sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

Review: Garmin Epix Gen 2 sporthorloge

25 juli 2022
Auteur: Dries Mattijs

Overweeg je om de Garmin Epix Gen 2 smartwatch te kopen? Dan wil je vast alles te weten komen over de functies, de batterijduur, de kwaliteit, enzovoort. Alleen zo kan je namelijk beslissen of het voor jou de beste keuze is. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken naar deze informatie, want wij hebben voor jou een uitgebreid Garmin Epix Gen 2 review opgesteld. Lees het door en kom te weten of dit sporthorloge voor jou een goede aankoop is!

Garmin Epix Gen 2 review

Garmin Epix Gen 2

Eigenschappen:
Helder AMOLED scherm
Breedte: 47mm breed
Beste horloge voor outdoor activiteiten
Richtprijs: €799
Bekijk de Garmin Epix Gen 2

Prettig in gebruik dankzij het prachtige AMOLED touchscreen

Eén van de grootste troeven van het Garmin Epix Gen 2 sporthorloge is volgens ons én talloze gebruikers dat het net als de Garmin Venu 2 beschikt over een haarscherp AMOLED scherm. Het zorgt namelijk voor een heldere kleurweergave en vloeiende beelden waardoor het prettig is in gebruik. Doordat het een touchscreen is, bedien je hem bovendien erg makkelijk. Maar als je dat verkiest, kan je daarvoor ook de knoppen gebruiken.

Uitstekende batterijduur

Dit is een smartwatch waar je ook onderweg veel plezier aan beleeft. Niet alleen dankzij de uitstekende gps, maar ook door de goede batterijduur. Eerlijk toegegeven, de Garmin Fenix 7 serie scoort heel wat beter op dat vlak. Maar een batterijduur van zes dagen met de always-on-modus ingeschakeld, is zeker niet slecht te noemen.

Wij raden deze smartwatch dan ook aan voor reizigers. Wil je er nog langer van genieten zonder dat je hem opnieuw moet opladen? Zet dan de always-on-modus uit. Op die manier gaat de accu namelijk tot maar liefst 16 dagen mee.

De ideale fitnessbuddy

Sporters worden blij van de Garmin Epix 2, want het is een grote hulp tijdens het uitvoeren van allerlei activiteiten dankzij de vele interessante functies. Allereerst zijn er natuurlijk de basisfuncties, zoals het betalen met Garmin Pay en muziek opslaan en afspelen. Maar de focus ligt bij dit horloge duidelijk op sporten.

Voor bijna iedere sport is er namelijk een activiteit beschikbaar. Denk daarbij niet alleen aan lopen, fietsen, maar ook aan langlaufen, peddelsurfen, enzovoort. Bij elke activiteit krijg je gegevens te zien, zoals de snelheid en de hartslag. Deze helpen je om je doelen op een gezonde manier te bereiken. Je prestaties houd je vervolgens makkelijk bij.

De interessantste features van de Garmin Epic Gen 2 zijn:

Real Time Stamina
Met Real Time Stamina ontdek je hoe je uithoudingsvermogen verandert tijdens bepaalde activiteiten. Het voordeel daarvan is dat je zo overbelasting kan voorkomen.

HITT Workouts
Met de HITT Workouts kan je je trainingen bijhouden. Je kan zelfs intervallen, het aantal rondes en nog veel meer instellen.

Racevoorspeller
Met de racevoorspeller krijg je een idee van het beste tempo voor de afstand die je wilt afleggen. De voorspelling wordt gebaseerd op je eerdere prestaties en je algemene conditie.

Zijn er ook minpunten?
De Garmin Epix Gen 2 heeft je heel wat te bieden, maar het prijskaartje is er zeker op afgestemd. Het horloge is namelijk echt peperduur en dus niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig heeft het een stevige constructie, waardoor je er jarenlang plezier aan beleeft. Maar een smartwatch kan natuurlijk ook kwijtraken. Vraag jezelf dus af of de kwaliteit, de goede batterijduur, het mooie scherm en de vele interessante features voor jou de hoge prijs wel waard zijn.

Garmin Epix Gen 2 VS. Garmin Fenix 6/7

Om een goed zicht te krijgen op de Garmin Epix Gen 2, is het een goed idee om hem te vergelijken met de voorgaande modellen, namelijk de Garmin Fenix 6 en 7 serie. Dat hebben wij dan ook gedaan. Het eerste groot verschil dat we opmerkten tussen de Garmin Epix Gen 2 en de Garmin Fenix 6 én 7 serie is het scherm.

De Epix Gen 2 heeft namelijk als enige een prachtig AMOLED touchscreen. Dat maakt hem veel aangenamer in gebruik. Ook uniek is de always-on-modus die de achtergrondverlichting en de wijzerplaat dimt. Het nadeel van deze modus is dat het de batterijduur vermindert. Op dat vlak scoort het dan ook minder dan de voorgaande modellen.

Qua functies is dit model bijna identiek aan de Garmin Fenix 7 serie. De kaarten die je kan toevoegen aan het horloge voor navigatie zijn echter veel beter. Dit omdat ze kleinere details weergeven en rijker zijn aan kleur. De Garmin Fenix 7 serie is tevens een beetje goedkoper.

De Garmin Fenix 6 kost je zelfs nog een aantal honderden euro's minder. Heb je nog twijfels? De beste manier om te beslissen wat voor jou het beste sporthorloge is, is door te kijken naar welke functies en specificaties er voor jou zeker niet mogen ontbreken!

Garmin Epix Gen 2 review

Garmin Epix Gen 2

Eigenschappen:
Helder AMOLED scherm
Breedte: 47mm breed
Beste horloge voor outdoor activiteiten
Richtprijs: €799
Bekijk de Garmin Epix Gen 2

De voor- en nadelen van de Garmin Epix Gen 2 op een rijtje

We zetten de voor- en nadelen van de Garmin Epix Gen 2 voor jou op een rij, zodat je nog makkelijker een beslissing kan maken!

Prachtig AMOLED touchscreen
Navigatie
Fraaie vormgeving
Afgestemd op fanatieke sporters
Best prijzig

Conclusie

Als je bereid bent om meer te betalen voor een nieuwe smartwatch, is de Garmin Epix Gen 2 volgens ons interessant om te ontdekken. Zeker als je houdt van sport, want het is een goede sportbuddy. Je kan er namelijk al je prestaties goed mee opvolgen dankzij de vele handige features.

Het ziet er daarnaast fraai uit en heeft een uitstekende navigatie. Last but not least is het voorzien van een prachtig AMOLED scherm wat het aangenaam maakt in gebruik. Je moet de fragiele knoppen er wel bijnemen. Maar als we de voordelen tegen de nadelen opwegen, is dit zonder twijfel een van de beste sporthorloges op de markt!

Laatste update: 24 februari 2023

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap