sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

Colmi P8 Plus: onze test & review

28 mei 2021
Auteur: Dries Mattijs

Wanneer in 2020 de P8 Pro horloge van Colmi het levenslicht zag, had het bedrijf nooit gedacht om enkele maanden later al met een nieuwe verbeterde versie op de proppen te komen. We hebben het dan natuurlijk over de zogeheten Colmi P8 Plus. Een upgrade met verschillende nieuwe functies. De sportief uitziende smartwatch oogt niet alleen hypermodern met een gewaagd design, maar is voorzien van heel wat verbeterde en vernieuwde tools. Een bloedzuurstofmeter, een hartslagmeter, een slaapmonitor en 8 sportmodi ondersteunen meer dan 100 wijzerplaten. Ook aan de grootte van het scherm - 1,69 inch - werd de nodige aandacht besteed.

De opvolger van de Colmi P8 Pro heeft duidelijk enkele belangrijke verbeterde functies ondergaan. De belangrijkste eigenschappen zetten we even op een rijtje.

Colmi P8 Plus

Colmi P8 Plus

Eigenschappen:
1.69 inch scherm met 240 x 280 resolutie
24 uur hartslag meting
Sportieve budgetsmartwatch met 8 sportmodi en een verrassend lange batterijduur
Richtprijs: €59,99
Ontdek de Colmi P8 Plus

Design van de Colmi P8 Plus

De kersverse Colmi P8 Plus smartwatch beschikt over een ultramodern en smaakvol design dat heel veel gelijkenissen toont met de Apple Watch. Het ontwerp heeft een rechthoekige vorm met een scherm dat gebogen is aan de zijkanten. Een knop, die draaibaar is, werkt om de zichten van het horloge te wisselen of om naar de oorspronkelijke stand terug te keren. Je kan het ook gebruiken om verder in en uit te zoomen.

De Colmi P8 Plus voelt vederlicht aan om de pols dankzij een flinterdun metalen raamwerk met een uitmuntende bouwkwaliteit. Het bandje van de P8 Plus smartwatch bestaat uit siliconen en zorgt voor comfort om de pols tijdens langdurig gebruik. De bandjes zijn in 4 hoofdkleuren te verkrijgen: zwart, blauw, roze en goudkleur.

Het display onderging een upgrade

Het scherm van Colmi P8 Plus onderging een indrukwekkende metamorfose. Het is een vrij groot 1,69 inch IPS scherm en gebogen aan de zijkanten. Op die manier kunnen betere details worden geaccentueerd. De resolutie van 240 x 280 pixels is een heel stuk beter dan bepaalde modeltypes met eenzelfde prijskaartje. De kleurenscherpte is meer dan uitstekend, zelfs bij aanwezigheid van fel zonlicht. Het scherm neemt immers het grootste deel van de interface over.

De Colmi P8 Plus heeft een aantal vooraf geprogrammeerde wijzerplaten ter beschikking. Je kan door de draaiknop of via de Da Fit-app op een makkelijke manier switchen naar kleuren, analoog, retro of zelfs het herkennen van digitale gezichten. Zo bestaat de mogelijkheid om je eigen foto's in te schakelen als achtergrond voor een wijzerplaat.

De P8 Plus is waterbestendig

Een grote troefkaart die de Colmi P8 Plus uitspeelt is dat de smartwatch waterdicht is. Concreet betekent dit dat je de smartwatch tijdens het wassen van de handen of op dagen dat het pijpenstelen regent, probleemloos in gebruik kan nemen. Een klein minpuntje. Het horloge geeft geen goedkeuring om te gaan zwemmen of blootstelling aan bijvoorbeeld zoutwater zoals in zee. Het is zaak dat je mogelijke schade voorkomt, zowel op lange als korte termijn. De Colmi P8 Plus heeft een IP67 certifiëring.

P8 Plus 1.69 inch blauw

COLMI P8 Plus vs. P8 P8 Plus-upgrade: Scherm: upgrade van 1,4 inch naar 1,69 inch Schermresolutie: upgrade van 240 * 240 resolutie naar 240 * 280 resolutie. Batterij: upgrade van 170 mAh naar 190 mAh Waterdicht: upgrade van IPX7 naar IP67 Nieuwe functie: Draai aan de knop om het horloge te...

Hardware en software van de Colmi P8 Plus

Het horloge maakt gebruik van een ingebouwde GR5515 chip die instaat voor een snellere reactiesnelheid en dataverwerking. Deze chip wordt ondersteund door 64 KB RAM en 64 MB ROM zodat onder andere de smartwatch kan worden uitgerust met verscheidene taalpakketten, diverse wijzerplaten of sensoren in functie van je gezondheid.

Kortom, het draagbaar toestel kan bijgevolg je bewegingen op elk moment controleren. Dit komt tot stand met de hulp van de Bluetooth 5.1 technologie. Dankzij deze ondersteuning kan het stroomverbruik drastisch verlaagd worden en een stabielere verbinding worden gegrandeerd. De versie van Colmi P8 Plus is volledig compatibel met iOS 9.0 en hoger of Android 4.4 en hoger, zodat de verbinding via de Da Fit-app kan verlopen. Het gemis van een GPS-sensor houdt in dat je de smartwatch samen met een smartphone verplicht moet gebruiken om je locatie te verduidelijken.

Het platform van de Colmi P8 Plus is bijzonder gebruiksvriendelijk. Hetzelfde geldt voor de touchscreen navigatie. Je krijgt toegang tot een snelmenu als je van boven naar onder veegt waarmee je Bluetooth kunt wijzigen, de helderheid van de display aanpast of de smartwatch als zaklamp laat fungeren. Door van links naar rechts te swipen, tref je een lijst met verschillende pictogrammen aan voor specifieke smartwatch functionaliteiten. Denk maar aan de hartslag, sportmodi of het weer.

Door aan de rechterzijde aan de knop te draaien kan je in- en uitzoomen op de aanwezige pictogrammen. Als je van rechts veegt, komen functies zoals slaapmonitoring, harstslag of andere mogelijkheden op de voorgrond. Zelfs het maken van eigengemaakte foto's of het afspelen van je persoonlijke muzikale favorieten. Wanneer je scrollt vanaf de onderzijde, dan zie je een lijst met meldingen, sportmodi instellingen en gezondheidsmonitor voorbij komen.

Ideaal device voor sporters

Zoals al eerder aangegeven telt de smartwatch 8 sportmodi: zwemmen, wandelen, hardlopen, basketbal, badminton, springen, fietsen en voetbal. Het is heel eenvoudig om de stappen te tellen, de afstand te meten en de verbrande calorieën bij te houden. Naast deze geavanceerde sportfuncties, kan je heel nauwkeurig je hartslag in realtime checken om te controleren of de hartslag geen afwijkingen vertoont.

Ook je slaappatroon kan je heel exact op de voet volgen en een gedetailleerde analyse van je slaap bekijken. Andere meetfuncties zijn het zuurstofniveau in het bloed of het meten van de bloeddruk. Hoewel de HRS3300-sensor vrij nauwkeurig werkt, wil dit nog niet zeggen dat de metingen van de smartwatch minutieus nauwkeurig zijn. Per slot van rekening is het geen medisch instrument.

Integratie met de Da Fit app

De P8 Plus is uitwisselbaar met de Da Fit-app voor iOS en Android om je behulpzaam te zijn bij het instellen van de smartwatch. Je haalt profijt uit sommige statistieken en functies zonder dat je beroep moet doen op extra apparatuur. Horlogedata kan je automatisch op je startscherm integreren. Dit kan heel sporadisch op maandbasis of dagelijks zoals je zelf verkiest.

da fit app

Een goede raad: stel bepaalde oefeningdoelen in en motiveer je zelf om die vooropgestelde trainingsschema's tot een goed einde te brengen. Tools als afstand, stappen, meldingen, alarmsignalen kunnen je hierbij een handje toesteken. De app wordt gedownload op de klassieke manier via de Apple App Store of Google Play Store. Het is kinderspel om de profielinstellingen eventueel te veranderen.

Het is heel makkelijk om de P8 Plus aan je smartphone te koppelen. Eenmaal als je de Da Fit-app hebt geïnstalleerd en volledig is ingesteld, moet je alleen maar inloggen en op het plusteken (+) bovenaan de startpagina klikken. Het horloge zoek je via Bluetooth van de app en niet via Bluetooth in je smartphone! Wanneer dit tot stand is gebracht, communiceer je rechtstreeks en probleemloos.

Batterijduur van de Colmi P8 Plus

De Colmi P8 Plus heeft in vergelijking met zijn voorganger P8 Pro de batterij verbeterd. De capaciteit werd verhoogd tot 190 milliampère-uur. In normale omstandigheden kan je hier 7 dagen mee werken. In standby modus is dit zelfs tot 30 dagen mogelijk. Uiteraard hangt alles af welke activiteiten je doet. De oplaadtijd duurt plus minus 2 uren. De batterij wordt met een magnetische oplaadkabel geladen.

Voor- en nadelen van de Colmi P8 Plus

Lange batterijduur: door de 190mAh batterij kan je meteen 7 dagen voort zonder te herladen 
Kwaliteitsvolle gezondheidstracker om hartslag, bloeddruk en bloedzuurstof te monitoren
Waterbestendig: deze smartwatch heeft een IP67 certifiëring
De prijs/kwaliteitsverhouding is perfect. Zeker voor de functietools die je hiervoor in de plaats krijgt.
Geen ondersteuning om te telefoneren via bluetooth

Colmi P8 Plus

Colmi P8 Plus

Eigenschappen:
1.69 inch scherm met 240 x 280 resolutie
24 uur hartslag meting
Sportieve budgetsmartwatch met 8 sportmodi en een verrassend lange batterijduur
Richtprijs: €59,99
Ontdek de Colmi P8 Plus

Laatste update: 2 september 2021

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap