sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

Sporthorlogebandjes koopgids: de beste bandjes voor je sporthorloge

22 juli 2021
Auteur: Dries Mattijs

Hoe vaker de trends elkaar opvolgen, hoe meer materiaalsoorten van horlogebandjes je tegen komt. Maar er is een 'maar'. Verschillende materialen die er qua uitzicht prachtig uitzien, zijn daarom niet voor iedereen altijd geschikt. Bepaalde horlogebandjes kunnen immers verschillende allergieën aan het licht brengen of kunnen om één of andere reden weinig praktisch in gebruik zijn. Je zal bij de aanschaf van een sporthorlogeband moeten wikken en wegen wat persoonlijk voor jou het beste past.

Welke verschillende soorten horlogebandjes zijn er op de markt?

Het materiaal bestaat uit verschillende soorten:

  • Siliconen horlogebandjes
  • Nylon horlogebandjes
  • Leren horlogebandjes
  • Stalen horlogebandjes

Hogergenoemde materialen verschillen niet alleen op vlak van aanvoelen, maar ook op gebied van design uiterlijk. Qua stijlvol ontwerp heb je het voordeel dat je de horlogebandjes in de meeste gevallen kan aanpassen volgens je eigen persoonlijke behoeften. In feite heb je de mogelijkheid om je pols er elke keer anders te laten uitzien.

lopen met sporthorloge

Houd rekening met allergische reacties

Een allergische reactie ontwikkelt zich op allerhande manieren. Hoe wel er mist wordt gespuid over de oorzaak van allergieën, staat het vast dat niet alle sporthorlogebandjes voor iedereen persoonlijk geschikt zijn. Dit houdt in dat je bij het selecteren van een sporthorlogeband vooral moet letten op het materiaal.

Het hoeft daarom niet altijd een allergische reactie uit te lokken, maar (huid) irritaties komen ook vaak voor. Om een lang verhaal kort te maken. Hoewel je een heel gamma aan mogelijkheden hebt op vlak van horlogebandjes, bestaat de kans dat niet elke materiaalsoort past in je persoonlijk kraam.

Door de uitgebreide keuze van sporthorlogebandjes, ga je altijd eentje vinden die bij jou op het lijf geschreven is.

De kwaliteit van horlogebandjes kan erg verschillen

Het klinkt misschien vreemd in de oren, maar de kwaliteit van horlogebandjes kunnen van merk tot merk enorm verschillen. De generale vuistregel luidt: hoe duurder het horloge, hoe meer waar dat je voor je geld krijgt. Volgende factoren spelen een rol bij de keuze van een horlogeband.

Onderhoudsvriendelijk of niet

Elke horlogeband ondergaat een slijtageslag. Hoe vlug een bandje slijt, heeft veel te maken hoe je ermee omgaat en het aantal keren dat je het horloge draagt. Bij modaal gebruik mag je rekenen dat een horlogeband 2 tot 3 jaar meegaat en over het algemeen een heel stuk langer. Enkele tips hoe je duurzaamheid van een horlogeband kan rekken:

  • Voorkom zoveel mogelijk contact met water. Hoe je het draait of keert, zwemmen of douchen gaat vaak hand in hand met de kwaliteitsduur van de horlogeband. Dit geldt sowieso voor lederen banden
  • Om verkleuring en uitdroging te vermijden, mag je je polsband niet te lang aan zonlicht blootstellen
  • Het is absoluut verboden om je polshorlogeband te reinigen met afwasmiddel, zeep of andere reinigingsmiddelen

    Een kleine slotopmerking. Vooral sporthorlogebandjes die bestaan uit leer, kunnen na verloop van tijd onfris gaan ruiken bij personen met een vrij hoge zuurtegraad. Spijtig genoeg bestaat daar geen pasklare oplossing voor. Zoek je toch voor een betere en prijziger horlogeband om dit euvel te verhelpen, ben je in feite eraan voor de moeite.
beste sporthorlogebandjes

Hou rekening met verschillende soorten sluitingen

Je hebt de mogelijkheid om uit verschillende sluitingen een keuze te maken. De meest verkochte polsbandjes hebben een sluiting met een zogenaamde gesp. Daarnaast kan je kiezen tussen een vlinder- of vouwsluiting. Een vouwsluiting - ook wel klapsluiting of veiligheidssluiting geheten - biedt het grote voordeel dat je slechts eenmalig de persoonlijke maat van je horlogeband moet instellen.

Nadien schuif je gewoonweg het uurwerk rond je pols en klik je de sluiting op een vrij makkelijke manier vast. Hou er wel rekening mee dat horlogebandjes met een speciale gespsluiting meer slijten dan een leren horlogeband met een vouwsluiting.

Een vlindersluiting anderzijds is in feite niets anders dan een dubbele vouwsluiting. Deze luxueuze sluiting wordt meestal gebruikt op klassieke uurwerken of exclusieve horloges in de veel hogere prijsklasse.
Deze 3 beste sporthorlogebandjes zijn momenteel het meest gegeerd:

Zamoh - Siliconen Sporthorlogebandje

Dit sporthorlogebandje van Zamoh is door de fabrikant speciaal op maat gemaakt en wordt aanzien als het vervangbandje voor het horloge Garmin Fenis 5S (Plus). Op deze manier kan je je Garmin Activity tracker een nieuwe 'facelift' geven.

Het bandje heeft een robuuste RVS gespsluiting met verschillende inkepingen. Hierdoor is de sporthorlogeband geschikt voor alle maten. Het gebruikt materiaal bestaat uit een zacht siliconen 1-maat ontwerp. De sporthorlogeband is weerbestendig en uiterst geschikt tijdens het zweten.

Het ergonomisch design maakt dat het bandje perfect kan worden gebruikt tijdens het wandelen, fietsen, lopen en andere sportactiviteiten.

Polar Grit X sporthorloge

Zamoh Siliconen Sporthorlogebandje

Eigenschappen:
Ergonomisch design: kan worden gebruikt tijdens elke sportactiviteit
Gemakkelijk verstelbaar dankzij eenvoudige RVS gespsluiting
Geschikt voor Garmin Fenix 5S (Plus) maar ook een heleboel andere modellen
Richtprijs: €13,99
Ontdek het Zamoh Siliconen Sporthorlogebandje

Merkloos - Wit/regenboog siliconen sporthorlogebandje

Deze sporthorlogeband is uiterst geschikt voor polsen met een volledige omtrek tussen de 13 en 23 centimeter. Om er achter te komen of de sporthorlogeband ook voor jou persoonlijk geschikt is, trek je een meetlint om je pols heen.

Via deze werkwijze kan je de maat bepalen. Je kan het ook gebruiken onderwater en tijdens verschillende andere sportactiviteiten. Het materiaal is vervaardigd uit siliconen. Je zal wel de handleiding moeten bekijken met welke merken het polshorloge compatibel is.

De volledige gegevenslijst vind je hierin terug. Het design van de sporthorlogeband valt op omdat de kleur wit is.

Polar Ignite sporthorloge

Merkloos - Wit/regenboog siliconen sporthorlogebandje

Eigenschappen:
Mooie witte kleur valt goed op
Dit bandje van siliconen is zeer stevig, ook voor onderwater activiteiten
Compatibel met een brede waaier aan smartwatches en activity trackers
Richtprijs: €15,95
Ontdek dit sporthorlogebandje

Merkloos - Nylon sporthorlogebandje

Als je geen inspiratie hebt om een geschenk te geven aan iemand, is dit sporthorlogebandje van nylon een topper bij een verrassing of verjaardagscadeau. Het horlogebandje is vervaardigd uit zacht nylon en bestemd voor alle Apple Watch Series. Het bandje voelt heel zacht aan en is nauwelijks voelbaar tijdens het dragen.

Het is heel eenvoudig vast te gespen aan uw sporthorloge, past uitstekend rond de pols en is duurzaam. Met deze sporthorlogeband geef je je uurwerk een verfrissende nieuwe look en een sportief uitzicht.

Je kan uit verschillende kleuren kiezen. De horlogesluiting gebeurt via een klittenband.

Nylon sporthorlogebandje

Merkloos - Nylon sporthorlogebandje

Eigenschappen:
Aangenaam en zacht horlogebandje om te dragen
Vervaardigd uit nylon wat het een zeer duurzaam bandje maakt
Waterbestendig dus ook geschikt voor onderwateractiviteiten
Richtprijs: €10,99
Ontdek dit sporthorlogebandje van nylon

Sporthorlogebandje kopen?

Dit waren nu onze 3 favoriete sporthorlogebandjes waarmee je eigenlijk niet fout kan gaan. Al zijn er uiteraard nog een heleboel andere die ook de moeite waard kunnen zijn!

Al met al is er wel veel keuze in de beste sporthorlogebandjes! Bovendien zijn er hierdoor ook vaak goede aanbiedingen te vinden bij grote webwinkels als bijvoorbeeld Bol.com.

Laatste update: 22 juli 2021

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap