Review: Polar Pacer

Ben je tijdens je zoektocht naar een nieuwe smartwatch de Polar Pacer tegengekomen en wil je weten of deze de moeite waard is? Lees dan zeker verder, want wij hebben hem uitgetest en vertellen onze bevindingen in deze review!

Polar Pacer uitgelicht

Wij hebben de Polar Pacer uitgetest en geven je op basis daarvan een overzicht van hoe de smartwatch scoort op vlak van comfort, batterijduur, prijs en enkele andere gebieden. Zo krijg je een goed beeld van wat deze smartwatch je te bieden heeft!

Pacer - GPS Hardloophorloge - Deep Teal - Maten S-L

Fall in love with running. Polar Pacer is een no-nonsense GPS-hardloophorloge dat de moderne hardloper alle essentiële functies geeft, plus een paar extra’s die ze nodig hebben om één ding te doen: hardlopen.Alle benodigdheden die elke loper nodig heeftAlles wat je nodig hebt van begin tot eind:...

Comfort

Hoewel alle sporthorloges van dit merk niet veel wegen, is de Polar Pacer de lichtste watch uit de collectie en dus ook de aangenaamste om mee te sporten.

Kwaliteit

Op vlak van kwaliteit stelt de Pacer niet teleur. Er zijn nog kloekere modellen, maar de materialen die gebruikt werden zijn erg duurzaam. Zo heeft het horloge een glasvezelversterkte polymeerbehuizing en aluminium knoppen.

Scherm

Deze smartwatch heeft geen touchscreen, maar wel vijf handige knoppen waarmee je hem kunt bedienen. Het scherm is goed afleesbaar, ook in de felle zon. Dat is zelfs een van de sterkste troeven van de Polar Pacer.

Batterijduur

De levensduur van de batterij is zo'n 35 uur in trainingsmodus met gps of tot 7 dagen in horlogemodus. Er zijn meerdere energiebesparende opties.

Bediening

Als je het fijn vindt om je smartwatch op het scherm te bedienen, is de Polar Pacer niet wat je zoekt. Hij heeft namelijk geen touchscreen. Maar de Polar Pacer is wel voorzien van vijf handige en stevige knoppen waarmee je hem kunt bedienen. De gebruikers zijn bijna allemaal erg tevreden over de bediening, net zoals wij.

Features

De Polar Pacer is gevuld met interessante functies. Zo kun je de smartwatch gebruiken om je slaap te registreren en kun je er al je workouts mee opvolgen. De watch geeft je ook de keuze uit meer dan 130 sportprofielen op de app.

Voor fervente sporters is dit dus een hele goede smartwatch. Zeker voor hardlopers, want de Polar Pacer is eigenlijk een hardloophorloge. Dat betekent dat je er je loopsnelheid, tijd, afstand en rondetijd mee kunt opvolgen. De Pacer is tevens voorzien van een stopwatch en intervaltimer.

Prijs

De Polar Pacer is redelijk prijzig, maar daar krijg je ook wat voor. Omdat hij kwalitatief is, zal hij bovendien lang meegaan. En in vergelijking met de andere Polar sporthorloges is hij zelfs goedkoop. Hij is namelijk de minst dure watch uit de collectie.

Interessante functies van de Polar Pacer

De Polar Pacer heeft veel functies, maar de interessantste lichten wij voor jou hieronder uit!

Always on display

De Always on display feature maakt het je mogelijk om je notificaties en het uur te bekijken zonder dat je op knoppen hoeft te drukken.

Nightly Recharge

Met deze functie kun je zien hoe goed je lichaam zich 's nachts herstelt. Handig, want ook rust is een belangrijk onderdeel van een goede gezondheid.

FitSpark

Met FitSpark krijg je eenvoudige suggesties voor dagelijkse workouts. Deze zijn afgestemd op je huidige conditieniveau.

Training Load Pro

Een feature die je helpt bepalen wanneer je rust nodig hebt, zodat je je prestaties kunt verbeteren en blessures vermijdt.

Polar Pacer vs. andere Polar watches

De Polar Pacer onderscheidt zich van andere Polar horloges op verschillende vlakken. Zo is hij heel wat lichter. Het is dan ook de enige watch van dit merk, met uitzondering van de Polar Pacer Pro, die specifiek bedoeld is voor hardlopers. Hij heeft ook trainingstools voor betere prestaties en loopefficiëntie. Hoewel de Pacer niet heel erg goedkoop is, zijn de andere modellen van Polar nog duurder. Als je dus een Polar wilt, maar niet te veel geld wilt uitgeven, is de Pacer de beste optie.

De Polar Pacer Pro is wel nog beter voor de fanatieke hardloper. In tegenstelling tot de Pacer heeft hij namelijk Turn-by-turn begeleiding en is hij compatibel met Komoot. Als ervaren hardloper biedt deze smartwatch dus meer mogelijkheden. Maar voor een beginner is de Polar Pacer ongetwijfeld beter.

De voor- en nadelen op een rij

Vind je het nog steeds moeilijk om een keuze te maken? Bekijk dan de voor- en nadelen die wij hieronder voor jou op een rijtje hebben geplaatst!

Conclusie

Als je houdt van hardlopen is de Polar Pacer een fantastische smartwatch om te bezitten. Want hij is licht in gewicht, waardoor je hem nauwelijks om je pols voelt tijdens het rennen. Bovendien is hij voorzien van een stopwatch, een timer en andere nuttige functies die goed van pas komen voor een hardloper.

In vergelijking met de andere sporthorloges van Polar is de Pacer ook goedkoop. Ook is hij dankzij zijn lichte gewicht heel wat aangenamer om te dragen. De Polar Pacer Pro heeft nog net iets meer functies voor hardlopers, maar kost ook meer. Voor beginners is de Polar Pacer dan ook een beter alternatief. Ook als je houdt van een andere sport maakt de Pacer je blij met zijn vele handige functies, sportprofielen, helder scherm en goede batterijduur.

Laatste update: 28 februari 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap