sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

Garmin Forerunner 35: onze test & review

20 juli 2021
Auteur: Dries Mattijs

De lichte kleine Garmin Forerunner 35 met groot scherm, route en hartslagmeter registreert al je activiteiten en biedt een uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding. Uiteraard kan je ook 500 euro spenderen zodat je over meer toeters en bellen beschikt. Maar laten we een kat een kat noemen. In vele gevallen zijn die extra's niet nodig. De Garmin Forerunner 35 lost de essentiële basisverwachtingen volledig in. En eerlijk, meer moet dat niet zijn.

Garmin Forerunner 35

Garmin Forerunner 35

Eigenschappen:
1.3 inch scherm met 128x128 resolutie
Meet je hartslag en beschikt over een stappenteller
Zeer comfortabel en licht sporthorloge
Richtprijs: €114,99
Ontdek de Garmin Forerunner 35


Het spreekt voor zich dat je altijd 500 euro kan spenderen aan een sporthorloge voor een meer geavanceerde hartslagmeter dan deze Garmin Forerunner 35. Maar in de meeste gevallen heb je dit eigenlijk niet écht nodig. Voor een gemiddelde recreatieve sportliefhebber heb je in feite alles wat je van een sporthorloge mag verwachten. Enkele feiten op een rijtje wat je niet krijgt ten opzichte van de duurdere modeltypes:

 • Het gemis aan een gedetailleerde navigatie. Er is wel een routefunctie voorzien
 • Geen advanced running Dynamics
 • Geen kleuren touchscreen scherm, maar enkel zwart display

  Deze bovenstaande puntjes klinken misschien een tikkeltje als een vrij grote aderlating, maar in de praktijk valt dit al bij al wel allemaal mee. Voor de prijs van Garmin Forerunner 35 krijg je alles mee wat je dagelijks nodig hebt als een goed getrainde hardloop- of fietsfanaat.
forerunner 35

Functies van de Garmin Forerunner 35

De verschillende functies van de Garmin Forerunner 35 zijn niet op twee handen te tellen. Volgende tools staan ter beschikking:

 • GPS in het sporthorloge
 • Hartslag van de pols
 • Vrij groot scherm
 • Het meten van de slaap
 • De meldingen op je smartphone
 • De Live Track tool bij het volgen van hardlopers
 • De berekening van de gemiddelde snelheid en afstand van het traject
 • De verbinding en koppeling met je smartphone, inclusief de handige apps
 • Een aangenaam vederlichte horlogebandje rond je pols
 • Een multisport functie voor hardlopen, fietsen, fitness en dergelijke
 • Reminder om te melden wanneer je moet gaan bewegen
 • Mogelijkheid tot intervalmeting
 • Assistentie bij speciale Garmin accessoires zoals bijvoorbeeld harstslagband of footpod
 • Datagegevens makkelijk veranderen volgens je eigen persoonlijke voorkeuren dankzij het horloge of app
 • Het scherm van het horloge eenvoudig veranderen

Voordelen van de Forerunner 35

Verschillende kleuren

Het design van de Garmin Forerunner 35 valt op omdat je kan kiezen uit verschillende kleuren. Dat maakt het horloge nog aantrekkelijker dan het is. Volgende kleuren staan ter beschikking: zwart, wit, grasgroen en lichtblauw.

Nauwkeurige hartslagmeting

De 35 beschikt over een Garmin Elevate polshartslag technologie, plus een automatisch ingebouwde GPS. Op deze wijze worden snelheid, intervallen en afstand exact bijgehouden. Het sportuurwerk houdt alle statistieken netjes bij.

Dit biedt het grote voordeel dat je geen externe hartslagmeters, telefoons of andere toestellen nodig hebt. Je voelt je bij wijze van spreken iets vrijer in je bewegingsruimte. Je doet de Forerunner 35 de hele dag rond je pols en na het werk ben je meteen klaar om te starten.

Uit verschillende testcases blijkt dat de hartslagmeter behoorlijk nauwkeurig de dategegevens weergeeft. In principe koppel je de Garmin Forerunner 35 met je smartphone - iOS of Android - zodat je handig gebruik kan maken met de zogeheten connected functietools.

Op deze manier blijf je overdag op het werk of tijdens het uitoefenen van je favoriete sporttak op de hoogte van alle binnenkomende meldingen. Zo blijf je in realtime verbonden met de familie of met je kennissenkring dankzij de functie Live Track. Dit is vooral praktisch wanneer je later thuis komt of als je routes loopt die je voor de eerste keer aandoet

Luisteren naar je favoriete muziek

Hoewel je slechts een zwart / wit scherm ter beschikking hebt, kan de Garmin Forerunner 35 heel veel. Naast je loop- of fietsgegevens, volg je op een makkelijke manier de voortgang van je conditietrainingen op de voet. Het reilen en zeilen van die data informatie deel je op Facebook, Whatsapp of Twitter. Een andere optie is dat je je muzikale favorietenlijstje uitkiest. Op dit vlak werkt de Forerunner 35 heel multifunctioneel.

Niet beperkt tot enkel lopers

De naam Forerunner misleidt misschien een beetje, maar het hardlopen is niet de enige sport die dit horloge registreert. Datagegevens worden bij verschillende sporten weergegeven. Het horloge heeft weliswaar vooraf ingebouwde hardloopprofielen voor buiten en binnen ingesteld, maar je kan er veel meer sporten mee doen. Voorbeelden zijn legio.

Zo heb je de mogelijkheid om het cardioprofiel in te stellen tijdens je doorgedreven workout op een crosstrainer of een fietsprofiel kiezen tijdens een geplande rit.

Meting van je slaappatroon

Naast het meten van de stappen wordt ook de (dagelijkse) slaap in statistieken weergegeven en maak je een analyse op je smartphone in de app. De Forerunner 35 telt verschillende functietools om alle datagegevens bij te houden en te inventariseren. Er is dus geen plausibele reden waarom je het sporthorloge niet dagelijks dag en nacht zou dragen. Zo volg je de gezondheidsbulletins op de voet op, zelfs wanneer je slaapt.

Hoe verhoudt de Forerunner 35 zich tegenover de concurrentie?

De Garmin Forerunner 35 is na zijn voorganger - de Forerunner 25 - het meest goedkope sporthorloge in de uitgebreide collectie van Garmin. Het kan sowieso de concurrentie aan met de Tom Tom Runner 3. Het enige verschil is dat de Tom Tom 3 ook zwemactiviteiten registreert en een specifieke routetool heeft.

Uitstekende batterijduur

Wat opvalt is dat de baterrijduur van de Forerunner 35 heel goed is wanneer je rekening houdt met het prijskaartje. Het sporthorloge gaat ongeveer 13 uren mee in GPS modus en 9 dagen in de smartwatch modus. Op dit vlak hoef je je geen kopzorgen over te maken.

Waar voor je geld

Wat betreft functionaliteiten is de Forerunner 35 van Garmin een voltreffer van formaat. Het lost helemaal de hoog gestelde verwachtingen in als hardloopuurwerk en gaat nog een heel stuk verder. De functie van GPS werkt prima en dat geldt trouwens ook voor de hartslagmeter.

De 24 op 24 activiteitenmeting en de smart notificaties zijn een goede aanvulling, maar daarom niet echt noodzakelijk. Wat de gebruiksvriendelijkheid aangaat, kan het uurwerk nog wel een update gebruiken. Door het snelmenu browsen, is alleen maar mogelijk van boven naar beneden.

Anderzijds zijn sommige functies een beetje verborgen en misschien is dit wel muggenzifterij. Garmin heeft sowieso met deze Forerunner 35 een uitmuntend uurwerk gemaakt voor hardlopers die net dat ietsje meer willen. Een super chill sporthorloge zondermeer.

Voor- en nadelen van de Garmin Forerunner 35

Je kan eenvoudig je hartslag meten met de ingebouwde hartslagmeter
Draadloos verbinden met je smartphone via bluetooth
Het horloge heeft een uitstekende batterijduur
Kan ook gebruikt worden onder water
Je kan er niet mee telefoneren
Niet compatibel met huawai

Algemene conclusie

De grote hamvraag luidt: is deze Garmin Forerunner 35 aan te raden? Het antwoord hierop is volmondig: ja! Zeker wanneer je op zoek bent naar een bovengemiddeld en gebruiksvriendelijk hardloopuurwerk of fietshorloge voor een prijs die betaalbaar is. Het horloge doet alles wat het moet doen.

Als je verwachtingen niet te hoog liggen en enkel de gelopen afstand, hartslag en route wil registreren via je horloge, dan is deze Forerunner 35 meer dan een absolute aanrader.

Laatste update: 22 februari 2023

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap