sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

De 5 beste New Balance hardloopschoenen voor elk type terrein en elke hardloopuitdaging

10 februari 2023
Auteur: Dries Mattijs

De New Balance hardloopschoenen is een merk wat al een aardig beeld heeft gemaakt in de hardloopwereld. New Balance is een Hardcore running merk met hedendaagse technieken, een rijke historie en de ontwikkeling is gedreven uit data.

Het ontstaan van New Balance

New Balance is opgericht in Massachusetts in Boston in het jaar 1906 door schoenmaker William J. Riley. Hij werd geïnspireerd door mensen met voetproblemen. Hij maakte inlegzolen en aangepaste schoenen voor deze mensen. De naam New Balance is gebaseerd door de fascinatie van de schoenmaker voor de kip. Het dier moest balanceren op hele dunne poten wat slechts drie klauwen heeft.

Juist de voet van de kip was de inspiratiebron van de 3-punts inlegzolen van New Balance. Deze werd aan de menselijke voet aangepast wat betreft de vorm. Sinds 1941 is de collectie uitgebreid van New Balance met onder andere de hardloopschoenen. In 1950 werd de hardloopschoen met gegolfde zool voor demping uitgevonden waar ze ook wereldwijd succes mee bereikten maar ook kregen ze roem als merk.

Welke modellen New Balance loopschoenen zijn er?

De Sneakers van New Balance zijn over de hele wereld bekend en een hele hype. Ze zijn dan ook gebaseerd op de oudere hardloopschoenen en daardoor hebben ze ook een hele goede pasvorm.

De hardloopschoenen zijn er in verschillende maten en soorten. Wil je weten welke het beste bij je past dan is dit afhankelijk van een aantal factoren. Zo telt de loopstijl en de ondergrond mee als belangrijke rol voor het kiezen van de juiste hardloopschoenen. De New Balance loopschoenen zijn er voor verschillende ondergronden en loopstijlen:

De pasvorm van de New Balance hardloopschoenen

De schoenen hebben een universele pasvorm zodat iedereen deze schoenen aan kan. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technieken. Zo wordt er gebruik gemaakt van 3D print van de zolen en Molded hielkappen. Het maakt ook niet uit of je een smalle of brede voet hebt. De schoenen van New Balance kan je ook dan gewoon aan.

Kan je voor New Balance hardloopschoenen kiezen als je net begint met hardlopen?

Natuurlijk kan je de New Balance hardloopschoenen kiezen wanneer je net begint met hardlopen. Zo kan er voor de dames gekozen worden voor de New Balance 880 dames en voor de heren de New Balance 1080. Beiden zijn dan ook zeer geschikt voor een beginnend hardloper waar de demping en pasvorm uitstekend zijn.

De beginnende hardloper onderschat de belangrijke reden van een goede hardloopschoen. Als beginnend hardloper heeft het snel zwaar door de conditie. Maar er is nog een grote oorzaak waardoor de beginnende hardloper het zwaar krijgt en dat is de demping.

Het lichaam moet wennen aan de belasting maar ook blessures liggen op de loer. Daarom is het belangrijk om goed te oefenen. Daarom zijn de hardloopschoenen ook heel erg belangrijk. Het hoeven niet altijd dure hardloopschoenen te zijn die je de eerste keer aanschaft. Maar er zijn ook new Balance hardloopschoenen met korting en soms zelfs met korting.

Welke maat New Balance schoenen kan je het beste kopen?

Net als andere merken hardloopschoenen vallen de New Balance hardloopschoenen klein uit. Voor het afwikkelen van de voet is er voorin extra ruimte nodig. Het is dan voldoende om een halve of hele centimeter ruimte extra aan te houden na de grote teen. Wanneer je de new Balance hardloopschoenen online koopt is het de beste manier om de volgende tips aan te houden:

  • Neem 1 maat grotere New Balance hardloopschoenen als je eigen schoenmaat
  • Wanneer je een smalle of brede voet hebt kan je gaan voor de smalle (2A) of extra brede hardloopschoenen
  • Wanneer je voetproblemen hebt is het verstandig ook zooltjes te bestellen zodat je die in de hardloopschoenen kan doen

Inlopen van New Balance hardloopschoenen

Wanneer je een ervaren hardloper bent dan is het vanzelfsprekend dat de nieuwe schoenen het lichaam op een andere manier belasten als de oude schoenen. Het is goed om de training of belasting langzaamaan op te bouwen. Omdat het lopen op de nieuwe schoenen gewenning en geleidelijke opbouw nodig heeft merk je dat het lichaam anders belast wordt. Wanneer je het langzaam opbouwt dan kan je voor een blessurevrije hardloop carrière zorgen.

Top 3 van New Balance hardloopschoenen

Er zijn verschillende hardloopschoenen van New Balance. Om het wat makkelijker te maken geven we een top 3:

New Balance Heren Sportschoenen 411v2

Heren Sportschoenen - Maat 42

De 411v2 heeft een Ground Contact EVA buitenzool met rubberen noppen en de duurzaamheid die je nodig hebt voor dagelijks gebruik. Deze hardloopschoen voor heren heeft een bovenwerk met een verfijnde print en is een modieuze en functionele aanvulling op elke sportoutfit.

De New Balance 411v2 zijn echt fantastische hardloopschoenen. Allereerst, hebben ze een Ground Contact EVA buitenzool met rubberen noppen. Dit betekent dat de zool sterk en duurzaam is, zodat je ze elke dag kunt dragen zonder dat ze snel slijten. Daarnaast is de zool ook ontworpen om je voeten comfortabel te houden, zodat je bij wijze van spreken de hele dag door kunt lopen zonder dat je voeten moe worden.

Maar het is niet alleen de zool die deze schoenen zo bijzonder maakt. Het bovenwerk heeft ook een mooie print en ziet er stijlvol uit, zodat je ze niet alleen tijdens het hardlopen kunt dragen, maar ook gewoon als casual schoen. Bovendien is het bovenwerk zacht en comfortabel, zodat je voeten de hele dag geen last hebben van je schoenen.

Ik was ook onder de indruk van hoe sterk en duurzaam de zool was, zodat ik weet dat ik deze schoenen voor een lange tijd kan dragen zonder dat ze snel gaan slijten. En de print op het bovenwerk maakt de schoenen echt af!

Geschikt voor hardlopen
Materiaal van de buitenkant is Mesh
Geschikt voor Herfst en winter

New Balance Dames Sportschoenen Fresh Foam 680v7

W680LK7 Sportschoenen Vrouwen - Maat 38

De 680 v7 is voorzien van een geheel nieuwe FreshFoam tussenzool. Het speciale ontwerp is zachter waar het meer demping moet bieden (landing) en iets steviger waar een goede stabiliteit vereist is (standfase). De solid rubber slijtzool loopt onder de middenvoet door om een stabiel platform te...

Deze New Balance sportschoenen Fresh Foam 680v7 is een ideale en modieuze schoen voor de dames. De tussenzool van Dual-density Fresh Foam biedt comfort, de voorgevormde inlegzool geeft een goede steun en de buitenzool die van rubber is blijkt slijtvast te zijn.

De New Balance W680LK7 is een uitstekende hardloopschoen voor zowel beginnende als ervaren lopers. Dankzij de nieuwe FreshFoam tussenzool heb je een zachte landing en stabiliteit tijdens de standfase. Dit zorgt voor een comfortabele loopervaring, zelfs tijdens langere trainingen.

Het bovenwerk van de schoen is gemaakt van engineered mesh, wat betekent dat de schoen perfect aansluit op de vorm van je voet en stevig is rond de middenvoet. Hierdoor voel je je voet stevig en veilig vastzitten tijdens het hardlopen.

De solid rubber slijtzool loopt door onder de middenvoet, wat bijdraagt aan een stabiel platform en zorgt ervoor dat je vele kilometers kunt maken met de schoen.

Als je op zoek bent naar een hardloopschoen die comfortabel is en je voeten goed ondersteunt tijdens het hardlopen, dan is de New Balance W680LK7 zeker een uitstekende keuze.

Geschikt voor hardlopen
Buitenkant materiaal is Mesh

New Balance M880M12 Heren Fresh Foam Running Schoenen

M880M12 Heren Fresh Foam Running Schoenen

De New Balance Fresh Foam M880M12 zijn neutrale, allround hardloopschoenen. De twaalfde versie van deze bekende hardloopschoen is toegevoegd aan de Fresh Foam familie. De M880M12 is een comfortabele schoen en een bewezen werkpaard voor elke dag. Het bovenwerk is gemaakt van Jacquard Mesh wat...

Als je op zoek bent naar een hardloopschoen die comfort, ondersteuning en ademend vermogen combineert, dan is de New Balance Fresh Foam M880M12 een uitstekende keuze.

Het bovenwerk is gemaakt van Jacquard Mesh, wat niet alleen comfortabel zit, maar ook zorgt voor een beter ademend vermogen. Dit is belangrijk tijdens het hardlopen, zodat je voeten niet oververhit raken. Bovendien zorgt het mesh voor een zachte pasvorm en bewegingsvrijheid, zodat je niet belemmerd wordt door je schoenen.

Een andere groot pluspunt van de M880M12 is de superzachte Fresh Foam tussenzool. Dit maakt hardlopen een stuk comfortabeler, omdat de tussenzool ultra-dempend is. Je voelt nauwelijks trillingen of schokken, wat goed is voor je spieren en gewrichten. Bovendien is de tussenzool ook responsief, waardoor je nog meer energie terugkrijgt bij elke stap.

Het voorgevormde voetbed is ook een groot pluspunt van deze schoen. Het verhoogt het comfort en zorgt ervoor dat je voeten op de juiste plaats liggen. Bovendien kan je de pasvorm van de schoenen aanpassen met de vetersluiting, zodat je altijd een perfecte fit hebt.

Al bij al is de New Balance Fresh Foam M880M12 een uitstekende keuze voor hardlopers die comfort, ondersteuning en ademend vermogen zoeken in hun schoenen.

Geschikt voor hardlopen
De schoen valt normaal
Het materiaal aan de buitenkant is Mesh
Alleen geschikt voor harde ondergrond

Laatste update: 10 februari 2023

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap