sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

Garmin inReach: hoe werkt het en waarom zou u het moeten overwegen?

24 maart 2023
Auteur: Dries Mattijs

De Garmin inReach is een handig en betrouwbaar apparaat om te gebruiken tijdens buitenactiviteiten. Het biedt de mogelijkheid om berichten te versturen en ontvangen, je locatie te delen en in geval van nood een SOS-signaal te verzenden. In dit artikel gaan we dieper in op de technologie die achter de inReach zit, de abonnementen die beschikbaar zijn en hoe de inReach in de praktijk werkt.

Garmin InReach® Mini 2 Compacte Satelliet Communicator

Sommige rechtsgebieden reguleren of verbieden het gebruik van satellietcommunicatieapparatuur. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om alle toepasselijke wetten te kennen en na te leven in de rechtsgebieden waar het apparaat bedoeld is om te worden gebruikt.Deze compacte...

De technologie achter de Garmin inReach

De inReach-toestellen werden oorspronkelijk gemaakt door Delorme en zijn nu overgenomen door Garmin. Het apparaat maakt gebruik van satellietcommunicatie via het Iridium-netwerk, dat wereldwijde satellietdekking biedt. Hierdoor kan je altijd en overal ter wereld sms-berichten versturen en ontvangen, zelfs als er geen gsm-bereik is. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en werkt op batterijen, wat het ideaal maakt voor buitenactiviteiten.

Het gebruik van de Garmin inReach

Om de Garmin inReach te gebruiken heb je een actief abonnement nodig. Garmin biedt verschillende abonnementsformules aan op maand- of jaarbasis, elk met hun eigen berichtenbundels en kosten. Het abonnement geeft je toegang tot onbeperkte berichten, weer- en weerkaartupdates en mogelijkheden om je reisplannen te delen op sociale media. Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar, zodat je het abonnement kunt kiezen dat het beste bij je past.

Een van de belangrijkste functies van de inReach is de SOS-knop, die je kunt gebruiken in noodsituaties. Wanneer je de noodknop indrukt, gaat het apparaat in SOS-stand en wordt er een bericht verstuurd naar GEOS, een internationale noodcentrale. De medewerkers van GEOS staan altijd klaar om te reageren op je SOS en zullen je toestel traceren, de hulpdiensten in het gebied contacteren en je contactpersonen op de hoogte brengen. Terwijl je op hulp wacht, blijven ze met jou in contact met updates en kritieke informatie. De inReach zal pas uit SOS-stand gaan wanneer je situatie is opgelost en GEOS hiervoor het signaal heeft gegeven.

Praktische toepassingen van de Garmin inReach

De Garmin inReach is een handig apparaat voor buitenliefhebbers. Het biedt de mogelijkheid om berichten te versturen en ontvangen, je locatie te delen en in geval van nood een SOS-signaal te verzenden. Of je nu gaat wandelen, klimmen, skiën of gewoon geniet van de natuur, de inReach is een uitstekende metgezel om bij je te hebben. Het apparaat biedt gemoedsrust doordat je altijd in staat bent om contact te maken met de buitenwereld, zelfs als je buiten het bereik van mobiele netwerken bent.

Er zijn verschillende modellen van de Garmin inReach beschikbaar. De inReach SE + en inReach Explorer + zijn satellietcommunicators en hebben dezelfde bericht functionaliteit. Ze verschillen op het vlak van GPS navigatie. De inReach Explorer+ bevat vooraf geladen kaarten die je kan gebruiken voor navigatie. De navigatiemogelijkheden zijn niet zo uitgebreid als bij een andere Garmin outdoor GPS en dient daarom beter als nood-GPS. Daarnaast is er ook de inReach Mini die dezelfde bericht functionaliteit heeft, maar compacter en lichter is. Het is deze die we zelf getest hebben. Het apparaat kan eenvoudig worden bevestigd aan je rugzak of riem, zodat je het altijd bij de hand hebt.

Naast de SOS-functie kan de inReach ook worden gebruikt voor het delen van je locatie. Dit kan handig zijn wanneer je in een groep reist en iedereen wil weten waar de anderen zijn. De inReach biedt ook de mogelijkheid om weer- en weerkaartupdates te ontvangen, zodat je altijd op de hoogte bent van de weersomstandigheden. Deze informatie kan van onschatbare waarde zijn tijdens buitenactiviteiten.

Abonnementen voor de Garmin inReach

Om de Garmin inReach te kunnen gebruiken, heb je een actief betaald abonnement nodig. Garmin biedt verschillende abonnementsformules aan op maand- of jaarbasis. In elke abonnementsformule heb je de mogelijkheid om drie berichten vooraf in te stellen, alsook (meerdere) ontvangers te kiezen. Deze drie berichten kun je onbeperkt sturen zonder extra kosten. Voor plaatselijk gemaakte en verstuurde berichten of een ontvangen bericht kunnen er wel extra kosten zijn, afhankelijk van het geselecteerde abonnement. Je kunt kiezen uit verschillende abonnementen, elk met hun eigen kosten en berichtenbundels. Zo kun je het abonnement kiezen dat het beste bij je past.

Conclusie

De Garmin inReach is een handig en betrouwbaar apparaat voor buitenliefhebbers. Het biedt de mogelijkheid om berichten te versturen en ontvangen, je locatie te delen en in geval van nood een SOS-signaal te verzenden. Het apparaat maakt gebruik van satellietcommunicatie via het Iridium-netwerk, wat betekent dat je overal ter wereld verbinding kunt maken. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en biedt gemoedsrust tijdens buitenactiviteiten. Er zijn verschillende modellen beschikbaar, elk met hun eigen functies en mogelijkheden. Om de Garmin inReach te gebruiken, heb je een actief abonnement nodig. Garmin biedt verschillende abonnementsformules aan, zodat je het abonnement kunt kiezen dat het beste bij je past. Of je nu gaat wandelen, klimmen, skiën of gewoon geniet van de natuur, de inReach is een uitstekende metgezel om bij je te hebben.

Laatste update: 24 maart 2023

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap