sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

Review: Garmin Forerunner 245 Music

16 februari 2023
Auteur: Dries Mattijs

Ben je op zoek naar een GPS-hardloophorloge dat meer biedt dan alleen het bijhouden van je afstand en snelheid? Dan zou de Garmin Forerunner 245 Music wel eens de perfecte keuze voor jou kunnen zijn! Dit sporthorloge is ontworpen om je prestaties te verbeteren en je trainingen slimmer te maken, terwijl het ook nog eens een heleboel handige functies biedt.

Forerunner 245 Music Hardloophorloge - Sporthorloge - Speel muziek af - Geschikt voor Hardlopen - Zwart

INDRUKWEKKENDE HARDLOOPEIGENSCHAPPEN De Forerunner 245 Smartwatch Music helpt je beter hard te lopen en fitter te worden; Uitgebreide hardloopfuncties met snelheidsgegevens, rondetijden en routeregistratie verhogen je motivatie; Beat Yesterday TRAIN SUCCESVOLRen effectiever dan ooit en houd...

Geschikt voor onderwater

Een van de belangrijkste kenmerken van de Garmin Forerunner 245 Music is dat het geschikt is voor onderwatergebruik. Of je nu een fanatieke zwemmer bent of gewoon af en toe baantjes trekt, dit GPS-sporthorloge kan jouw trainingen in het zwembad nauwkeurig bijhouden. De Forerunner 245 Music is waterbestendig tot een diepte van 50 meter, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat het horloge beschadigd raakt door water.

Dit maakt het horloge ook zeer geschikt voor triatleten die zwemmen, fietsen en hardlopen en al hun trainingsgegevens in één apparaat willen verzamelen. Het horloge heeft speciale functies voor zwemtrainingen, zoals het bijhouden van het aantal slagen en de afstand identificeren. Of je nu baantjes trekt in het zwembad of in open water zwemt, de Garmin Forerunner 245 Music is een uitstekende keuze voor zwemmers die hun prestaties willen bijhouden en verbeteren.

Berichten ontvangen

Een andere handige functie van de Garmin Forerunner 245 Music is dat je er berichten op kunt ontvangen. Hierdoor hoef je niet steeds je telefoon uit je zak te halen als je een berichtje krijgt tijdens het hardlopen of zwemmen. Je kunt het horloge eenvoudig koppelen met je smartphone via de Garmin Connect app en vervolgens instellen welke berichten je wilt ontvangen op je horloge.

Zo kun je bijvoorbeeld meldingen ontvangen van tekstberichten, e-mails en sociale media. Op het scherm van het horloge zie je wie het berichtje heeft gestuurd en kun je de inhoud van het bericht lezen. Op deze manier blijf je altijd op de hoogte van belangrijke berichten zonder dat je je training hoeft te onderbreken. Je kunt er ook voor kiezen om snel te reageren met vooraf ingestelde antwoorden of om het bericht te negeren en gewoon verder te gaan met je training. Zo ben je altijd bereikbaar en kun je toch ongestoord genieten van je workout.

Muziek afspelen zonder smartphone

Een van de grootste voordelen van de Forerunner 245 Music is dat je muziek kunt afspelen zonder je smartphone bij je te dragen. Dit is vooral handig als je gaat hardlopen en geen zin hebt om je telefoon mee te nemen. Je kunt eenvoudig je favoriete nummers opslaan op het horloge en ze afspelen tijdens je training. Dit werkt via verschillende muziekstreamingdiensten zoals Spotify en Deezer.

Niet geschikt om mee te betalen

Het is belangrijk om op te merken dat de Garmin Forerunner 245 Music niet geschikt is om mee te betalen. Hoewel het horloge tal van handige functies heeft, is het geen vervanging voor je portemonnee of bankpas. Het ontbreken van een NFC-chip betekent dat je geen betalingen kunt doen met het horloge, wat voor sommige mensen een nadeel kan zijn.

Als je op zoek bent naar een sporthorloge dat ook als betaalmiddel kan dienen, dan moet je op zoek naar een ander model zoals bijvoorbeeld de Epix Gen 2. Gelukkig zijn er veel sporthorloges op de markt die wel deze functie hebben, en sommige bieden zelfs nog meer handige functies, zoals hartslagmeting en GPS-tracking. Toch, als je voornamelijk op zoek bent naar een sporthorloge dat muziek kan afspelen, je prestaties kan meten en je berichten kan ontvangen, dan is de Garmin Forerunner 245 Music een uitstekende keuze. En als je toch de behoefte hebt om te betalen met je horloge, dan kun je overwegen om een aparte smartwatch aan te schaffen die deze functie wel heeft.

Geavanceerde trainingsfuncties

Een van de grootste voordelen van de Forerunner 245 Music zijn de geavanceerde trainingsfuncties. Het horloge heeft een ingebouwde GPS en kan hierdoor precies bijhouden hoe ver en hoe snel je hebt gelopen. Maar daar blijft het niet bij. Het horloge biedt ook diverse andere functies om je prestaties te meten en te verbeteren.

Zo kun je gratis trainingsplannen downloaden via Garmin Coach of je eigen aangepaste workouts maken in de online fitnesscommunity Garmin Connect. Je kunt je VO2 max bijhouden en begrijpen hoe factoren als warmte en hoogte je prestaties beïnvloeden. De Forerunner 245 Music evalueert automatisch je recente trainingsgeschiedenis en prestatie-indicatoren, zodat je weet of je je conditie verbetert of dat je toe bent aan een rustdag.

Je lichaam in kaart gebracht

De Forerunner 245 Music bevat de mogelijkheid om uw trainingsintensiteit en de intensiteit van uw dagelijkse activiteiten te meten met behulp van de Elevate™ polshartslagtechnologie. Het biedt zelfs een VO2 max-schatting, die aangeeft hoeveel zuurstof uw lichaam kan opnemen tijdens een training. De VO2 max-schatting kan worden gebruikt om uw trainingsintensiteit aan te passen en u te helpen uw fitnessniveau te verbeteren.

De Forerunner 245 Music is niet alleen gericht op hardlopen, maar ook op andere sporten. Het horloge heeft namelijk ook activiteitenprofielen voor fietsen, zwemmen in het zwembad, indoor roeien en zelfs voor het gebruik van de crosstrainer of een stepapparaat. Hiermee kunt u verschillende sporten bijhouden en verbeteren.

Het Forerunner 245 Music GPS-hardloophorloge beschikt ook over de tools die u nodig hebt om uw looptechniek te verbeteren. Het horloge meet belangrijke hardloopgegevens, zoals cadans, staplengte, grondcontacttijd en -balans, verticale oscillatie en verticale ratio. Deze gegevens zijn belangrijk om inzicht te krijgen in uw loopstijl, zodat u tijdens elke training en elke wedstrijd zo efficiënt mogelijk loopt.

Maak het persoonlijk

Kijk eens in de Connect IQ Store. Hier kunt u apps, widgets, watch faces en meer downloaden om uw Forerunner 245 Music een persoonlijk tintje te geven. Gemakkelijk, en gratis! Elke dag worden er nieuwe apps toegevoegd, zodat u kunt zien wanneer uw Uber aankomt, uzelf kunt uitdagen met de app Strava Relative Effort en met de app AccuWeather MinuteCast precies kunt zien wanneer het gaat regenen. Personaliseer uw horloge helemaal naar uw wensen!

Forerunner 245 Music Hardloophorloge - Sporthorloge - Speel muziek af - Geschikt voor Hardlopen - Zwart

INDRUKWEKKENDE HARDLOOPEIGENSCHAPPEN De Forerunner 245 Smartwatch Music helpt je beter hard te lopen en fitter te worden; Uitgebreide hardloopfuncties met snelheidsgegevens, rondetijden en routeregistratie verhogen je motivatie; Beat Yesterday TRAIN SUCCESVOLRen effectiever dan ooit en houd...

Verbonden blijven

Met de Forerunner 245 Music kunt u hardlopen zonder af te zien van belangrijke smartfuncties. Koppel het toestel met uw compatibele smartphone om op uw pols sms-berichten, social media-updates, e-mails en dergelijke te ontvangen. Met de nieuwe veiligheids- en trackingfuncties kunt u eenvoudig uw locatie delen met gekozen contactpersonen voor het geval u hulp nodig hebt - handmatig of automatisch met ingebouwde ongevaldetectie. Dus trek uw schoenen aan en ga zonder zorgen naar buiten.

Geschikt voor onderwater
Berichten ontvangen
Muziek afspelen zonder smartphone
Niet geschikt om mee te betalen

Laatste update: 22 februari 2023

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap