Watch bands: Welke soorten, opties en waar te koop?

Watch bands afbeelding

Een goede watch band is soms net zo belangrijk als een goed horloge. Met een simpele watch band ziet jouw smartwatch er niet alleen een stuk minder mooi uit, maar is comfort ook nog eens ver te zoeken. Dat terwijl je met gemak een prachtige en sterke watch band kunt kopen. 

In dit artikel leggen we alles uit over wat watch bands zijn, verschillende soorten en waar je er een kunt kopen. Wij bespreken de volgende onderdelen:

  1. Wat watch bands zijn
  2. Waar je bij een nieuwe watch band op moet letten
  3. Wat voor soorten watch bands je kunt vinden
  4. Hoe je jouw smartwatch met verschillende bandjes kunt stylen
  5. Waar je de beste watch bands kunt kopen

Oftewel, alles wat je moet weten over watch bands zodat jij er altijd in stijl bijloopt. 

De kwaliteit en het comfort van de verschillende bandjes voor je smartwatch lopen extreem uiteen. Je hoeft lang niet altijd de hoofdprijs te betalen voor de beste watch bands. Soms zijn de duurdere bandjes zelfs minder goed dan de goedkopere!

Het is tijd om jezelf onder te dompelen in de wereld van smart watch bands. Lees je mee?

Wat zijn watch bands?

Watch bands zijn bandjes voor slimme horloges, ook wel smartwatches genoemd. Dat kunnen zowel slimme sporthorloges, gps-horloges of smartwatches van merken als Samsung en Apple zijn. 

Een groot verschil tussen de meeste watch bands en klassieke horlogebandjes is dat watch bands eenvoudig te wisselen zijn. De meeste mensen met een smartwatch maken dan ook lang niet altijd van dezelfde watch band gebruik. Ze wisselen de watch band bijvoorbeeld om wanneer ze sporten of juist de smartwatch voor een net evenement willen dragen. 

Wat zijn watch bands afbeelding

Je hebt watch bands in de meest uiteenlopende soorten en soms ook maten. Veel fabrikanten proberen er namelijk voor te zorgen dat één watch band voor alle polsen geschikt zijn. Bijvoorbeeld door het makkelijk te maken de band te verlengen of juist in te korten. 

Waar je bij een nieuwe watch band op moet letten

Voordat je een nieuwe watch band koopt, is het verstandig de watch band op een bepaald aantal onderdelen te controleren. Zo adviseren wij om:

Op basis van deze vijf factoren ontdek jij binnen enkele minuten welke watch band het best bij jou past!

Wat voor soorten watch bands zijn er?

Net zoals klassieke horloge bandjes zijn er tal van watch bands die jij als smartwatch eigenaar kunt kopen. Hierbij kun je de soorten bandjes op twee manieren opdelen:

siliconen watch bandje
Siliconen watch bandje
roestvrijstalen watch bandje
Roestvrijstalen watch bandje
leren watch bandje
Leren watch bandje

Een goed voorbeeld van hoe verschillende soorten bandjes een compleet andere toepassing kunnen hebben, is goed te zien aan de Nike Sport bandjes van de Apple Watch. Apple heeft in samenwerking met Nike een speciale Nike Apple Watch uitgebracht met een sportbandje dat niet alleen ventileert, maar ook comfortabel is. 

Wil je echter op je werk een smartwatch dragen, is het niet netjes om met een 'sporthorloge' als de Nike Apple Watch rond te lopen. Daar is binnen enkele seconden wat aan te doen door simpelweg de watch band te vervangen. 

Je kunt namelijk voor verschillende leren en roestvrijstalen watch bands kiezen waar je wel op je werk mee kunt verschijnen. Zo is de welbekende Milanese loop watch band populair, net als de rustieke leren bandjes waarmee een smartwatch net zo statig als een klassiek horloge is. 

Bij diverse materialen watch bands kun je binnen het materiaal weer verschillende soorten tegenkomen. Zo heb je behalve de klassieke leren watch band ook modellen met een rustieke afwerking, net als dat er moderne en gebruikte afwerkingen mogelijk zijn. 

Je kunt kortom met een watch band alle kanten op. Hierdoor raak je jouw watch band nooit zat en kun je jouw smartwatch met iedere outfit combineren!

Hoe je jouw smartwatch met verschillende bandjes kunt stylen

Natuurlijk is het nog een stuk leuker verschillende watch bands te kopen zodat je voor ieder moment jouw smartwatch kunt blijven dragen. En doordat het aanbod zo groot is, kun je de creatiefste watch bands om je pols halen. 

Want je kunt tegenwoordig echt alle kanten met het bandje van je smartwatch op. Draag jij vaak witte overhemden? Dan staat daar een roestvrijstalen of cognac leren watch band perfect bij. Ben jij juist iemand die met kleuren durft te experimenteren? Dan zijn de opvallende siliconen bandjes iets voor jou. 

Creatief met watch bands

Door de watch bands te kopen die het best bij jouw stijl passen, bepaal jij zelf wanneer je welke bands draagt. Hierdoor lopen jij en je smartwatch er altijd in stijl bij.

Waar zijn watch bands te koop?

Het internet staat vol met verkopers van deze bandjes. Verkopers waarvan het onduidelijk is of ze hun voorraad rechtstreeks van AliExpress of Alibaba getrokken hebben. Onhandig natuurlijk, jij bent gewoon op zoek naar een kwalitatieve bandjes die niet over enkele maanden al aan vervanging toe is. 

Bekijk bijvoorbeeld de bandjes op Coolblue.nl voor zowel sporthorloges, activity trackers en 'normale' smartwatches. Of dat nu een slim horloge van Garmin, Fitbit of Apple is.

Laatste update: 29 januari 2021

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap