sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

Review: Garmin Forerunner 55

22 februari 2023
Auteur: Dries Mattijs

Garmin heeft verschillende sporthorloges in diverse prijscategorieën. Het is dan ook niet eenvoudig om een keuze te maken. Is de Garmin Forerunner 55 een van de smartwatches die je overweegt te kopen? Dan wil je er vast alles over te weten komen. En daarvoor zit je hier goed, want wij bespreken de Garmin Forerunner 55 op verschillende vlakken. Daarnaast vergelijken wij hem met andere modellen van dit merk!

Forerunner 55 Hardloophorloge - Sporthorloge met GPS Tracker - Geschikt voor Hardlopen - Train met Coach - Zwart

De Garmin Forerunner 55 is de GPS-sporthologe die verder gaat dan tempo- en hartslagstatistieken. De Garmin Forerunner 55 is de perfecte watch voor een sporter die veel data uit zijn horloge wil halen op het gebied van hardlopen. Met functies als Garmin coach, HIIT training, VO2 Max raceprognose...

Garmin Forerunner 55 uitgelicht

Wij hadden de kans om de Garmin Forerunner 55 uit te testen. We bekeken daarbij hoe hij scoort op vlak van prijs, functies, batterijduur en meer. Onze bevindingen vind je hieronder terug!

Prijs

De Garmin Forerunner is een van de goedkopere Garmin smartwatches. Het is daarom het ideale sporthorloge voor beginnende lopers. Hij is wel ietsje duurder dan zijn voorganger: de Forerunner 45, maar goedkoper dan de Forerunner 245.

Scherm

Dit sporthorloge heeft een scherm van 1,04 inch groot. Het grote voordeel is dat het makkelijk af te lezen is in de zon. Het scherm heeft 208 x 208 pixels, wat niet zoveel is. Toch kun je alle gegevens goed zien.

Batterijduur

De batterijduur van de Forerunner 55 is erg goed. Deze dient ongeveer 2 uur opgeladen te worden. Vervolgens kun je de batterij 14 dagen gebruiken voordat je hem terug moet opladen. Dat is zelfs inclusief 4 tot 5 uur GPS- activiteit per week.

Bediening

Als je op zoek bent naar een sporthorloge met een touchscreen, is de Garmin Forerunner niets voor jou. Hij is daar namelijk niet van voorzien. Maar de knoppen werken wel erg goed, waardoor hij toch prettig is in gebruik. Bovendien heb je dankzij het ontbreken van een touchscreen geen last meer van vingerafdrukken op het scherm. Je kunt het dus ook als een voordeel bekijken.

Functies

De Garmin Forerunner 55 doet het goed op vlak van functies. Hij bewijst zelfs dat een sporthorloge met veel features niet per se duur hoeft te zijn. Dit horloge is onder andere voorzien van een hartslagmeter, afstandsmeter en stappenteller.

Er zijn nog andere Garmin horloges die meer functies hebben, zoals de Forerunner 245 Music en 255 maar die kosten meer. Voor de prijs die je betaalt, krijg je zeker voldoende interessante features.

Garmin Forerunner 55 vs. andere modellen

Vergeleken met de Forerunner 45 zien we dat er een verbetering is op vlak van functies en batterij. Daarnaast heeft de Forerunner 55 een sterkere horlogekast en is hij voorzien van de always on display functie, die de Forerunner 45 niet heeft. De Forerunner 45 is wel wat goedkoper, maar de prijs verschilt niet zo heel veel. De vraag is dus wat jouw voorkeur heeft: een goedkopere smartwatch met een slechtere batterij en iets minder features of een meer geavanceerd model dat je minder vaak moet opladen.

De Garmin Forerunner 55 is goedkoper dan de Forerunner 245, 255 en 745. Dat is geen wonder, want dit zijn allemaal modellen die nog geavanceerder zijn en je dus nog meer functies en extra's bieden. De 245 is de goedkoopste van de drie, maar kost meer dan de Forerunner 55. Hij heeft dan ook een kompas en wifi, allemaal zaken waarvan de Forerunner 55 niet voorzien is. De Forerunner 55 doet het wel beter op vlak van batterijduur.

Interessante functies van de Garmin Forerunner 55

Een smartwatch koop je natuurlijk vooral voor de handige functies, dus ben je waarschijnlijk benieuwd naar welke de Garmin Forerunner 55 heeft. Hieronder ontdek je de meest interessante features!

Workout suggesties

Bij de Garmin Forerunner 55 krijg je op basis van je training en conditie dagelijks een workout suggestie, waarbij je kunt kiezen of je op hartslag of tempo loopt. Hoe meer suggesties je volgt, hoe uitdagender ze worden. Deze feature is dus een handige fitnessbuddy!

Hersteltijd

Ook heeft dit horloge een hersteltijdfunctie die aangeeft hoeveel uren je na een workout moet rusten voordat je aan een nieuwe kunt beginnen. De herstelfeature voorkomt dat je te veel traint.

Always on display

Een functie waarvan niet iedere Garmin smartwatch is voorzien: always on display. Deze zorgt ervoor dat je altijd inkomende notificaties en andere info kunt zien, zonder op een knopje te moeten drukken.

De voor- en nadelen op een rij

We zetten de voor- en nadelen van de Garmin Forerunner 55 voor je op een rij, zodat je een goed overzicht hebt en makkelijker kunt bepalen of hij voor jou een goede optie is!

Veel interessante features en extra's
Goede prijs-kwaliteitsverhouding
Uitstekende batterijduur (maximum 14 dagen)
Makkelijk te bedienen knoppen
Eenvoudig af te lezen scherm (ook in de zon)
Geen touchscreen
Geen native routefunctie

Forerunner 55 Hardloophorloge - Sporthorloge met GPS Tracker - Geschikt voor Hardlopen - Train met Coach - Zwart

De Garmin Forerunner 55 is de GPS-sporthologe die verder gaat dan tempo- en hartslagstatistieken. De Garmin Forerunner 55 is de perfecte watch voor een sporter die veel data uit zijn horloge wil halen op het gebied van hardlopen. Met functies als Garmin coach, HIIT training, VO2 Max raceprognose...

Conclusie

De Garmin Forerunner 55 is een betaalbaar sporthorloge met veel interessante features. Hij heeft ook een uitstekende batterijduur en een scherm dat makkelijk af te lezen is in de zon. Ben je op zoek naar een smartwatch met een touchscreen? Dan is een ander model meer geschikt voor jou. De Forerunner 55 is namelijk enkel te bedienen met knoppen. Deze zijn wel handig, waardoor de smartwatch prettig is in gebruik.

In vergelijking met de Forerunner 45 heeft dit sporthorloge iets meer functies en een betere batterij. De Forerunner 245 is wel van nog meer functies voorzien, maar kost ook meer. De Forerunner 55 is dus het ideale sporthorloge als je niet veel wilt betalen, maar toch van voldoende functies wilt genieten!

Laatste update: 24 februari 2023

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap