sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

Garmin Forerunner 945 sporthorloge: onze test & review

12 februari 2021
Auteur: Dries Mattijs

De Garmin Forerunner 945 is een sportuurwerk van het merk Garmin uit de gekende Forerunner serie. Het speciaal ontworpen horloge richt zich op multisporters, triatleten en sportfanaten. Het stalt alle basistools die kwaliteitsvolle sporthorloges kunnen bevatten. Denk maar in eerste instantie aan ingebouwde GPS, slaaptracking, hartslagmeter en andere bepaalde meldingen om te ontvangen. Talrijke andere ingebouwde functies zijn: klokweergave, calorieën- en stappenteller, hersteltijden, hoogte acclimatisatie om er maar een paar op te noemen.

Garmin Forerunner 945

Garmin Forerunner 945 

Eigenschappen:
Beschikbaar in zwart (zwart of lichtblauw bandje)
Breedte: 47mm
Premium sporthorloge ontworpen voor de veeleisende multisporter
Richtprijs: €549
Ontdek de Garmin Forerunner 945

De Garmin Forerunner 945 zag twee jaar geleden het levenslicht in het voorjaar van 2019 en steekt met vlag en wimpel boven zijn andere concurrerende activity trackers uit. De reden ligt voor de hand. De Garmin Forerunner 945 beschikt over alle basistools die een sporthorloge kan hebben. De beste meting voor de hartslag, voldoende opslagruimte voor muziek, de contactloze betalingen en meer van deze fraaie spitstechnologie. Het uurwerk is voor de "verwaande" multisporter het neusje van de zalm. Of noem het gerust de Rolls Royce van de activity trackers. Jammer genoeg staat daar een stevig prijskaartje tegenover.

Garmin Forerunner 945 kopen: ideale sporthorloge voor triatleten

De Forerunner serie van Garmin is een selectie van hoogwaardige sportuurwerken van dit bekend merk. Het merendeel van de modellen beschikt over een automatisch geïntegreerd GPS systeem wat synoniem staat voor Global Positioning System. De Garmin forerunner 945 is specifiek vooral ontwikkeld voor een speciale doelgroep: de triatleten en de meer doorgewinterde hardlopers.

Wanneer je online de Garmin Forerunner 945 bestelt ontvang je een luxedoos waarin het uurwerk stevig is verpakt. In de gewone normale doos van de Forerunner 945 zit naast het horloge, een kabel om op te laden en een uitgebreide handleiding in verschillende talen. Een triatlonbundel anderzijds bestaat verder uit een hartslagband, een snelsluiting pakket en nog een extra set bandjes.

Het instellen van het horloge verloopt als een fluitje van een cent en is vrij makkelijk. Je zal enkele koppelprocessen in de app moeten doorlopen voor dat je helemaal verbonden bent met je telefoon. De nodige stappen die je moet volgen, staan vrij nauwkeurig omschreven in een meegeleverde handleiding. Daarnaast kan je ook online de instructies op de website van Garmin nauwkeurig volgen.

Garmin batterij

Zeer goede battery life

De batterij van het apparaat wordt half vol aangeleverd. Het is aan te raden de eerste keer de batterij volledig op te laden. De batterijduur is uitstekend te noemen. In smartwatch modus kan de batterij zelfs tot twee weken meegaan wat uitzonderlijk lang is. Markant detail: in GPS modus gaat het accu zelfs tot 36 uur mee. Als je tijdens het lopen met draadloze oordopjes naar je favoriete muziek wil luisteren, dan kan je dit tot tien uur onafgebroken doen. Er zijn heel weinig uurwerken die talrijke metingen uitvoeren en toch zo lang kunnen meegaan op één batterijlading.

Waarom moet je de Garmin Forerunner 945 kopen?

Ten opzichte van zijn 935 voorganger voegt de Garmin forerunner 945 enkele innoverende functietools toe die duidelijk een meerwaarde bieden: een balans van trainingbelasting, de acclimatisering van warmte en hoogte, de frequentie om je ademhaling op te meten, topografische kaarten, cartografische feedback. Eén leuk gadget dat er uitspringt is er voor de golfers. De Garmin forerunner 945 is immers geladen met 41.000 banen over de hele wereld en werkt multifunctioneel. De horloge kan dus door het leven gaan als golfuurwerk.

Het beste sporthorloge voor multisporters

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar in feite koop je dit horloge wanneer je een sportfanaat, atleet en triatleet of multisporter bent. Als je een speurtocht begint om een paar keer wekelijks te gaan wandelen of korte afstandjes te malen, dan is de Garmin forerunner 945 niet meteen je ding. Het uurwerk beschikt over zoveel toeters en bellen die je uiteindelijk dan niet gaat gebruiken. Als sporthorloge functioneert dit uurwerk werkelijk uitstekend en je kan maar moeilijk op dat vlak de superlatieven onderdrukken. Dit sporthorloge kan je voor verschillende sporten gebruiken: wandelen, fietsen, hiken of hardlopen. Ook zwemmen behoort tot de mogelijkheden wat een extra pluspunt is.

Zwemmers

Dit sportuurwerk scoort erg hoog als zwemhorloge. De Garmin Forerunner 945 gedraagt zich uitmuntend in open water, maar ook in een overdekt zwembad. Het enige minpunt is misschien wel dat het uurwerk de hartslag onder water niet opmeet. Dan zal je 2 andere horloges moeten kopen uit de Garmin serie: Garmin HRM Tri die het beste is voor zwemmen in open water of de Garmin HRM Swim die specifiek aan alle voorwaarden voldoet bij het binnen zwemmen. Het uurwerk trackt alle voorziene activiteiten uitstekend. In open water wordt de GPS route een betrouwbare bondgenoot. Dit in tegenstelling met concurrerende sporthorloges waarvan de meetresultaten wel eens kunnen afwijken.

Fietsers

Veel mensen stellen zich de vraag of dit horloge ook een goede aankoop is voor sportievelingen die fietsen of wielrennen. Het antwoord hierop is volmondig 'ja'. Tijdens de talrijke fietsexcursies heb je de mogelijkheid om het apparaat te koppelen aan alles wat maar een ANT+ sensor of Bluetooth heeft. Een voorbeeld uit de praktijk. Zo kan je een fietscomputer en hartslagband aansluiten tijdens je fietstocht met dit horloge. Je monteert op de voorkant van de fiets de standaard meegeleverde houder. Tijdens het fietstraject worden alle statistieken netjes opgemeten die je wil weten en synchroniseert die resultaten naar de favoriete apps zoals Strava of Garmin Connect.

Hikers en lopers

Het sporthorloge werkt uitstekend tijdens hardlooprondjes en wandeltochten. Tijdens het hiken - lange wandelingen - in de duinen en in de bossen, functioneert het uurwerk echt perfect. Zo kan je tijdens het hardlopen je muzikale playlist afspelen vanaf het sporthorloge naar verbonden oordopjes. Je ontvangt verschillende instructies van de Garmin Coach of je analyseert tijdens je activiteit de hartslag of de hartslag wisselingen. Bij het beëindigen van je sportieve prestaties kan je alle bijgehouden gegevens terug bekijken op je horloge of in de Garmin Connect app. Ook worden de meeste hardloop gegevens zoals staplengte, cadans en balans heel nauwkeurig bijgehouden.

garmin body battery

Monitor je energieniveau met Garmin's Body Battery

Het klinkt misschien wazig, maar een persoonlijke meting van je 'eigen lichaamsbatterij' via een horlogemeting is mogelijk met deze speciale functie. De zogeheten Body Battery functie van de hartslagmeter geeft een perfecte blauwdruk of je persoonlijk energievermogen moet worden opgeladen of niet. Wellicht zal je dit wel zelf kunnen ervaren, maar deze functie toont je dit op een meer exacte wijze. Het grote voordeel hiervan is dat je jezelf bewuster wordt waar je persoonlijke limieten liggen. Zo sta je met 100 procent op als je uitgeslapen bent en tijdens de dagactiviteiten neemt dit percentage aantal af.

Als je veel verantwoordelijke taken hebt, veel zaken die de nodige energie opslorpen en ook nog eens een sportactiviteit beoefent, zal je persoonlijk accu vrij vlug opgeraken. Dat energieniveau kan je dan aflezen op je horloge. Op deze wijze kan je je huidige status herkennen. Deze tool onderzoekt je stressniveau, de slaapkwaliteit, activiteitenresultaten en hartslag. Via bepaalde algoritmes wordt dan je algemene niveau bepaald. Je kan het bij wijze van spreken vergelijken met de brandstofmeter van je wagen die aangeeft over hoeveel tankinhoud je nog beschikt. Met dit verschil dat nu je energie niveau wordt berekend. Via de app van Garmin kan je alles met grafieken op de voet volgen.

De beste functies van de Garmin Forerunner 945

Kaarten en GPS: Verschillende kaarten worden in kleur weergegeven op een uiterst aangename manier. 
ClimbPro: Voor klimroutes fungeert deze functie als klimroute. Je ziet praktische informaties voorbijkomen zoals hoogtewinst, de hoek van de hellingen of de afstand die je aan het doen bent. 
Pulse OX-sensor:  Hiermee wordt het zuurstofniveau in je bloed gemeten tijdens je inspanningen.  
Zelfstandige muziekspeler: Tijdens je activiteiten naar hartenlust genieten van je favoriete muziek is met dit sporthorloge geen probleem. Het intern geheugen laat maximaal 1000 nummers toe.
Smartphonemeldingen:  De meldingen die je op je smartphone krijgt, kan je ook koppelen aan dit horloge.

Garmin Forerunner 945: Algemene conclusie

De Garmin forerunner 945 is één van de betere sporthorloges die momenteel op de markt worden aangeboden. Het enige minpuntje is het prijskaartje dat er aan vasthangt. Het heeft misschien niet voor elke sporter de beste aankoopprijs. Daar staat wel tegenover dat je waar voor je geld krijgt. Wie niet naar een budget van een sporthorloge moet kijken, wanneer je heel vaak sport en ben je op zoek naar één van de betere sporthorloges op het vlak van sporttracking? Dan zal je keuze vlug gemaakt zijn. Dit horloge meet perfect wat je als (professionele) sportbeoefenaar nodig hebt tijdens je vele workouts. Het is een allrounder voor iedereen die met sport bezig is: van hardloper tot golfer.

Garmin Forerunner 945

Garmin Forerunner 945 

Eigenschappen:
Beschikbaar in zwart (zwart of lichtblauw bandje)
Breedte: 47mm
Premium sporthorloge ontworpen voor de veeleisende multisporter
Richtprijs: €549
Ontdek de Garmin Forerunner 945

Laatste update: 22 februari 2023

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap