sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

Garmin Instinct Solar review: Een sporthorloge op zonne-energie

31 juli 2020
Auteur: Dries Mattijs

Met de Garmin Instinct Solar doe jij nog langer wat jij leuk vindt en houd je je gezondheid altijd en overal in de gaten. De robuuste smartwatch met GPS is voorzien van solar charging, zodat jouw sporthorloge wordt opgeladen via zonne-energie. De batterij van dit horloge gaat dus nog langer mee, tot wel 24 dagen zowel in smartwatch als in expeditie modus.

De Instinct Solar is een echte alleskunner met functies zoals het tracken van je slaappatroon, je aantal stappen en treden en je calorieverbranding. Ook kun je kiezen uit diverse vooraf ingestelde workouts en is het horloge waterdicht tot 100 meter diepte. Je leest dit en meer in deze uitgebreide Garmin Instinct Solar review.

In het kort:

  1. Een krachtig sporthorloge
  2. Surf edition
  3. Tactical edition
  4. Gemaakt voor iedere activiteit
  5. Voor- en nadelen van de Garmin Instinct Solar

Een krachtig sporthorloge

De Garmin Instinct Solar is een schokbestendig en robuust sporthorloge dat bestand is tegen grote temperatuurverschillen. Hierdoor is dit sporthorloge geschikt voor ieder avontuur en beroep.

Geschikt voor ieder avontuur afbeelding
Geschikt voor avontuur

Met een waterbestendigheid tot 100 meter diepte duik je gerust het water in. Het slimme horloge meet onder andere je stappen, hartslag en je slaapcyclus.

Daarnaast is het horloge voorzien van verschillende extra functies, zoals het meter van je fitnessleeftijd, je hersteltijd en krijg je een seintje wanneer je een onregelmatige hartslag hebt.

De gps sensor zorgt ervoor dat jij je eigen routes in kunt laden. De Instinct Solar wijst je vervolgens de weg tijdens je avonturen. Doordat het horloge zich oplaadt met zonne-energie gaat de batterij gigantisch lang mee. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld op vakantie gaat voor een meerdaagse wandeltocht door de bergen.

De verschillende Solar edities:


Afbeelding van de Instinct Solar surf editie

Surf edition

Voor de surfers is er een aparte editie toegevoegd aan de Instinct collectie.
De Surf edition is voorzien van specifieke surf features. Zo geeft dit sporthorloge je informatie over het getij en is er een surfactiviteit aan de voorgeprogrammeerde activiteiten toegevoegd.

Hiermee leg jij iedere golf die je pakt goed vast! Door de hoge waterdichtheid van het horloge hoef je niet bang te zijn dat het de impact van de golven niet overleeft.


Afbeelding van de Instinct Solar Tactical editie

Tactical edition

De Instinct Solar heeft ook een aparte Tactical edition. Deze versie van het horloge is voorzien van functionaliteiten als night vision, stealth mode en dual-position format.

In night vision schakel je tussen dag- en nachtweergave met een scherm dat valt af te lezen met een nachtzichtbril. In de stealth-modus gaat je horloge offline en stopt het met opslaan en delen van je GPS-positie en draadloze connectiviteit.

Het dual-position format laat je jouw locatie synchroniseren met anderen door zowel het Universal Transverse Mercator (UTM) als het referentiesysteem met een militair raster (MGRS) op één scherm te bekijken.

Ten slotte is er de jumpmaster-modus op de Instinct Solar Tactical edition. Met de jumpmaster-modus herkent dit horloge automatisch wanneer je uit een vliegtuig bent gesprongen en je vervolgens helpt te navigeren naar de gewenste markering. Dit doet het horloge met behulp van de barometer en de kompas.


Gemaakt voor iedere activiteit

De Garmin Instinct Solar is geschikt voor haast iedere sportieve activiteit. Je kunt gebruik maken van vooraf geladen activiteitenprofielen voor hardlopen, krachttraining, roeien, wandelen, fietsen, surfen, zwemmen en nog veel meer.

Surfen met de Instinct Solar surf editie
Surfen met de Instinct Solar surf editie

De hartslagmeter verzamelt relevante hartslaggegevens en geeft een waarschuwing als je hartslag te hoog of te laag blijft terwijl je in rust bent. Zelfs onder water meet je hoe hard je hart werkt tijdens activiteiten. Hierdoor kun je zelfs tijdens het zwemmen of surfen op hartslag trainen en krijg je meer inzicht in jouw conditie.

Deze smartwatch helpt je op ieder niveau om gezonder te leven. Een evenwichtig stressniveau maakt hier ook deel van uit. Om je stressniveau te berekenen worden hartslagwisselingen gebruikt. Zo krijg je inzicht in je dag: is deze rustig en evenwichtig of juist erg stressvol?

Door meer data over je gezondheid te krijgen weet je wanneer je moet rusten of wanneer je je juist weer kunt inspannen. Zo gebruik je de meetgegevens over je stressniveau, slaap, hartslagwisselingen en meer om de energiereserves van je lichaam te optimaliseren. Dit horloge is dus niet alleen voor fanatieke sportievelingen, maar ook voor mensen die graag meer balans in hun leven aan willen brengen.

Niet alleen heeft de Garmin Instinct Solar zeer veel technische features, maar ook qua design is er voor ieder wat wils. Van de heldere kleuren Orchid en Tidal Blue tot de camouflage kleuren Lichen Camo en Graphite Camo of een makkelijk te combineren Zwart of Moss horloge. De surfversies zijn verkrijgbaar in de kleuren Pipeline en Cloudbreak.

Kleuren van de Garmin Instinct Solar horloges

Voor- en nadelen van de Garmin Instinct Solar

De Garmin Instinct Solar is een sporthorloge en smartwatch in een. Je verzamelt niet alleen gigantisch veel data over je gezondheid, maar ook ontvang je e-mails, sms-berichten en meldingen rechtstreeks op je smartwatch wanneer je deze koppelt aan je smartphone.

Wat de Instinct Solar echt uniek maakt is de mogelijkheid om deze op te laden via het zonlicht. Niet alleen is dit een duurzame manier van opladen, maar het maakt het ook mogelijk om op langere tochten en expedities te gaan waarbij je jouw elektrische apparaten niet gemakkelijk op kunt laden. Ook in het dagelijkse leven is het erg praktisch als je smartwatch dagenlang meegaat.

De hoogwaardige smartwatch is zeer sterk en robuust en voldoet aan de Amerikaanse militaire norm 810 voor temperatuur-, schok- en waterbestendigheid.

Veel nadelen zijn er niet te ontdekken aan de Garmin Instinct Solar. Het horloge heeft wel een erg sportief uiterlijk, dit moet passen bij je smaak. Sporthorloges hebben over het algemeen een sportievere look dan echte smartwatches. Hierdoor staat het horloge minder mooi bij een nette outfit die je aandoet naar werk.

Hieronder een overzicht van de voor- en nadelen:

Langere batterijduur en opladen via zonne-energie
Temperatuur, schok en waterbestendigheid
Geschikt voor de meeste sporten
Redelijk prijzig
Niet compatible met Huawei smartphones

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat Garmin niet compatible is met Huawei smartphones. Ook is het niet mogelijk om contactloos te betalen met de Instinct Solar en kun je inkomende whatsapp berichten niet via het horloge beantwoorden. Bij andere Garmin horloges is dit wel mogelijk.

Wil jij de Garmin Instinct Solar kopen?

Wil jij de Garmin Instinct Solar kopen? Dit horloge kost rond de 400,-. Voor deze prijs haal je een krachtig en hoogwaardig sporthorloge in huis waarmee je al jouw favoriete activiteiten kunt tracken.

Naast de goede prijs-kwaliteit verhouding van dit horloge is de Instinct Solar ook een mooie eyecatcher.

Laatste update: 3 september 2021

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap