sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

Hoe installeer ik WhatsApp op mijn smartwatch?

24 juli 2020
Auteur: Dries Mattijs
Man met whatsapp op smartwatch

Een smartwatch is heel praktisch, maar hoe installeer ik WhatsApp op mijn smartwatch? Met deze populaire berichten app houd je contact met familie, vrienden en collega's. Dat je geen WhatsApp bericht wil missen is dan ook heel begrijpelijk.

Inhoudsopgave

 1. De beste smartwatches voor het gebruik van Whatsapp
 2. Zo werkt WhatsApp op de smartwatch
 3. Voor- en nadelen van WhatsApp op een smartwatch
 4. Zo installeer WhatsApp op je smartwatch
 5. Wear OS en WhatsApp
 6. Third party applicatie installeren

De beste smartwatches voor het gebruik van WhatsApp

Zo werkt WhatsApp op de smartwatch

Hoe WhatsApp werkt, daar hoeven we je niks over te vertellen. Maar verschilt de werking wanneer je WhatsApp op je smartwatch hebt staan? Ja, de mogelijkheden zijn iets beperkter.

Via je smartwatch zie je berichten die op WhatsApp binnenkomen. Je kunt kort of in sommige gevallen wat langer op deze berichten antwoorden. Maar wanneer het om hele lappen tekst gaat ben je toch weer afhankelijk van je smartphone.

Chatten met smartwatch

Er is helaas geen officiële WhatsApp app voor de smartwatch. Je bent dus aangewezen op een applicatie van derden. Voor sommige smartwatches is er helemaal geen app beschikbaar en ben je afhankelijk van de instellingen van je smartphone.

Hoe dan ook, je hebt altijd de mogelijkheid om inkomende berichten te ontvangen en (kleine) berichten terug te sturen. Waar je ook bent en wat je ook doet, dat is namelijk het gemak van een smartwatch.

Voor- en nadelen van WhatsApp op een smartwatch

Waarschijnlijk gebruik je WhatsApp dagelijks. Niet alleen privé maar misschien ook voor je werk of om een afspraak te maken. Bovendien zijn steeds meer bedrijven via WhatsApp bereikbaar. Dat je WhatsApp op je smartwatch wil is dan ook heel begrijpelijk.

Whatsapp op telefoon

Zo installeer je WhatsApp op je smartwatch

Aan de slag met het installeren van WhatsApp op je smartwatch. Of de instellingen aanpassen, dit hangt namelijk van het type smartwatch af. Daarom vind je hieronder een handleiding voor alle modellen.

Installeren op een Samsung smartwatch

Samsung Galaxy Watch Active2 - Aluminium- Smartwatch - 44 mm - Zwart

Zie prijs
Waarmee te koppelen?De Watch Active 2 is een Samsung-product. Een Samsung telefoon werkt het best in combinatie met deze smartwatch. Android 5.0 of hoger wordt ondersteund. Voor de iPhone-gebruikers geldt dat iPhone 5 of hoger met iOS 9 of hoger wordt ondersteund.Ontdek de Samsung Galaxy Watch...

Laten we met de eerste starten: de Samsung smartwatch. Deze biedt niet de mogelijkheid om WhatsApp te installeren. Toch kun je evengoed binnenkomende WhatsApp berichten op je smartwatch bekijken en deze in het kort beantwoorden. Dat werkt zo:

 1. Installeer de Samsung Galaxy Watch app op de smartphone
 2. Open de instellingen
 3. Tik op notificaties
 4. Activeer meldingen van WhatsApp

Installeren op een Apple smartwatch

Apple Watch Series 6 - 44 mm - Spacegrijs

Zie prijs
Maak kennis met de Apple Watch Series 6. Deze Apple Watch meet het zuurstofgehalte in je bloed met een baan­brekende nieuwe sensor en app. Maak een ECG waar en wanneer het jou uitkomt en bekijk in één oogopslag je work‑out­gegevens op het verbeterde always‑on Retina-display. Met Apple Watch...

Heb je een Apple smartwatch (Watch OS)? Ontvang en verstuur WhatsApp berichten via je gekoppelde iPhone. Ook dit moet je even instellen:

 1. Open de Watch app op je iPhone
 2. Selecteer 'My watch'
 3. Tik op de berichtgeving
 4. Zet de schakelaar aan

Wear OS en WhatsApp

afbeelding over wear os

Met een wear OS smartwatch werkt WhatsApp nog het beste. Hierbij koppel je de smartphone aan de Wear OS smartwatch. Vervolgens log je op je WhatsApp account op je smartphone in. Ga hierna naar instellingen en berichtgeving en schakel 'meldingen ontvangen' aan.

Third party applicatie installeren

Op een Wear OS smartwatch kun je ook een zogenaamde third party WhatsApp applicatie installeren. Dit is dus niet de officiële WhatsApp maar eentje van een andere aanbieder. Dankzij deze applicatie kun je niet alleen op berichten reageren maar ook linkjes openen en foto's en video's bekijken.

Een goede app is WatchChat for WhatsApp of Messages for Wear OS. Gewoon downloaden en installeren, zo eenvoudig is het. 

Betaal nooit teveel voor een third party WhatsApp. Sommige applicaties zijn gratis, voor andere betaal je enkele euro's. Kijk ook goed naar de beoordelingen: hoe tevreden zijn anderen over deze applicatie?

Als laatste is het belangrijk om alleen uit de officiële Google Play Store of Apple store te downloaden, dus niet via een voor jou onbekende website. Niet iedere WhatsApp app is namelijk even betrouwbaar.

Heb je nog geen smartwatch? Dan zijn deze de beste voor het gebruik van WhatsApp!

Laatste update: 5 februari 2021

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

9 november 2022
Beste Suunto sporthorloges: welke moet je kiezen?

Suunto is een Fins bedrijf dat bekend is geworden om zijn duikapparatuur. Maar tegenwoordig maakt het ook fraaie sporthorloges. De ...

Lees verder >
8 november 2022
Beste golfhorloges: Koopgids & Advies

Ben je dol op golfen? Dan is een golfhorloge geen overbodige luxe. Want zo hoef je nooit meer de afstand ...

Lees verder >
26 oktober 2022
Hoe hoog mag je hartslag zijn bij het hardlopen?

Je hart is de belangrijkste spier in je lichaam. Het pompt bloed door je lichaam en houdt je in leven. ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap