sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

De 3 beste sporthorloges voor roeien: van beginnend roeier tot professional

1 februari 2023
Auteur: Dries Mattijs

Ben jij een fanatieke roeier? Dan wil je ook vast dat je workout gegevens nauwkeurig bijgehouden worden. Op een sporthorloge zitten verschillende functies die veel voordelen kunnen geven. Het is natuurlijk best lastig om het juiste sporthorloge dan te vinden. We proberen daar een beetje bij te helpen.

Waarom zou je een sporthorloge voor roeien nemen?

Een sporthorloge is juist fijn bij het roeien. Zo kunnen prestaties bijgehouden worden tijdens en na het sporten. Vaak hebben ze ook een flexibel kunststof bandje waardoor ze ook comfortabel om de pols zitten. Er kunnen verschillende gegevens bijgehouden worden met een sporthorloge voor roeien zoals de zuurstof en hartslag. Een sporthorloge voor roeien kan dus een hele mooie aanvulling zijn voor bij het roeien.

Een sporthorloge voor roeien is echt bedoeld om sportprestaties bij te houden en ze ook te kunnen verbeteren. Het is ook bewezen in een wetenschappelijk onderzoek dat het gebruik van een sporthorloge de kwaliteit van de sport kan verhogen maar ook dat de blessures verminderd worden. Een sporthorloge is dan ook niet alleen voor professionals maar ook voor amateurs.

Waar op letten bij het aankopen van een sporthorloge voor roeien?

Het is natuurlijk wel heel erg belangrijk om te weten welke prestaties jij graag wilt bijhouden. Natuurlijk is gps-tracking heel erg belangrijk maar voor roeien is het ook heel erg belangrijk dat het sporthorloge waterdicht is. Soms kan het zelfs een behoefte zijn dat trainingen bijgehouden worden door middel van een synchroniserende app. Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten wat de levensduur van de batterij is. Dit is ook van belang bij het gebruik van gps. Soms moet een horloge iedere dag opgeladen worden en weer andere kunnen een paar dagen meegaan. Heb je nu echt een heel goed sporthorloge voor het roeien dan kan het zelfs zijn dat het een tot twee weken mee kan gaan voor het weer opgeladen hoeft te worden.

Hoe kan je het beste sporthorloge kiezen voor roeien?

Een sporthorloge kiezen is natuurlijk een persoonlijke keuze. Maar er zijn altijd punten waar je op kan letten om het juiste sporthorloge te kiezen voor roeien. Weet in elk geval op welk niveau je sportlevel ligt. Ben je een beginner, een regelmatige sporter of een fanatieke sporter of topsporter.

Het is natuurlijk goed dat het wel een sporthorloge is die voor het roeien de juiste prestaties bij kan houden. Voor de sport roeien heb je gewoon bepaalde functies nodig en daarnaast nog de wensen die jij zelf aan het sporthorloge hebt.

Bij het kiezen van een sporthorloge voor het roeien is het altijd verstandig om vooraf een budget ervoor te kiezen. Zo kan je daar dan rekening mee houden. Een sporthorloge is er in verschillende prijsklassen dus zit er ook altijd wel eentje bij die in jouw budget past. Het prijsverschil tussen sporthorloges hebben een aantal punten waardoor dat zo is:

  • De functies die er op het sporthorloge zit
  • De mogelijkheden die het sporthorloge heeft en of er uitbreidingen mogelijk zijn
  • De kwaliteit
  • Het ontwerp
  • Het merk

Bezuinigen op functies, de nauwkeurigheid van de metingen, en de kwaliteit moet je zeker niet doen. Dat zijn toch wel de belangrijkste specificaties die er nodig zijn op het sporthorloge voor roeien.

Top 3 sporthorloges voor roeien

Als roeier kan je de sportprestaties verhogen door een sporthorloge maar ook de conditie kan hiermee goed bijgehouden worden. Daarnaast is het gebruik van het sporthorloge belangrijk met de gewenste functies die jij voor ogen hebt. We zullen een top 3 geven waardoor het kiezen van het juiste sporthorloge voor roeien het misschien een klein beetje makkelijker maakt.

Apple Watch Series 8

Watch Series 8 - 45mm - Middernacht Aluminium

De nieuwe Apple Watch 8 heeft een strak design, nieuwe functies en extra lange batterijduur. De Apple Watch was al onmisbaar en kan nu nog veel meer. Temperatuur­registratie geeft vrouwen meer inzicht in hun gezondheid. Crashdetectie schakelt hulp in bij noodgevallen. De Work-out-app op de Apple...

De Apple Watch Series 8 is een ideale smartwatch voor roeiers. Met zijn strakke design en nieuwe functies geeft het horloge atleten de perfecte manier om hun vorderingen op het water bij te houden. De temperatuur-trackingfunctie helpt roeiers beter te begrijpen hoe hun lichaam reageert op veranderingen in de weersomstandigheden en kan worden gebruikt als waarschuwing wanneer de temperatuur te hoog of te laag wordt. Bovendien bevat het een verbeterde slaapmeting die niet alleen bijhoudt hoe lang je slaapt, maar ook inzicht geeft in je kern-, rem- en diepe slaapcyclus. Dit kan ervoor zorgen dat je goed uitgerust bent voor een grote wedstrijd of training.

Bovendien waarschuwt de crashdetectie de hulpdiensten als er op het water een ongeluk is gebeurd - iets wat vooral waardevol is voor soloroeiers of roeiers die deelnemen aan open-water roei-evenementen waar hulp moeilijker te krijgen is. En met zijn extra lange batterijduur in vergelijking met andere smartwatches, betekent dit dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u zonder stroom komt te zitten tijdens een lange tocht stroomafwaarts of over open water.

Er kunnen een groot aantal gezondheidsmetingen gedaan worden
Er kan menstruatiecyclus uitgerekend worden en temperatuurregistratie gedaan worden
Er is een verbeterde slaapmeting
Het heeft een touchscreen
De accuduur zou beter kunnen

Garmin fenix 7 Multisport Smartwatch

fenix 7 Multisport Smartwatch - Geavanceerde GPS Tracker - Multisport - 10ATM Waterdicht - 18 dagen batterij - Graphite

DESIGN GERICHT OP JOUW PRESTATIE Een stoer atletisch ontwerp met helder 1,3" scherm en 47mm behuizing. Het horloge is getest volgens militaire normen voor thermische, schok- en waterbestendigheid voor meer dan 30 verschillende sporten. LANGE BATTERIJDUUR De batterijduur van de Fenix 7 is meer dan...

De Garmin Fenix 7 is een geweldig horloge voor roeiers omdat het functies bevat waarmee je je prestaties kunt volgen en meten. Met Real-Time Stamina kun je je inspanningen in de gaten houden om ervoor te zorgen dat je jezelf niet overbelast tijdens het roeien.

Met het geheugen van 16 GB kun je kaarten en muzieknummers downloaden, wat handig kan zijn tijdens lange roeisessies, en heb je toegang tot meer dan 40 sportprofielen die speciaal zijn ontworpen voor uitdagende sporten zoals roeien. Bovendien heeft het horloge geavanceerde prestatiemetingen zoals VO2 max, loopdynamiek, rusttijdadvies en PacePro die roeiers inzicht geven in hun uithoudingsvermogen en vooruitgang.

Tot slot is dit horloge bestand tegen extreme omstandigheden zoals grote hoogte of koude, zodat het perfect is voor roeien in de buitenlucht.

Het horloge is volledig waterdicht
Het horlogebandje is van siliconen
Heeft een touchscreen
De batterij kan tot 18 dagen mee
Geen draadloos opladen

Polar Vantage V2 Multisporthorloge

Vantage V2 - Multisport horloge - Zwart - 47 mm - M/L bandje

Waarmee te koppelen? Polar-apparaten werken met de meeste smartphones. De minimumvereisten zijn een iPhone met iOS 12 of hoger. Android-apparaten met Bluetooth 4.0 en Android 6 of hoger. Met de Polar Vantage V2 leer je jezelf pas echt goed kennen. Als je je lichaam beter begrijpt, kun je beter...

De Polar apparaten kunnen met de meeste smartphones gekoppeld worden. Hier zijn de minimumvereisten van IPhone met iOS 12 of hoger, Android apparaten met bluetooth 4.0 en Android 6 of hoger nodig. Met dit sporthorloge kan je meer van jezelf leren. Wanneer je het lichaam begrijpt kan er beter gepland worden, slimmer getraind, beter geslapen worden en volledig hersteld. Het sporthorloge van Polar is voorzien van gps, hartslagmeting aan de pols, slaap- en herstelmeting en een ultra lange batterijduur.

Met de Polar Vantage V2 kun je gemakkelijk de voortgang bijhouden en weet je ook waar je staat met de trainingen. Met de functies van herstelmeting en trainingsbelasting kan je helpen om de trainingen beter te maken en blessures voorkomen.

Het heeft een touchscreen
Volledig stof- en waterdicht
Het sporthorloge kan aan veel smartphones gekoppeld worden
Functies die voor herstelmeting en trainingsverbetering kunnen zorgen
Het heeft geen valdetectie
Geen contactloos betalen

Laatste update: 10 februari 2023

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap