sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

De top 5 beste sporthorloges met muziek voor muziekliefhebbers en fitnessfanaten!

5 april 2023
Auteur: Dries Mattijs

Muziek luisteren tijdens het sporten kan zeer motiverend werken. Het kan alleen vervelend zijn als je altijd je telefoon bij je moet dragen tijdens bijvoorbeeld het hardlopen. Een sporthorloge waar je ook muziek mee kunt luisteren is dan een ideale uitkomst. We hebben er meerdere voor je vergeleken en hebben uitgezocht welke de beste zijn!

Sporthorloge met muziek

Velen luisteren muziek via hun smartphone wanneer ze gaan sporten. Soms kan dit alleen nogal vervelend zijn, want waar laat je je telefoon zodat je comfortabel kunt hardlopen? Er zijn speciale sportbanden of je kunt hem in een broekzak doen, maar dit kan soms nog vervelend zijn. Deze voel je echt zitten tijdens het sporten. Muziek luisteren met je sporthorloge is dan ideaal.

Bij een sporthorloge met muziek kun je de muziek direct op je horloge zetten. Je kunt hiervoor gewoon je afspeellijst op je horloge zetten en hoef je je telefoon niet mee te nemen tijdens je work-out. Hierbij moet je wel rekening houden dat je deze muziek alleen kunt luisteren door het gebruik van een draadloze koptelefoon of draadloze oortjes. Deze verbind je dan namelijk direct met je horloge.

Wat zijn de voordelen van muziek luisteren tijdens het sporten?

Er zijn verschillende voordelen aan sporten met muziek, waaronder:

  • Verbeterde motivatie: Muziek kan je helpen gemotiveerd te blijven tijdens je training en je concentratie en focus te verhogen.
  • Betere prestaties: Door naar muziek te luisteren tijdens het sporten, kun je je hartslag en ademhaling synchroniseren met de beat van de muziek, wat kan leiden tot betere prestaties.
  • Vermindering van vermoeidheid: Muziek kan helpen om de perceptie van vermoeidheid te verminderen, waardoor je langer kunt trainen en betere resultaten kunt behalen.
  • Vermindering van stress: Muziek kan een ontspannend effect hebben en helpen om stress te verminderen, wat kan bijdragen aan een betere algehele gezondheid.
  • Plezier: Sporten met muziek kan ook gewoon leuk zijn en een aangename manier bieden om je training te doen.

Wat zijn de beste soorten muziek om te luisteren tijdens het sporten?

De beste soorten muziek om te luisteren tijdens het sporten zijn afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en het type training dat je doet. Over het algemeen geldt dat muziek met een snellere beat geschikt is voor intensievere trainingen, terwijl muziek met een lagere beat geschikt is voor meer ontspannen trainingen zoals yoga.

Muziek kan je helpen om gemotiveerd te blijven tijdens je training en je concentratie en focus te verhogen. Pop, dance, hip-hop, rock en elektronische muziek zijn genres die populair zijn voor het sporten. Je kunt ook kiezen voor speciaal samengestelde playlists voor sporters die je kunnen helpen bij je training. Het is echter belangrijk om te onthouden dat je muziek moet kiezen waar je van houdt en die je helpt om je training vol te houden en plezier te hebben tijdens het sporten.

Waar op letten als je er een wilt kopen?

Als je een sporthorloge met muziek wilt gaan kopen zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Als eerste moet je er op letten of je genoeg intern geheugen hebt op het horloge. Omdat je naar muziek wilt luisteren zonder het gebruik van je telefoon, heb je genoeg intern geheugen nodig op je sporthorloge om je muziek op te kunnen slaan.

Hardlopen met draadloze earbuds

Je moet er ook goed opletten hoe je de muziek op het sporthorloge moet zetten. Bij sommige kan dit alleen door je favoriete mp3’s via de computer erop te zetten. Bij andere kun je ook gebruik maken van bijvoorbeeld Spotify of Apple Music. Je maakt in een van deze apps een playlist aan en kunt deze dan downloaden via de app. Zo zet je je playlist op je horloge en hoef je geen telefoon meer mee te nemen.

Ook moet je er rekening mee houden dat je alleen gebruik kunt maken van een draadloze koptelefoon of draadloze oortjes. Het sporthorloge kan namelijk niet anders verbinden. Ook zou het niet handig zijn als je met een snoertje vast zou zitten aan je horloge. Zo kun je niet makkelijk hardlopen of sporten.

De beste sporthorloges met muziek

Het kiezen van een sporthorloge met muziek kan moeilijk zijn. Er is ook zo veel aanbod. We hebben er meerdere voor je vergeleken en alles op een rijtje gezet voor je. We gaan je vertellen wat de beste sporthorloges met muziek zijn.

Garmin Forerunner 255 Music hardloophorloge

Met de Garmin Forerunner 255 music kun je je hardlooptrainingen naar een hoger niveau tillen. Naast het afspelen van muziek kun je dit sporthorloge ook gebruiken om inzicht te krijgen in je beweging, slaap of gebruiken voor het stellen van trainingsdoelen. Zo krijg je statistieken over alles wat met je gezondheid te maken heeft. Wanneer hieruit blijkt dat je bijvoorbeeld te weinig beweegt, dan zal je sporthorloge hier ook een melding van geven en je herinneren om nog even te bewegen.

Het horloge heeft een slank ontwerp en is lichtgewicht. Zo zul je hem zelfs tijdens het slapen niet voelen dat je hem draagt. Hij is ontworpen om je te ondersteunen en inzichten te geven bij het sporten. Er zijn dan meer dan 30 ingebouwde activiteiten waaruit je kunt kiezen. Ook kun je bijvoorbeeld Spotify eraan koppelen om gemakkelijk muziek bij je te hebben onderweg.

Je kunt je muziek bedienen vanaf je horloge, maar ook gebruiken om te luisteren zonder smartphone
Is waterdicht en kan ook gebruikt worden tijdens het zwemmen
Meer dan 30 activiteitenprofielen

Samsung Galaxy Watch4 Classic

Met deze Samsung Galaxy smartwatch is het net alsof je een personal trainer om je pols draagt. Hij zal je inzichten geven en je ondersteunen om je gezondheid te verbeteren. Dit doet hij bijvoorbeeld door je inzicht te geven in je slaap, beweging, hartslag en ook het zuurstofgehalte in je bloed. Ook tijdens het sporten zal hij je ondersteunen. Zo kun je hem gebruiken om muziek te luisteren en kun je je trainingen op je horloge bijhouden. Je hebt alleen je horloge nodig en je kunt je training beginnen.

Dit sporthorloge kun je aan verschillende apps van Samsung koppelen. Deze apps kunnen je helpen om nog meer inzicht in je gezondheid en je trainingen te geven. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende doelen instellen. Denk hierbij aan een stappendoel per dag. Je horloge zal je dan ook meldingen geven als je dit nog niet behaald hebt en je op die manier motiveren om toch even nog een rondje te gaan wandelen.

Het is een stijlvol model en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten
Is te koppelen aan verschillende apps, waardoor je ook zonder smartphone muziek kunt luisteren
Zal je helpen door het geven van meldingen om je gezette doelen te behalen
Het horloge is niet te koppelen aan iOS

Garmin Fenix 7 Multisport Smartwatch

Dit sporthorloge is zeker stoer te noemen. Het horloge heeft een helder 1,3 inch scherm en 47 mm behuizing. Hij is getest volgens militaire normen en is daardoor bestendig voor meer dan 30 verschillende sporten. Dit horloge kan dus zeker tegen een stootje. De batterij gaat volledig opgeladen wel tot 18 dagen mee.

Dit sporthorloge houdt alles rondom je gezondheid voor je bij. Zo zal hij je sport, slaap, stressniveau, zuurstofopname en stappen tellen. Ook tijdens het sporten zal hij je inzichten geven in je hartslag, rusttijd advies en PacePro. Omdat hij waterdicht is, kun je hem echt voor elke sport gebruiken. Ook kun je hem koppelen aan Spotify, waardoor je altijd en overal muziek kunt luisteren.

Getest volgens militaire normen
Perfect voor sporters en zal je dan ook meer inzicht geven in je trainingen
Gaat tot wel 18 dagen mee met een volle batterij

Laatste update: 5 april 2023

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap