting krijg je een nauwkeurig beeld van hoe snel het bloed door je aderen stroomt en hoe snel het hart klopt. Op basis hiervan kunnen Polar sporthorloges met ingebouwde hartslagmeter zelfs het stressniveau meten.

De Polar Vantage V2 HR doet hier zelfs een schepje bovenop en geeft je de mogelijkheid om naast de ingebouwde polssensor ook een borstband aan te schaffen. Hiermee krijg je nóg nauwkeurigere resultaten en kun je perfect trainen op hartslag.

Garmin GPS

Polar GPS-functies

Bij het hardlopen komt een ingebouwde gps-ontvanger goed van pas. De sporthorloges van Polar zijn hiervan voorzien. Hiermee kun je niet alleen routes en afstanden tracken, maar bij sommige modellen ook hoogteverschillen meten.

Garmin batterij

Polar batterijduur

Als je het sporthorloge intensief gebruikt dan is een lange batterijduur belangrijk. De nieuwere modellen worden steeds beter geoptimaliseerd om lang mee te gaan en snel op te laden. Zo kun je ze vaak meerdere dagen achter elkaar gebruiken zonder op te laden. Check bij de aanschaf van je nieuwe horloge hoelang de batterij meegaat en kies bij voorkeur voor een nieuwer model als de batterijduur voor jou van groot belang is.

Polar Designs en modellen

Qua model kies je voor een Polar sporthorloge tussen de Vantage, Grit X, Ignite, Unite en M430 HR. Deze eerste vier lijken qua design sterk op elkaar en zijn voorzien van ronde horlogekast en rubberen band. Ben je juist op zoek naar een model waarbij de horlogekast een soort van doorloopt in het bandje. Dan past de Polar M430 HR het beste bij jou.

Is er nog een verschil tussen Polar sporthorloges voor dames tegenover Polar sporthorloges voor heren? In principe niet, alle modellen zijn unisex, maar je kunt wel kiezen uit verschillende kleuren en maten voor de horlogekast en het bandje. Op die manier kun je je sporthorloge personaliseren.

lopen met sporthorloge

Polar prijzen

De prijzen van Polar sporthorloges zijn afhankelijk van het model en variëren van ruim €100 tot €550. Nieuwere modellen met uitgebreide (hartslag)functies zijn prijziger dan de basismodellen, maar als je geen behoefte hebt aan diverse extra functies dan voldoet een goedkoper model prima.

Let dus goed op je eisen en wensen aan het sporthorloge, zodat je niet betaalt voor functies die je niet gebruikt. Sommige modellen krijgen bovendien een nieuwe of luxere uitgave (zoals de Polar Vantage M, V, V2), waarbij de verschillen vaak klein zijn en het goedkoopste model voor jou wellicht ook prima voldoet.

De sporthorloge modellen van Polar

Na het lezen van bovenstaande tips weet je waar je op moet letten bij het kopen van een Polar sporthorloge. We duiken nu in de verschillende modellen. Wat zijn de eigenschappen en voordelen van de sporthorlogemodellen Polar Vantage, Grit, Ignite, Unite en M430 HR?

Polar Vantage sporthorloge

De Vantage van Polar is momenteel in drie modellen op de markt, namelijk de Vantage M, Vantage V en Vantage V2. De designs en functionaliteiten zijn vergelijkbaar, maar er zijn kleine verschillen:

  • Polar Vantage M: middensegment sporthorloge, met een batterijduur van 30 uur in trainingsmodus. Gewicht 45 gram. Afmetingen 47x47x12,5 mm
  • Polar Vantage V: iets luxer met extra functionaliteiten voor het meten van stress en het geven van hersteladvies. Batterijduur 40 uur in trainingsmodus. Gewicht: 66 gram. Afmetingen: 47x47x13 mm.
  • Polar Vantage V2: opvolger van V met dezelfde afmetingen. Inclusief nieuwe herstelprogramma’s en een lichtsensor waarbij de helderheid van het scherm aangepast wordt op de omgeving. Gewicht: 52 gram.

Alle drie de modellen zijn voorzien van slimme functies die je stimuleren om te bewegen. Ook geven ze uitgebreide informatie over de voortgang van je trainingen en kunnen ze tevens slaapkwaliteit en dagelijkse activiteiten monitoren.

De Vantage is een goede keuze voor zowel beginnende als prestatiegerichte sporters die een uitgebreid en functioneel sporthorloge in het middensegment zoeken.

polar vantage m

Polar Vantage M, V en V2

Eigenschappen:
Verkrijgbaar in zwart, wit, zilvergrijs, groen, zwart
Meet afstand, calorieverbranding, conditie, hartslag, slaap, snelheid, stappen en stress
Geeft smartphone meldingen
Richtprijs: €229 (M), €369 (V), €475 (V2)
Ontdek alle Polar Vantage sporthorloges

Polar Grit X sporthorloge

De Polar Grit X is een absolute topper onder de sporthorloges. Het is een uitgebreide horloge voor serieuze duursporters die zo veel mogelijk facetten van hun training willen monitoren. Het scherm is 46 mm breed en hij is redelijk robuust, maar wel licht in gewicht (64 gram).

De batterij gaat zo’n 40 uur mee als je gps en hartslagmeting aan hebt staan. Zet je hem in de energiebesparende modus, dan houdt hij het zelfs tot 100 uur vol. Hij heeft bovendien diverse ingebouwde trainingen beschikbaar. Let op, grondcontacttijd meten is met de Polar Grit X niet mogelijk, maar afgezien van dat heeft hij eigenlijk alle meetfuncties die een sporter wensen kan.

Wie meer info wenst, leest best ook onze uitgebreide review over de Polar Grit X.

Polar Grit X sporthorloge

Polar Grit X

Eigenschappen:
Verkrijgbaar in wit, zwart en groen
Meet afstand, calorieverbranding, conditie, hartslag, slaap, snelheid, stappen en stress
Geeft smartphone meldingen
Richtprijs: €350 - €400 (afhankelijk van maat horlogebandje)
Ontdek alle Polar Grit X sporthorloges

Polar Ignite sporthorloge

Als je op zoek bent naar een sporthorloge dat focus legt op herstel dan is de Polar Ignite een goede keuze. Deze houdt niet alleen je sportprestaties bij, maar dient ook als digitale coach. Hierbij krijg je toegang tot extra slaapfuncties waarbij je advies krijgt over het verbeteren van je levensstijl. Ook krijg je advies op het gebied van herstel.

Op basis van alle gegevens krijg je trainingsbegeleiding en een aanbevolen work-out die aansluit bij je fitheid. Het horloge is licht aan de pols met een gewicht van slechts 35 gram.

Polar Ignite sporthorloge

Polar Ignite

Eigenschappen:
Verkrijgbaar in wit, zwart, rosé, zilver en oranje
Meet afstand, calorieverbranding, hartslag, slaap, snelheid, conditie, stappen, stress en trappen
Geeft smartphone meldingen
Richtprijs: €165 - €190 (afhankelijk van maat en kleur)
Ontdek alle Polar Ignite sporthorloges

Polar Unite sporthorloge

Als budget voor jou een belangrijke factor is, dan zit je zeker goed met de Polar Unite. Dit prijsvriendelijke model bevat alle basisfuncties die regelmatige sporters nodig hebben. Hij is waterdicht en heeft een breedte van 43,4 mm. Het gewicht is 32 gram.

Het model heeft een aantal voorgeprogrammeerde work-outs en kan bijvoorbeeld ook VO2MAX meting doen. Wil je echter ook een virtuele partner en meer gedetailleerde metingen doen, dan kies je beter voor een alternatieve Polar sporthorloge.

Garmin forerunner 45 cta

Polar Unite

Eigenschappen:
Verkrijgbaar in wit, zwart, roze, blauw
Meet afstand, calorieverbranding, conditie, hartslag, slaap, snelheid, stappen en stress
Geeft smartphone meldingen
Richtprijs: €128
Ontdek alle Polar Unite sporthorloges

Polar M430 sporthorloge

De Polar M430 HR is een wat ouder model dat vooral opvalt door het design. De horlogekast loopt hier een soort van door in het bandje. Kies voor dit model als het uiterlijk je aanspreekt en als draagcomfort belangrijk voor je is.

Het model bevat de belangrijkste meetfuncties voor regelmatige sporters en is waterdicht, maar is toch net wat minder uitgebreid dan bovengenoemde alternatieven. Zo kun je bijvoorbeeld geen muziek via het horloge bedienen. Al met al is het een budgetvriendelijk horloge voor iedereen die algemene sportprestaties wil bijhouden.

Polar M430 sporthorloge

Polar M430

Eigenschappen:
Verkrijgbaar in zwart, wit en oranje
Meet afstand, conditie, hartslag, slaap, snelheid en stappen
Geeft smartphone meldingen
Richtprijs: €165
Ontdek alle Polar M430 HR sporthorloges

Sporthorloge van Polar kopen: wat is de beste keuze?

Je hebt nu gelezen over de eigenschappen, prijzen en voordelen van de verschillende Polar modellen. Wat is nu de beste keuze? Dat hangt dus maar net af van je wensen, budget, trainingsritme en overige voorkeuren.

Is prijs een belangrijke aankoopmotivatie voor jou, dan passen de budgetmodellen Polar M430 HR en Polar Unite goed bij jou. Staat het tracken van gezondheid naast sportprestaties bij jou hoog in het vaandel, dan kies je sneller voor de Polar Ignite of Grit X. Als algemeen sporthorloge wordt de Vantage weer vaak gekozen, omdat hij een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding heeft.

Al met al dus genoeg keuze! Wil je de Polar sporthorloges ook vergelijken met andere merken? Lees dan ook onze complete koopgids voor het beste sporthorloge voor hardlopen. Hier vind je vergelijkingen met bijvoorbeeld Garmin en Apple Watch. 

Of check direct alle huidige aanbiedingen voor Polar sporthorloges. Hiermee vind je je favoriete sporthorloge aan de laagste prijs.

Laatste update: 12 februari 2021

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap