sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

Polar Grit X sporthorloge: onze test & review

11 februari 2021
Auteur: Dries Mattijs

De Polar Grit X is een sporthorloge voor échte outdoorfanaten. Deze smartwatch van fabrikant Polar richt zich niet alleen uitstekend op je sportprestaties, maar ook op het nodige herstel na een workout. Voor iedereen wie van endurance sporten houdt, biedt dit uurwerk een scala aan slimme functies. De tools van de Grit X zijn heel uitgebreid, maar eenvoudig simpel om er dadelijk mee aan de slag te gaan.

Polar Grit X kopen: enkele aandachtspunten

De Grit X van het Finse merk Polar is een outdoor multisportuurwerk met heel veel mogelijkheden. Het horloge werd in in 2020 geboren en werd over het algemeen uitstekend onthaald door kritische recensieschrijvers. Het is vooral een heel robuust en vrij duurzaam outdoor horloge. De Polar Grit X wordt standaard aangeleverd met een automatisch ingebouwd GPS systeem, hoogtemeter en kompas in trainingsmodus. De speciale Polar Smart Coaching functies helpen je voor te bereiden voor de geplande activiteiten die je wil gaan nastreven. Dankzij het stevige ontwerp is het uiterst geschikt voor de outdoorfanaten.

De Polar Grit X is zowat de meest progressieve smartwatch die Polar ooit heeft afgeleverd. Het is gericht op outdoorfanaten die hun wearables met uiterlijke vertoning nodig hebben om boven de modale gewone norm uit te stijgen. Dit horloge stelt zich niet alleen maar tot doel om je frequente workouts op de voet te volgen, maar ook om je trainingsoefeningen te optimaliseren. En dit ter ondersteuning van het herstel en de training intensiteit. Kortom, het is een speciale uitgave voor disciplines die outdoor plaatsvinden. Het is een lichtgewicht met een batterij die duurzaam is en enkele innovatieve eigenschappen tevoorschijn tovert. Zo is er de Hill Splitter die tijdens je bergactiviteiten de hellingen analyseert. Zo zijn er verschillende tools beschikbaar bij dit multisport uurwerk.

Polar Grit X sporthorloge

Polar Grit X

Eigenschappen:
Beschikbaar in zilver (groen of wit bandje) en zwart (zwart of groen bandje)
Breedte: 46mm
Bijzonder duurzaam horloge met ingebouwde gps, kompas en hoogtemeter
Richtprijs: €429
Ontdek de Polar Grit X

Geavanceerde data-analyse met Polar Flow

Je kan er niet om heen. De Finse fabrikant Polar is al meer dan 40 jaar een gezaghebbende fabrikant in fitness- en sporttechnologie. Daarnaast staat ook de uitvinding van de draadloze hartslagmeter op het rijkgevuld palmares. Vroeger werden statistische gegevens doorgespeeld van de trainingssessies en welke progressie je stap per stap maakte. Maar de dag van vandaag staat een persoonlijke coach ter beschikking die je om je arm sluit.

De Polar Grit X zet op een opmerkelijke manier data om in verstaanbare inzichten en raadgevingen. Afhankelijk van hoever je gevorderd bent, zal je de app met je horloge via de pc of smartphone kunnen analyseren. De informatie die Polar Flow verzamelt is ronduit ongezien en nauwelijks door de concurrerende merken te evenaren. De data worden in menselijke taal weergegeven aan de (semi) professionele atleet. Het synchroniseren tussen de app en het horloge verloopt haast feilloos zonder noemenswaardige technologische problemen.

Eens de batterij voor het eerste gebruik opgeladen is, kan je beginnen met de koppeling van de Polar Flow app. Deze app gebruik je altijd gecombineerd met een Polar horloge. De Polar Flow app is te downloaden via de App Store van iPhone of de Play Store van Android. De verbinding komt binnen een mum van tijd tot stand.

polar flow
Polar Flow App

Zowat alle outdoor functies zitten bij deze Polar Grit X onder de motorkap: een ingebouwd GPS systeem, een hartslagsensor, een hoogtemeter en noem maar op. Daarnaast wordt ook heel veel aandacht besteed aan verschillende sensoren die je nodig hebt om te slapen, stappen, calorieverbranding en hartslag. Je kan zelfs reminders ontvangen om voedsel en drank bij te tanken als de nood het hoogst is. Andere sensoren zoals borstbanden en vermogenssensoren tijdens het fietsen zijn andere mogelijke hulpmiddelen.

Met de Polar Grit X kan je grasduinen in statistieken. Denk maar aan de geleverde prestaties tijdens het bergopwaarts of bergafwaarts wandelen. Zo heb je ook de mogelijkheid om het herstel na het sporten na te gaan, de intensiteit van het mountainbiken onder controle te houden en noem maar op. De samenvatting van de energie die in een trainingssessie wordt gebruikt, kan zelfs worden onderverdeeld in vetpercentage, koolhydraten en proteïne.

Functionaliteit van de Polar Grit X

Grote keuze sportprofielen

Opmerkelijk is dat je als consument de keuze hebt om te kiezen tussen meer dan 100 sportprofielen. Bij wijze van spreken track je het overgrote deel van sportactiviteiten. Dit gaat van zwemmen, skiën tot hardlopen, mountainbiken of wielrennen. Voor fans van Strava is er een Live Segments beeldscherm voorzien dat begint te zoemen als je in de omgeving van een segment komt. Om die speciale optie te activeren, moet je wel een abonnement nemen bij Strava Summit. Een leuk gadget bij Polar is de superhandige FitPark functie die specifieke trainingen aanbeveelt, gebaseerd op voorgaande ingelogde activiteiten die werden opgetekend. Het uurwerk is vederlicht en weegt amper 64 gram. Nochtans haalt de horloge de MIL-STD-810G militaire norm voor weerbestendigheid tegen vochtigheid en temperatuur. Dit biedt een extra troef overdag, tijdens de slaaprust, onder de douche of tijdens een fikse plensbui tijdens het sporten.

Navigatie via Komoot

Via Komoot bestaat de optie om routes te importeren en te navigeren op het uurwerk. Naast de kompasfunctie bevat de Grit X eveneens ook een back-to-start functie. In realtime wordt de afstand aangeduid vanaf het startpunt. Weersvoorspellingen worden maximaal voor 2 dagen bijgehouden. Boekhoudkundig worden windsnelheden en windrichtingen, hoeveelheid regen, vochtigheidsgraad en temperatuur zorgvuldig bijgehouden.

Uitstekende battery life

Polar claimt een levensduur van de batterij van 40 uur, inclusief wanneer je de navigatie functie hebt ingeschakeld. Wanneer je verschillende sensoren uitschakelt, kunnen de batterijen tot 100 uur meegaan.

Polar Flow

De officiële Polar Flow app is een krachtige polyvalente app die een cruciale rol vormt bij bijvoorbeeld het fietsen. Zo heb je de mogelijkheid om de trainingsschema's tijdens je fietstochten te finetunen of de mountainbiketochten aanzienlijk te verbeteren. Ook worden de slaapgegevens onder de loep genomen. Een modale mens heeft immers 8 uur slaap nodig. Sporters hebben over het algemeen nog meer slaap nodig. Chronisch slaaptekort leidt immers tot een veel lagere pijngrens, een veel hogere blessurelast en je bent sneller vatbaar voor ziektes. Een tekort aan slaap beïnvloedt eveneens de sportprestaties. Vermindering van kracht, inspanningsvermogen en snelheid zijn het rechtsreeks gevolg hiervan. De Polar app waakt letterlijk en figuurlijk dag en nacht op je fysieke welzijn.

Voor- en nadelen van de Polar Grit X

Het sporthorloge voelt bijzonder duurzaam aan
De menunavigatie is heel duidelijk en overzichtelijk
Het uurwerk kan je overal dragen: in bed of onder de douche
Groot aantal gegevens wordt bijgehouden
Coaching functionaliteit houdt je gemotiveerd
Uitgebreide slaapanalyses
Seamless connectie met Strava en Komoot
Mensen met een kleine pols kunnen het horloge een beetje groot vinden
De helderheid van het scherm is vrij beperkt

Polar Grit X: Conclusie

De Polar Grit X verrast op een aangename en positieve manier. Het is een vrij stevig horloge met een heel duidelijk scherm dat je ook in de nabijheid van de zon probleemloos kan aflezen. De zijkantknoppen van het uurwerk zijn tamelijk groot. Ze zijn voorzien van een ribbeltje waardoor je extra grip hebt. Op deze manier is het horloge ook tijdens de activiteiten makkelijk te besturen. Wanneer je overigens op zoek bent naar een horloge met vrij lange levensduur, dan is de Polar Grit X de juiste keuze.

Het horloge is gericht op mensen die outdoor sporten voor langere trainingssessies. Daarnaast heeft het uurwerk verschillende uitstekende functietools en geeft verschillende gezondheidsstatistieken weer. Voor sportbeoefenaars met dunnere polsomvang heeft Polar een S-formaat in het leven geroepen. Het is aan te raden om dit voor je aankoop even te meten. Het horloge is uiterst geschikt voor fanatieke outdoor sporters die een betrouwbaar en robuust sporthorloge willen aanschaffen.

De Polar Grit X kopen? Bekijk de huidige aanbiedingen

Hieronder kan je de huidige prijs van de Polar Grit X bij verschillende aanbieders nagaan. Goed vergelijken is zoals vaak de boodschap: zo kan je vaak bijzonder goede zaakjes doen!

Laatste update: 12 februari 2021

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap