sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

Hoe kan Garmin Coach je helpen met je trainingen?

22 februari 2023
Auteur: Dries Mattijs

Wil je beter worden in hardlopen? Misschien wil je je eerste 5k lopen, je voorbereiden op een marathon of wil je juist je persoonlijke record verbeteren? Wat je doel ook is, Garmin Coach kan je helpen om het te bereiken.

Garmin Coach is een trainingsprogramma dat je helpt om je doelen te bereiken. Het programma is ontworpen door professionele hardloopcoaches en is gebaseerd op jarenlange ervaring. Of je nu een beginner bent of een ervaren hardloper, Garmin Coach kan je helpen om je prestaties te verbeteren.

Persoonlijk hardloopschema

Een van de grootste voordelen van Garmin Coach is dat het programma je een persoonlijk hardloopschema biedt. Aan de hand van je doel, niveau en beschikbare tijd wordt er een schema op maat voor je gemaakt. Het schema houdt rekening met je huidige conditie en zorgt ervoor dat je geleidelijk aan sterker wordt.

Het persoonlijke hardloopschema is een belangrijk onderdeel van Garmin Coach. Het schema zorgt ervoor dat je op een verantwoorde manier traint en voorkomt blessures. Bovendien is het schema flexibel en kan het worden aangepast aan veranderingen in je leven.

Het maken van een persoonlijk hardloopschema met Garmin Coach is heel eenvoudig. Allereerst selecteer je het doel dat je wilt bereiken. Je kunt kiezen uit verschillende doelen, zoals het lopen van een 5k, 10k, halve marathon of hele marathon. Nadat je het doel hebt geselecteerd, wordt er een op maat gemaakt hardloopschema voor je gemaakt.

Het hardloopschema is gebaseerd op jouw huidige niveau en beschikbare tijd. Het schema is ontworpen om je geleidelijk aan sterker te maken en blessures te voorkomen. Het schema houdt ook rekening met je individuele trainingsvoorkeuren, zoals de dagen van de week waarop je wilt trainen en de afstand die je per week wilt lopen.

Hoe maak je een hardloopschema?

Garmin Coach

Een voorbeeld van hoe het maken van een persoonlijk hardloopschema met Garmin Coach werkt, is als volgt:

Stel, je hebt als doel om een 10k te lopen. Je bent een beginnende hardloper en je wilt graag in 12 weken tijd het doel bereiken. Je hebt 3 dagen per week beschikbaar om te trainen en je wilt niet meer dan 30 kilometer per week lopen.

Met Garmin Coach kun je nu eenvoudig een persoonlijk hardloopschema maken. Je selecteert het doel "10k in 12 weken" en geeft aan dat je 3 dagen per week wilt trainen en niet meer dan 30 kilometer per week wilt lopen. Vervolgens wordt er een op maat gemaakt hardloopschema voor je gemaakt, dat rekening houdt met je individuele trainingsvoorkeuren en niveau.

In het persoonlijke hardloopschema zie je precies welke trainingen je moet doen en op welke dagen. Het schema biedt ook de mogelijkheid om trainingen aan te passen als dat nodig is. Zo kun je bijvoorbeeld een training verplaatsen als je een keer geen tijd hebt om te trainen.

Coaching op afstand

Een ander voordeel van Garmin Coach is dat je coaching op afstand krijgt. Je hoeft niet naar een coach te gaan of in een groep te trainen. Je kunt op je eigen tempo en op een moment dat jou uitkomt trainen.

De coaching op afstand wordt verzorgd door de Garmin Connect-app. Hiermee kun je je voortgang bijhouden en krijg je feedback op je trainingen. Je kunt zien hoe ver je bent gekomen en hoe je prestaties verbeteren. Dit motiveert en zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft om te trainen.

Met Garmin Coach heb je de mogelijkheid om te kiezen uit drie bekende coaches die je zullen begeleiden op jouw hardlooptraject. Elke coach heeft zijn eigen specialisatie en expertise, waardoor je kunt kiezen welke coach het beste bij jouw doelen past. Hieronder stellen we de 3 coaches kort aan je voor:

  1. Jeff Galloway is een Olympisch atleet en bestsellerauteur met jarenlange ervaring in de hardloopwereld. Hij heeft talloze marathons en andere wedstrijden gelopen en heeft duizenden hardlopers over de hele wereld getraind. Jeff is vooral bekend vanwege zijn "run-walk-run" methode, die hij heeft ontwikkeld om lopers te helpen blessures te voorkomen en hun prestaties te verbeteren.
  2. Greg McMillan is een fysioloog en online hardloopcoach met een indrukwekkende lijst van referenties. Hij heeft gewerkt met talloze topatleten en heeft een schat aan kennis en ervaring opgebouwd op het gebied van trainingswetenschap. Greg is vooral bekend vanwege zijn op wetenschap gebaseerde trainingsprogramma's die zijn ontworpen om atleten te helpen hun prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen.
  3. Amy Parkerson-Mitchell is een fysiotherapeut en hardloopexpert met meer dan 20 jaar ervaring in de gezondheidszorg. Ze heeft gewerkt met talloze hardlopers van alle niveaus en heeft een unieke kijk op hoe je het beste kunt trainen om blessures te voorkomen. Amy is vooral bekend vanwege haar expertise op het gebied van looptechniek en haar vermogen om atleten te helpen hun techniek te verbeteren en hun prestaties te optimaliseren.

Aanmoediging en ondersteuning

Naast het persoonlijke hardloopschema en coaching op afstand biedt Garmin Coach ook aanmoediging en ondersteuning. Je kunt meedoen aan virtuele hardloopuitdagingen en je kunt je prestaties delen met anderen. Dit kan via sociale media of via de Garmin Connect-app.

Het delen van je prestaties en meedoen aan virtuele hardloopuitdagingen kan helpen om gemotiveerd te blijven. Het geeft je een gevoel van verbondenheid en je kunt leren van anderen. Bovendien kun je anderen aanmoedigen en inspireren om ook te gaan hardlopen.

Conclusie

Garmin Coach kan je helpen om je hardloopdoelen te bereiken. Het programma biedt een persoonlijk hardloopschema, coaching op afstand en aanmoediging en ondersteuning. Of je nu een beginner bent of een ervaren hardloper, Garmin Coach kan je helpen om je prestaties te verbeteren. Dus waar wacht je nog op? Start vandaag nog met Garmin Coach en werk aan een gezondere en sportievere levensstijl!

Laatste update: 22 februari 2023

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap