sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

Meer stappen zetten op een dag met deze simpele tips

9 september 2021
Auteur: Dries Mattijs

Tegenwoordig zijn mensen veel meer bezig met de hoeveelheid stappen die er gezet worden op een dag. Dat is natuurlijk ook heel logisch, want wanneer je ook nog eens gebruik maakt van een stappenteller zoals een Fitbit kan dit je onwijs stimuleren om meer te bewegen. Wanneer je meer stappen wilt gaan zetten, is het echt zo dat je meteen een lange wandeling moet maken. Wij hebben voor jou 18 kleine tips, waardoor het zetten van stappen meteen een stuk makkelijker wordt.

stappen tellen

Hou er wel rekening mee dat een stappenteller niet helemaal heilig is. Ze hebben namelijk bijna allemaal een kleine afwijking van de waarheid. Ook meten ze niet alle bewegingen. Wanneer je bijvoorbeeld gaat fietsen, krijg je geen extra stappen, terwijl je ook dan gewoon beweegt. Een stappenteller is dus niet een meetinstrument dat doorslaggevend bepaalt of jij voldoende beweegt. Zie een stappenteller daarom ook meer als een leuke gadget die ervoor zorgt dat je meer gaat bewegen.

Simpele tips om meer stappen te zetten

Wanneer je meer stappen wilt zetten, is dat best mogelijk. Daarom zijn hier dan meteen 18 tips waardoor het een stuk makkelijker wordt.

Reis eens anders

1. Wanneer je jouw auto wat verder wegzet in plaats van voor de deur, zet je al snel elke keer wat stappen meer.
2. Stap een of misschien wel meerdere haltes eerder de bus of de tram uit.
3. Parkeer je auto een stuk verderop in je de straat.

Meer stappen op je werk

4. Wanneer je een collega moet hebben, loop dan naar diegene toe in plaats van dat je hem of haar mailt of appt.
5. Haal op je werk zelf thee, koffie of water, en neem gelijk ook mee voor een collega in plaats van dat je collega het voor jou doet.
6. Wanneer je werkt in een groot gebouw, kies dan voor een toilet iets verder in het gebouw.
7. Kijk eens of je jouw bureau omhoog kunt zetten, zodat je er ook aan kan staan in plaats van zitten. Zo ben je namelijk ongemerkt veel meer bezig met beweging. Want wanneer je stil staat, beweeg je ongemerkt een stuk meer als dat je zit.

Ga meer wandelen

meer stappen zetten tips 1

8. Ga nadat je gegeten hebt even 5 of 10 minuten wandelen. Wanneer je dit elke dag doet, zit al snel op een uur!
9. Wanneer je ergens moet wachten, blijf dan niet staan, maar ga een stukje lopen.
10. Loop tijdens de reclame eens een rondje door je huis, ook zo loop je al snel een stuk meer.
11. Neem geen lift, maar de trap.
12. Wanneer je naar de winkel moet voor iets kleins, probeer dit dan lopend te doen.
13. Wanneer je een telefoongesprek hebt, probeer dan eens te gaan wandelen. Zo zet je al snel wat extra stappen. Want waarom moet bellen altijd zittend?
14. Ga in het weekend met je hele gezin een leuke activiteit doen! Denk aan het strand, of het bos! Zelfs verstoppertje in je eigen tuin in een optie. Welkom extra stappen!
15. Wanneer je gaat wandelen, zet dan eens een luisterboek of een podcast op. De kan is meteen een stuk groter dat je langer door loopt.

Youtube en apps

16. Wist je dat je op YouTubevideo's hebt staan die wandelvideo zijn? Zoek eens op ‘walk at home’ ‘Steps at home’, of ‘steps work-out’. Dit kun je doen zonder dat je je ervoor moet omkleden, ideaal toch? Je hebt al video's van 10 minuten. Hier kunnen je kinderen zelfs aan mee doen!
17. Tegenwoordig bestaan er zoveel apps, ook apps die je stimuleren om meer te gaan lopen. En daag op deze manier eens je collega's, vrienden of familie uit.
18. Maak zelf een Habit tracker, hier mag je een krulletje op zetten wanneer een X-aantal stappen hebt gezet. Dat kan werken als een trein! Lijkt je dit teveel werk, er bestaan ook speciale apps voor. Ga nu niet meteen te ambitieus te werk, dit kan namelijk ervoor zorgen dat je minder gemotiveerd bent. Wanneer je nu op ongeveer 4.000 stappen per dag zit, probeer dan eens de 5.000 stappen per dag. Heb je dit gehaald? Zet dan een krul!

Veel succes!

Wij hopen dat je iets hebt aan deze tips, en dat het zetten van extra stappen voor jou ook meteen een stuk makkelijker gaat worden. Wandelen is nu eenmaal erg gezond voor je lichaam. Extra beweging kan ervoor zorgen dat je sneller afvalt, maar ook het in beweging houden van je lichaam is erg gezond. Succes!

Nog op zoek naar een goede stappenteller?

Met een goede stappenteller kan je exact zien hoeveel stappen je hebt gezet op het einde van de dag. Ook al zijn deze - zoals hierboven reeds aangehaald - niet 100% waterdicht, ze geven je wel een zeer goede indicatie.

Laatste update: 9 september 2021

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap