Review: Garmin Enduro 2 GPS sporthorloge

Overweeg jij om de Garmin Enduro 2 GPS sporthorloge te kopen? Dan vraag jij je vast af of dit horloge wel van goede kwaliteit is en of het voorzien is van interessante features. Want dat zijn toch wel de twee belangrijkste vereisten. Je komt het allemaal te weten onze Enduro 2 GPS sporthorloge review!

Onze eerste indruk van de Enduro 2

Onze eerste indruk van de Garmin Enduro 2 GPS is positief. We merken al meteen een prachtig AMOLED-scherm op en een stevige behuizing. Het heeft tevens heel wat verschillende functies.

Daarnaast weegt het horloge slechts 70 gram en voelt het comfortabel aan wanneer je hem draagt. De prijs ligt erg hoog, maar je krijgt er veel voor terug. Of zo lijkt het toch op eerste zicht.

Garmin Enduro 2 onder de loep

Na een eerste blik lijkt de Garmin Enduro 2 GPS erg kwalitatief te zijn. Maar is dat ook zo? En wat heeft dit sporthorloge je te bieden op vlak van functies en andere gebieden? We nemen de Garmin Enduro 2 GPS onder de loep en bekijken daarbij alle afzonderlijke punten!

Batterijduur

Op vlak van batterij doet het Garmin Enduro 2 GPS horloge het heel wat beter dan die van vele concurrenten. Met de GPS aan zou deze namelijk tot wel 150 uur meegaan met solar. In de standaard modus gaat de batterij zelfs 34 dagen mee (46 dagen met solar).

De batterijduur kan oplopen tot maar liefst 172 dagen. Dit sporthorloge is dan ook ideaal voor avontuurlijke reizigers die vaak meerdaagse wandel- of fietstochten doen. Maar eigenlijk is de lange batterijduur voor iedereen erg handig!

Functies

De Enduro 2 is voorzien van heel veel functies waaronder een goede hartslag polsmeting, GPS, navigatie en bluetooth. Bluetooth is handig, omdat je zo allerlei accessoires zoals oortjes aan je sporthorloge kan koppelen. Het heeft daarnaast nog enkele andere belangrijke functies. We sommen er enkele op:

De enige functie die er op de Enduro 2 mist is de ECG-functie, die je bij andere Garmin horloges vaak wel hebt. Daarmee wordt je hartslag gemeten aan de hand van de elektrische signalen in je bloed. De Enduro 2 heeft echter wel een optische hartslagmeter.

Design

De smartwatch heeft een titanium bezel en achterdeksel. De behuizing is gemaakt van polymeer en versterkt met vezels. Het ontwerp is vergelijkbaar met dat van de Enduro 1 én de sporthorloges uit de Fenix ​​7-reeks. Het verschil is dat de Enduro 2 een beetje dikker is. Het is daarnaast voorzien van een nylon Ultrafit polsband die perfect om je polsen zit.

Het design is niet alleen stoer en mooi, maar je merkt ook dat er enkel gebruikgemaakt werd van de beste materialen waardoor dit horloge een lange tijd meegaat. Volgens ons is het horloge op vlak van kwaliteit zeker een upgrade in vergelijking met het vorige model.

Bediening

De Enduro 2 heeft een handig touchscreen en twee knoppen. Je opent de sporttracking eenvoudig met de bovenste knop. Deze functioneert ook als start- en stopknop voor apps en activiteiten. Blijf je de bovenste knop indrukken? Dan worden de snelle instellingfuncties geopend.

Aan de onderkant vind je de terugknop. Als je deze ingedrukt houdt, krijg je toegang tot het volledige instellingenmenu en zo zijn er nog enkele handige manieren om te navigeren. De Garmin Enduro 2 is dus erg eenvoudig om te bedienen. Het is zelfs heel wat gebruiksvriendelijker dan de andere Garmin uurwerken, omdat het zowel een touchscreen als knoppen heeft.

Scherm

De Enduro 2 heeft een prachtig AMOLED-scherm van 1,4 inch. Het is beschermd tegen krassen dankzij het saffierglas. Het AMOLED-scherm maakt de smartwatch erg prettig in gebruik, maar verkort wel de levensduur. Gelukkig hoef jij je daar helemaal geen zorgen over te maken dankzij de krachtige batterij.

GPS

Een van de grootste voordelen van de Garmin Enduro 2 is dat hij voorzien is van een ingebouwde GPS met multi-GNSS ondersteuning. Daardoor maakt het GPS-systeem verbinding met verschillende satellietsystemen en werkt het erg accuraat. Ook bevat het voorgeladen TopoActive-kaarten van over de hele wereld. En SkiView maps die je toegang geven tot meer dan 2.000 ski resorts pistes.

Je kan kaarten en software tevens makkelijk updaten en bijwerken zonder dat je een computer nodig hebt. Als je op zoek bent naar een smartwatch met een goede GPS, hoef je dus niet meer te twijfelen!

Beschikbaar bij deze verkopers

Prijs

De Garmin Enduro 2 GPS kost rond de 1.100 euro (afhankelijk van waar je hem koopt). Dat maakt hem duurder dan zijn voorganger. Ook kost het heel wat meer dan de Fenix 7 en Garmin Epix horloges. Die meerprijs betaal je voornamelijk voor de extra functies, meer opslag en de extra krachtige batterij.

Heel wat interessante gezondheidsfuncties

De Enduro 2 blinkt vooral uit op vlak van gezondheidsfuncties. Er zijn er zelfs zoveel, dat we er enkele apart gaan bespreken. Om te beginnen zijn er de basisfuncties zoals het opmeten van verbrande calorieën, bloedzuurstof, stappen, enzovoort.

Ook kan je je menstruatiecyclus en zwangerschap heel nauwkeurig in de gaten gehouden. Maar er zijn nog andere interessante functies. Hieronder lichten we er een paar uit.

HIIT workouts

Hoewel je deze feature ook terugvindt bij de Garmin Venu smartwatch, is het toch de moeite waard om het nogmaals uit te lichten. De HIIT workouts is een activiteitenprofiel die je high intensiteitsintervaltrainingen bijhoudt, waaronder AMRAP, EMOM en Tabata. Het is nuttig, omdat het je helpt om efficiënt te trainen en dus ook om gezond en fit blijven!

Race-Widget

Deze functie maakt op basis van je hardloopgeschiedenis en conditie, een schatting van het beste tempo voor een bepaalde afstand die je wil lopen. De Race-Widget maakt van de Garmin Enduro 2 een goede smartwatch voor hardlopers.

Gezondheidsrapport

Een andere interessante feature van de Enduro 2 is het gezondheidsrapport. Door 2 minuten stil te zitten, wordt er een gezondheidsrapport opgemaakt. Daarin staan gegevens over je hartslag, zuurstofsaturatie, hartslagvariabiliteit, ademhaling en stress. Het geeft je dus een goed algemeen zicht op je gezondheid!

De voor- en nadelen van de Enduro 2 op een rijtje

We zetten de voor- en nadelen van de Enduro 2 voor jou hieronder op een rij, zodat je nog beter kan zien of dit sporthorloge iets voor jou is!

Garmin Enduro 2 vs. Garmin Enduro 1

Waarschijnlijk vraag jij je af wat het verschil is tussen de Enduro 1 en Enduro 2. Op het eerste zicht lijkt er niet zo heel veel veranderd. Het design is namelijk gelijkaardig. Als je nader kijkt, zijn er echter redelijk wat verschillen. Zo heeft de Garmin Enduro 2 een betere batterijduur en veel meer sport apps. De muziekopslag is tevens groter.

Daarnaast is de Enduro 2 voorzien van TOPO-mapping en NextFork. Ook is het gemaakt van steviger glas en heeft het een krachtige ingebouwde led-zaklamp, iets wat bij de Enduro 1 ontbreekt. De Enduro 2 heeft dus veel meer features en is heel wat kwalitatiever, maar kost wel bijna het dubbele van de Enduro 1.

Laatste update: 29 augustus 2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap