sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

Review: Garmin Forerunner 965 - een premium hardloophorloge voor de serieuze hardloper

10 maart 2023
Auteur: Dries Mattijs

Ben je op zoek naar een hardloophorloge dat je helpt om je prestaties te verbeteren, je gezondheid te bewaken en je motivatie te verhogen? Dan is de Garmin Forerunner 965 misschien wel het horloge voor jou. Dit is een premium hardloophorloge met een kleurrijk AMOLED touchscreen, een titanium bezel en een siliconen band. Het horloge heeft veel functies die je ondersteunen bij het hardlopen en andere sporten, zoals GPS, hartslagmeting, VO2 max, trainingseffect, hersteladvies, muziekopslag en nog veel meer. In deze review vertel ik je over mijn ervaringen met de Garmin Forerunner 965 en waarom ik dit horloge aanraad aan elke serieuze hardloper.

Gps-multisporthorloge met hartslagmeting Forerunner 965 zwart/grijs

Ontwikkeld met een ultrahelder scherm om je te helpen vooruitgang te boeken

Design en draagcomfort

De Garmin Forerunner 965 heeft een stijlvol en sportief design dat zowel bij casual als formele outfits past. Het horloge heeft een ronde kast van 47,2 mm met een titanium bezel die krasbestendig is. De bezel heeft ook een DLC-coating (diamond-like carbon) die het horloge extra duurzaam maakt. Het scherm is een AMOLED touchscreen van 1,4 inch met een resolutie van 454 x 454 pixels. Het scherm is helder en kleurrijk en reageert goed op aanrakingen. Je kunt ook kiezen uit verschillende wijzerplaten om het scherm naar je eigen smaak aan te passen.

De band van de Garmin Forerunner 965 is gemaakt van siliconen en voelt zacht en comfortabel aan op de huid. De band heeft ook ventilatiegaatjes om transpiratie af te voeren. De band is makkelijk te verwisselen dankzij het QuickFit-systeem van Garmin. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en materialen voor de band, zoals leer, metaal of nylon.

De Garmin Forerunner 965 weegt slechts 53 gram en is daarmee een lichtgewicht horloge dat niet in de weg zit tijdens het hardlopen of andere activiteiten. Het horloge heeft ook vijf fysieke knoppen waarmee je snel door de menu’s kunt navigeren of functies kunt activeren zonder het scherm aan te raken.

Hardloopfuncties

De Garmin Forerunner 965 is vooral gericht op hardlopers die hun prestaties willen verbeteren en analyseren. Het horloge heeft daarvoor veel functies die je helpen om je trainingen te plannen, uit te voeren en na te kijken.

Eén van de belangrijkste functies van de Garmin Forerunner 965 is de GPS-ontvanger die nauwkeurig je snelheid, afstand, tempo en route bijhoudt tijdens het hardlopen. Je kunt ook gebruik maken van GLONASS of Galileo voor extra precisie in moeilijke omstandigheden. Het horloge heeft ook een barometrische hoogtemeter die je hoogteverschillen meet tijdens het lopen.

Een andere belangrijke functie van de Garmin Forerunner 965 is de hartslagmeting via de pols. Het horloge gebruikt hiervoor de Elevate-technologie van Garmin die continu je hartslag meet zonder dat je een borstband nodig hebt. De hartslagmeting geeft je inzicht in je intensiteit, calorieverbruik en gezondheid tijdens het hardlopen.

De Garmin Forerunner 965 gebruikt ook je hartslag om verschillende geavanceerde metingen te berekenen die iets zeggen over je conditie en herstel:

 • VO2 max: dit is de maximale hoeveelheid zuurstof die je lichaam kan opnemen tijdens maximale inspanning
 • Trainingseffect: dit geeft aan hoe effectief je training was voor het verbeteren van je uithoudingsvermogen of snelheid
 • Hersteladvies: dit geeft aan hoeveel tijd je nodig hebt om volledig te herstellen van je training
 • Prestatieconditie: dit geeft aan hoe goed je presteert ten opzichte van je gemiddelde niveau
 • Racevoorspeller: dit geeft een schatting van je eindtijd voor verschillende afstanden op basis van je VO2 max en trainingsgeschiedenis

De Garmin Forerunner 965 helpt je ook om je trainingen te optimaliseren met behulp van de Garmin Coach-functie. Dit is een gepersonaliseerd trainingsprogramma dat zich aanpast aan jouw doelen, niveau en voorkeuren. Je kunt kiezen uit verschillende coaches en plannen voor verschillende afstanden, zoals 5 km, 10 km of een halve marathon. De Garmin Coach geeft je feedback en tips om je te motiveren en te verbeteren.

Andere sportfuncties

De Garmin Forerunner 965 is niet alleen geschikt voor hardlopen, maar ook voor andere sporten zoals fietsen, zwemmen, triatlon, golf en meer. Het horloge heeft meer dan 20 voorgeïnstalleerde sportprofielen die je kunt activeren met één druk op de knop. Het horloge meet dan de specifieke gegevens die relevant zijn voor die sport, zoals cadans, vermogen of slagtype.

Het horloge is ook compatibel met verschillende externe sensoren en accessoires die je kunt koppelen via Bluetooth of ANT+. Zo kun je bijvoorbeeld een hartslagband, een vermogensmeter of een snelheidssensor gebruiken om nog meer informatie te krijgen over je prestaties.

Als je graag meerdere sporten achter elkaar doet, zoals bij een triatlon of duatlon, dan kun je gebruik maken van de multisportmodus van de Garmin Forerunner 965. Deze modus laat je makkelijk wisselen tussen verschillende sportprofielen met één druk op de knop. Het horloge houdt dan bij hoe lang je bezig bent met elke sport en wat je totale tijd is.

Smartwatchfuncties

De Garmin Forerunner 965 is niet alleen een sporthorloge, maar ook een smartwatch die verbonden kan worden met je smartphone via de Garmin Connect-app. Via deze app kun je al je gegevens synchroniseren en analyseren op een overzichtelijk dashboard. Je kunt ook instellen welke meldingen je wilt ontvangen op het horloge, zoals oproepen, berichten, e-mails of sociale media.

Een leuke functie van de Garmin Forerunner 965 is dat het horloge muziek kan opslaan en afspelen zonder dat je een smartphone nodig hebt. Het horloge heeft namelijk 32 GB intern geheugen waarop je tot wel 8000 nummers kunt zetten. Je kunt ook muziek streamen via Spotify, Deezer of Amazon Music als je een premium abonnement hebt bij deze diensten. Je kunt dan draadloos luisteren naar muziek via Bluetooth-oortjes tijdens het hardlopen of andere activiteiten.

Een andere handige functie van de Garmin Forerunner 965 is dat het horloge contactloos kan betalen via Garmin Pay. Dit is een veilige en snelle manier om te betalen zonder dat je contant geld of pinpas nodig hebt. Je hoeft alleen maar het horloge tegen de betaalterminal te houden om af te rekenen bij winkels die deze optie ondersteunen.

Gps-multisporthorloge met hartslagmeting Forerunner 965 zwart/grijs

Ontwikkeld met een ultrahelder scherm om je te helpen vooruitgang te boeken

Batterijduur

De batterijduur van de Garmin Forerunner 965 hangt af van hoe intensief je het horloge gebruikt en welke functiesje activeert. Volgens de officiële specificaties van Garmin, biedt de Forerunner 965 de volgende batterijduur:

 • Smartwatch-modus: maximaal 23 dagen
 • Modus GNSS alleen GPS: Tot 31 uur
 • SatIQ (AutoSelect) GNSS-modus: Tot 22 uur
 • Modus GNSS alle systemen plus multi-band: Tot 19 uur
 • Modus GNSS alleen GPS met muziek: Tot 10,5 uur
 • SatIQ (AutoSelect) GNSS-modus met muziek: Tot 9,5 uur
 • Modus GNSS alle systemen plus multi-band met muziek: Tot 8,5 uur

De batterijduur kan variëren afhankelijk van de instellingen die je gebruikt, zoals de helderheid van het scherm, de sensoren die je koppelt of de meldingen die je ontvangt. Je kunt de batterijbesparingsmodus inschakelen om de levensduur van de batterij te verlengen door sommige functies uit te schakelen.

Conclusie

De Garmin Forerunner 965 is een premium hardloophorloge dat geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. Het horloge biedt veel functies en gegevens om je trainingen te analyseren en te verbeteren, zoals hersteladvies, prestatieconditie en racevoorspeller. Het horloge is ook geschikt voor andere sporten zoals fietsen, zwemmen, triatlon en golf. Het horloge heeft een AMOLED-touchscreen dat helder en kleurrijk is. Het horloge kan ook muziek opslaan en afspelen zonder smartphone, contactloos betalen via Garmin Pay en meldingen ontvangen via Bluetooth. De batterijduur van het horloge is afhankelijk van het gebruik, maar kan tot 23 dagen meegaan in smartwatch-modus.

Laatste update: 21 juni 2023

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap