sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

Review: Samsung Galaxy Watch 5 Pro

27 februari 2023
Auteur: Dries Mattijs

Als je van plan bent om een nieuw sporthorloge te kopen, ben je vast al de Samsung Galaxy Watch 5 Pro tegengekomen. Dit sporthorloge is namelijk erg populair. Maar is deze smartwatch wel echt de moeite waard en past hij ook bij jou? Dat kom je hier te weten!

Galaxy Watch5 Pro - Smartwatch - 45 mm - Black

Inzicht in persoonlijke prestaties en progressie Sport is voor jou geen hobby, maar een levensstijl. Je legt de lat hoog en je traint voor een verbetering van je PR bij de volgende trailrun. Gelukkig sta je er niet alleen voor. De Samsung Galaxy Watch5 Pro is altijd binnen handbereik en staat je...

Samsung Galaxy Watch 5 Pro onder de loep

We hadden de kans om de Samsung Galaxy Watch 5 Pro uit te testen. Hieronder bespreken wij hoe deze smartwatch scoort op verschillende vlakken. Op die manier krijg jij een goed zicht op wat hij te bieden heeft!

Batterijduur

De batterijduur van deze smartwatch is redelijk goed. Deze gaat zo'n 3 dagen mee voordat je hem opnieuw moet opladen. Opladen kun je ook volledig draadloos. Er zijn smartwatches met een betere batterijduur, maar in vergelijking met alle andere Samsung Galaxy smartwatches is dit een serieuze verbetering.

Design

De Samsung Galaxy 5 Pro is wat groter dan de andere watches van dit merk, omdat de batterij dikker is. Ook het bandje is verschillend. Bij de Pro is er nu een magnetische sluiting. Omdat deze watch een dikker kast heeft, oogt hij wel ietsje minder verfijnd. Voor sommigen zal hij er wellicht iets te lomp uitzien. Maar voor wie houdt van een robuust sporthorloge, is de Galaxy Watch 5 Pro ideaal.

Kwaliteit

Op vlak van kwaliteit zit het zeker goed. De Galaxy Watch 5 is gemaakt van uitstekende materialen. Zo is het saffierglas stevig en krasbestendig. Ook de dikke kast zorgt voor extra bescherming. Van dit sporthorloge zul je dan ook een lange tijd genieten.

Functies

Deze smartwatch heeft veel interessante functies. Zo is hij voorzien van een ECF-functie, meet hij het zuurstofgehalte in je bloed, je bloeddruk én temperatuur. Je kunt hem ook gebruiken voor tal van sporten. Alleen voor zwemmen is hij niet geschikt, omdat hij enkel spatwaterdicht is. Je kunt dit horloge zelfs gebruiken als audiorecorder of dictafoon.

Prijs

De Samsung Galaxy Watch 5 Pro is het duurste horloge uit de reeks. Maar dat is natuurlijk logisch, want het is de nieuwste versie. De meerprijs is hij ook zeker waard, omdat hij erg kwalitatief is.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro vs Galaxy watch 5

De Samsung Galaxy Watch 5 Pro is de nieuwe versie van de gewone Galaxy 5. Er zijn dus enkele verschillen tussen de twee. De Samsung Galaxy Watch 5 pro is wat duurder, maar deze heeft ook een iets grotere kast, waardoor het display nog beter beschermd is.

Daarnaast is hij van titanium gemaakt in plaats van aluminium en is het saffierglas nog steviger. De Pro heeft ook een robuustere uitstraling en is verkrijgbaar in stoere kleuren, terwijl je bij de Watch 5 ook kunt kiezen voor meer opvallende kleuren.

Ook de sluiting van het bandje is van de Watch 5 Pro anders. Deze heeft namelijk een magnetische sluiting, wat een stuk handiger is. Op vlak van batterijduur is er ook een duidelijke verbetering. Sterker nog: de nieuwe Galaxy Watch 5 Pro heeft de beste batterijduur van al de Galaxy smartwatches. Je kunt het horloge drie dagen gebruiken zonder opladen.

De Pro heeft een magnetische sluiting, wat het je iets makkelijker maakt om het sporthorloge aan te doen. Ook heeft dit horloge een verbeterde gps. Qua functies zijn beide horloges bijna hetzelfde. De Watch 5 is uiteraard ook een stuk goedkoper. Je dient jezelf dus af te vragen of de verbeterde kenmerken en de betere kwaliteit voor jou de meerprijs waard zijn.

Voor- en nadelen op een rij

We plaatsen de voor- en nadelen van de Samsung Galaxy Watch 5 Pro nog eens op een rij voor jou!

Het bandje heeft een handige magnetische sluiting
Meer navigatiefuncties
Heeft een temperatuursensor
Verbeterde gps-functie
Saffierglas is krasbestendig
Verbeterde batterijduur
Duur
Niet compatible met iOS apparaten

Conclusie

De Samsung Galaxy Watch Pro 5 is populair en dat is niet zomaar. Deze kwalitatieve smartwatch heeft heel wat voordelen. Zo heeft hij een verbeterde gps en meer kaartfuncties. Daardoor is hij een goede keuze voor avonturiers. Daarnaast is het bandje een verbetering en zijn er ook meer interessante functies. Bovendien heeft deze smartwatch de beste batterijduur van al de Samsung Galaxy watches.

Er zijn echter ook enkele nadelen. De Watch 5 Pro is bijvoorbeeld niet zo goedkoop en nogal zwaar en groot. Als je op zoek bent naar een horloge dat er elegant uitziet, is deze niets voor jou. In alle andere gevallen is de Samsung Galaxy Watch 5 Pro ongetwijfeld een echte aanrader. Volgens ons is het zelfs het beste sporthorloge uit de reeks!

Laatste update: 27 februari 2023

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap