sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

Hoe kan je Muziek Luisteren Tijdens het Hardlopen?

23 juli 2020
Auteur: Dries Mattijs
Beste prijs-kwaliteit
Apple

Wie regelmatig hardloopt, weet dat het lang niet altijd even makkelijk is om tegelijkertijd muziek te luisteren. Hoe simpel het ook lijkt: we ervaren vaak irritaties als er weer eens een oordopje uitvalt of de verbinding verbroken wordt.

Dat moet makkelijker kunnen. En dat is ook zo. Je kunt namelijk probleemloos tijdens hardlopen muziek luisteren als je weet wat hiervoor nodig is. Wat velen namelijk niet beseffen is dat je helemaal niet meer je telefoon bij je hoeft te hebben als je gaat hardlopen. De betere sporthorloges van tegenwoordig kunnen zowel je work-out meten als muziek afspelen.

Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Dan nodigen we je graag uit om dit artikel verder te lezen. We bespreken namelijk:

  1. Waarom we beter hardlopen wanneer we muziek luisteren
  2. Hoe je tijdens hardlopen zonder problemen naar muziek kunt luisteren
  3. Hoe je dit met een sporthorloge kunt doen
  4. Ingebouwde muziekspeler vs niet-ingebouwd
  5. Welke en waar sporthorloges jij met deze functie kunt kopen

Kortom, alles wat je moet weten om voor eens en altijd van dit probleem af te zijn.

Waarom we beter hardlopen wanneer we muziek luisteren

Zo'n 80% van de hardlopers luistert tijdens het hardlopen naar muziek. Dit percentage is de afgelopen jaren sterk toegenomen doordat we niet meer telkens naar hetzelfde album hoeven te luisteren.

Twintig jaar geleden was het alleen mogelijk om met muziek hard te lopen als je jouw discman mee zou nemen. Na de intrede van de MP3-speler, nam het aantal hardlopers met een muziekdrager toe. Nu we gebruik kunnen maken van apps zoals Spotify en Apple Music en alleen maar een smartphone hoeven mee te nemen (of zelfs zonder smartphone) om naar muziek te kunnen luisteren, is de cirkel rond.

Vrijwel iedereen is in staat om de grootste muziekbibliotheek ter wereld tijdens het hardlopen te gebruiken om naar muziek te luisteren. En dat zorgt ervoor dat we langer en beter rennen.

Langer en beter rennen door muziek luisteren

Muziek motiveert, zweept op en zorgt ervoor dat we willen blijven rennen. Een interessante podcast of knallend nummer helpt ons de pijn te verdrukken en langer door te gaan. We zijn in staat om tijdens het hardlopen de aandacht even naar iets anders te verschuiven. En dat maakt het hardlopen een stuk makkelijker en presteren we beter.

Hoe muziek luisteren tijdens hardlopen zonder problemen

Laten we alleen eerlijk zijn: muziek luisteren tijdens het hardlopen is lang niet altijd even comfortabel. In sommige gevallen is het zelfs bijzonder oncomfortabel. Bijvoorbeeld wanneer:

  • De oordopjes continu uit onze oren vallen
  • Er een minder leuk liedje opkomt en je een ander liedje aan wilt zetten
  • Als het volume telkens te zacht of te hard staat
  • Als je batterij bijna leeg is omdat je hardloopapp alle energie verbruikt
  • Je jouw telefoon moet meeslepen om simpelweg naar muziek te luisteren.

Veel van de bovenstaande problemen worden veroorzaakt doordat je in je smartphonearmband, die waarschijnlijk om je bovenarm zit, een smartphone hebt die zowel slecht toegankelijk als zwaar is. De smartphonearmband schuift omlaag, zit niet lekker of is niet in staat je telefoon bij heftige regenval te beschermen.

Muziek luisteren tijdens hardlopen met een sportband

Kortom, je bent de smartphonearmband en je telefoon tijdens het hardlopen liever kwijt dan rijk.

En dat kan.

Een goed sporthorloge is in staat alle hardloop- en muziekfuncties van jouw smartphone tijdens het hardlopen over te nemen.

Hierdoor kun je dus gewoon je telefoon thuis laten en wel een ultramarathon rennen. Jouw smartwatch gaat namelijk slimmer om met de batterij bij dit soort activiteiten dan een smartphone.

Je hoeft hierdoor geen smartphonearmband meer te dragen, je telefoon mogelijk aan heftige weersomstandigheden bloot te stellen en je kunt zowel je muziek als je 'run' eenvoudig beheren vanaf jouw sporthorloge.

Op een prettige manier muziek luisteren tijdens het hardlopen? Een podcast doorspoelen? Je run pauzeren? Kijken wanneer het gaat regenen? Of hoeveel kilometer je nog moet?

Het is allemaal met een sporthorloge tijdens het hardlopen mogelijk.

Beste prijs-kwaliteit
Apple

Hoe je dit met een sporthorloge kunt doen

De betere sporthorloges zijn voorzien van muziekbediening. Dat wil zeggen dat je vanaf je sporthorloge liedjes kunt selecteren, doorspoelen of kunt pauzeren. Net als het aanpassen van het volume, kun je dus ook je favoriete afspeellijst aanzetten. Wel zo fijn als je opeens "Dancing in the Rain" wilt horen als het net begint te regenen.

Let wel op dat je bij sommige sporthorloges alsnog je smartphone mee moet nemen als je naar muziek wilt luisteren. We maken dan ook verschil tussen sporthorloges met een ingebouwde muziekspeler en sporthorloges zonder deze functionaliteit.

Zelfstandig ingebouwde muziekspeler vs niet-ingebouwd

Afbeelding over ingebouwde muziekspeler

Een deel van de sporthorloges die we aan het einde van dit artikel kort bespreken, is voorzien van een zelfstandig ingebouwde muziekspeler. Sporthorloges waarbij een ingebouwde muziekspeler aanwezig is, kunnen zonder de aanwezigheid van een smartphone gebruikt worden. Indien dit niet het geval is, kun je dus niet naar muziek luisteren zonder dat je jouw telefoon meeneemt.

Wie echt probleemloos tijdens het hardlopen naar muziek wilt luisteren doet er goed aan een smartwatch met ingebouwde muziekspeler te kopen.

Welke en waar je sporthorloges met muziekbediening kunt kopen

#1 Beoordeeld
Garmin Forerunner 935 zwart

Voor sporters die met een gps-horloge van topkwaliteit en met hartslagmeting aan de pols willen trainen.

Apple Watch Series 6 44mm Space Gray Aluminium Zwarte Sportband

Houd jouw gezondheid en al je berichten continu in de gaten met Apple Watch Series 6 44mm Space Gray Aluminium Zwarte Sportband. Met de saturatiemeter meet Apple Watch het zuurstofgehalte in je bloed. Met die gegevens geeft Apple Watch inzicht in je conditie en je stressniveau. Dankzij...

Garmin Vivoactive 4S - Health smartwatch - Zwart/Gunmetal

Waarmee te koppelen?De Garmin Connect app kan worden geïnstalleerd op Android 6.0 of hoger of voor iPhone gebruikers op iOS 12 of hoger. Telefoons met een Android Go software hebben enkele beperkingen. Deze software is dus niet optimaal te verbinden met Garmin watches. iPhone gebruikers met iOS...

Fitbit Versa 2 - Smartwatch - Zwart

Waarmee te koppelen? Om de Fitbit Versa 2 in te stellen en te synchroniseren is voor iPhone gebruikers iOS 13 of hoger vereist. Voor Android gebruikers geldt Android 8.0 of hoger en voor Windows gebruikers geldt versie 1607.0 of hoger. Vanwege bluetooth-problemen die voorkomen op bepaalde...

Multisport gps-smartwatch Venu 2 zwart/grijs

Helpt je om een gezonder en dus beter te leven. Multisport gps-smartwatch die je helpt om zorgt te dragen voor je lichaam en geest

Het enige wat je nodig hebt om tijdens het hardlopen prettig naar muziek te kunnen luisteren is een sporthorloge met muziekbediening. Gelukkig is het aanbod smartwatches dat hiertoe in staat is groot. Zo kun je onder andere met de volgende modellen uit de voeten;

Dit zijn allen sporthorloges waarmee je tijdens het hardlopen naar muziek kunt luisteren. Bij sommige van deze horloges, zoals de Apple Watch Series 6 met SIM, kun je zelfs meldingen van nieuwe emails of Whatsapp berichten op je horloge ontvangen terwijl je telefoon thuisligt.

De precieze GPS-capaciteiten van de bovenstaande horloges verschillen enigszins.

Laatste update: 2 september 2021

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap