sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

Wat zijn de beste sporthorloges voor kinderen?

24 maart 2023
Auteur: Dries Mattijs

Een sporthorloge voor kinderen is zeker geen overbodige luxe. Alle beweging is goed voor ze en met een sporthorloge om vinden ze het vaak nog leuk om meer te bewegen ook. De meeste sporthorloges voor kinderen kunnen namelijk nog meer dan alleen hun beweging bijhouden. Maar wat is het beste sporthorloge voor een kind? We hebben het voor je uitgezocht!

Waar een sporthorloge voor je kind?

De sporthorloges voor volwassenen wordt al door velen gebruikt. Je kunt hier vaak je aantal stappen, je beweging en je verbruikte calorieën gedurende dag mee bijhouden. Dit kan zeker motiverend werken als je wat meer wilt bewegen of je afvallen als doel hebt. Maar waarom je kind er dan ook een sporthorloge geven?

De meeste kinderen bewegen over het algemeen genoeg, maar nog lang niet alle kinderen. Een sporthorloge kan ze een goed alternatief geven om sportief bezig te gaan in plaats van voor de tv te hangen. Het handige van een sporthorloge is dat ze hem de hele dag om hebben en ze op deze manier de hele tijd worden herinnerd aan het doen van beweging.

Vaak hebben de sporthorloges voor kinderen ook leuke speelelementen. Zo voelt het niet als iets verplichts dat ze moeten bewegen, maar als een leuk spel of een goede uitdaging die ze graag willen behalen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Het is natuurlijk een sporthorloge voor je kind. Het is hierbij dan zeer belangrijk dat hij kindvriendelijk is en je kind hem makkelijk zelf kan bedienen. Het is vervelend als je kind door veel menu’s moet scrollen om te vinden wat hij zoekt. Ook is het draagcomfort voor het kind belangrijk. Wanneer het horloge te strak of te los zit of te zwaar is, dan zal hij hem niet graag dragen.

Daarnaast zijn er verschillende horloges die meerdere opties hebben. Op deze sporthorloges kun je veel meer dan alleen de tijd en je gezette stappen zien. Soms zijn er leuke challenges die ze kunnen doen met andere kinderen of familieleden. Ook kan het zijn dat er leuke animaties of opdrachten visueel te volgen zijn op het horloge en de gekoppelde app. Zo kunnen ze bijvoorbeeld muntjes of punten verdienen in de bijbehorende app, waarmee ze verder kunnen komen in het spel. Dit werkt voor veel kinderen zeer motiverend.

Als laatste is het belangrijk om te kijken naar de veiligheid. Wie kunnen er toegang krijgen tot de gegevens van het horloge, heeft hij eventuele gps-locatie en wie kan de app gebruiken die er aan gekoppeld zit. Hierin wordt vaak een onderscheid gemaakt in wat het kind zelf op zijn sporthorloge kan zien en wat alleen de ouders in bijvoorbeeld de app kunnen zien.

Het beste sporthorloge voor kinderen

Het geven van een sporthorloge aan je kind kan een goede motivatie zijn om ze meer te laten bewegen. Zeker wanneer er leuke spelletjes of uitdagingen aan verbonden zitten, zullen ze dit een stuk leuker vinden. We hebben verschillende sporthorloges voor kinderen vergeleken en hebben de beste voor je uitgekozen!

Smartband Kids- Activity Tracker- sporthorloge kinderen

Smartband Kids - Activity Tracker - Sporthorloge Kinderen - Army Green

Met deze smartband voor kids kun je onder andere het aantal stappen, de bewogen afstand, tijd en calorieverbranding bijhouden. Bovendien lichten de cijfers automatisch op zodra je je arm omhoog doet, dat is dus superhandig! Daarnaast heeft het toestel 15 alarmen en kun je het rechtstreeks in elke...

Deze smartband voor kinderen biedt de mogelijkheid om de beweging van een kind bij te houden. Dit sporthorloge houdt onder andere het aantal stappen, de afstand, tijd en calorieverbranding bij. Het led touch screen display is geplaatst in een stijlvolle manier in het bandje. Het bandje is voorzien van een leuke print en ook in verschillende kleuren te verkrijgen. De omtrek is verstelbaar van 16.5 cm tot 23.5 cm, waardoor hij passende te maken is voor alle kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.

Wanneer je je arm omhoog doet, zullen de cijfers automatisch oplichten. Zo kun je meteen alle informatie zien. Ook is hij makkelijk op te laden met elke gewenste USB-poort. Dit sporthorloge is waterbestendig, waardoor hij voor veel verschillende soorten sporten gebruikt kan worden.

Stijlvol led touch screen, waardoor hij makkelijk te bedienen is
Zeer lichtgewicht en heeft een siliconen bandje
Waterbestendig, waardoor hij voor veel sporten te gebruiken is
Redelijk basic en is niet te koppelen aan een app om alles bij te houden

Lazy cat - Smartwatch Kids- Activity Tracker- sporthorloge

Smartband Kids - Activity Tracker - Sporthorloge Kinderen - Army Green

Met deze smartband voor kids kun je onder andere het aantal stappen, de bewogen afstand, tijd en calorieverbranding bijhouden. Bovendien lichten de cijfers automatisch op zodra je je arm omhoog doet, dat is dus superhandig! Daarnaast heeft het toestel 15 alarmen en kun je het rechtstreeks in elke...

Met deze smartwatch voor kinderen kun je bijvoorbeeld het aantal stappen, de bewogen afstand, calorieverbranding en tijd bijhouden. Je kunt een alarm instellen met 3 settings: vibrerend, knipperend of met een melodie. Hij heeft een touchscreen en het scherm wordt automatisch geactiveerd wanneer je je arm omhoog doet.

Het bandje waar het sporthorloge op zit is verstelbaar van 15 cm tot 21.3 cm, wat het geschikt maakt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Het bandje is van siliconen, waardoor hij comfortabel te dragen is. Het bandje is ook in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ook is hij spatwaterdicht. Je kunt er niet mee gaan zwemmen, maar een regenbui zal hij zeker overleven. Hij is geschikt om met een Android of iOS te koppelen.

Stijlvol horloge voor je kind
Bandje is verstelbaar en daardoor geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar
Verkrijgbaar in verschillende kleuren
Alarmen zijn wat moeilijker in te stellen

West Watches Model Jungle Activity Tracker Stappenteller Kinderen

Model Jungle Activity Tracker Stappenteller Kinderen - Smartband - Sporthorloge Kids - Camouflage groen

Het assortiment van onze West Watches is uitgebreid met de nieuwe Smartband/ Activity Tracker Model Jungle voor kinderen. Dit lichtgewicht sporthorloge dat om een kinder pols past met stappenteller en afstandsmeting is een volwaardige activiteit tracker en smartwatch in een. Deze activity...

West Watches heeft een uitgebreid assortiment voor sporthorloges voor kinderen. Ze zijn dan ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je altijd een leuke kleur kunt kiezen. Het is een lichtgewicht horloge met een siliconen band waardoor hij comfortabele te dragen is.

Het is een volwaardig sporthorloge en smartwatch in 1. Hij geeft de tijd, datum, stappen, calorieën en afgelegde afstand weer. Hij heeft bluetooth waardoor hij ook te koppelen is met je telefoon. Ook is hij makkelijk op te laden via USB. Hier heb je geen los kabeltje voor nodig. Geheel opgeladen gaat hij gemiddeld zo’n 36 uur mee.

Verkrijgbaar in verschillende vrolijke kleuren
Het bandje kun je verstellen tussen 14 cm en 20 cm, waardoor hij al vanaf ongeveer 7-8 jaar te dragen is
Comfortabele siliconen band wat comfortabel draagt
De druk gesp is wat moeilijker vast te maken voor een kind. Hier zal hij of zij hulp bij nodig hebben

Laatste update: 24 maart 2023

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap