sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

De 5 beste sporthorloges met ECG hartslagmeting: een complete gids

7 april 2023
Auteur: Dries Mattijs

Een sporthorloge kan je van veel informatie voorzien. Zo geven ze naast de tijd soms ook je hartslag tijdens het sporten aan. Op deze manier kun je je gezondheid beter in de gaten houden en het ook gebruiken om je trainingen te optimaliseren. Maar hoe kan een horloge dit meten en wat zijn de beste sporthorloges met een hartslagmeting?

Verschillende soorten hartslagmeters

Als je een sporthorloge aanschaft met een hartslagmeter, kan dit op 2 manieren worden gemeten. Dit kan gedaan worden met een ecg-hartslagmeter of met een optische hartslagmeter. Beide soorten kunnen gebruikt worden om je hartslag te meten in een horloges. Wel hebben ze beide hun voor- en nadelen.

Een optische hartslagmeter werkt met groene led lampjes. Deze zitten aan de onderkant van het horloge en knipperen snel achter elkaar. Het groene licht weerkaatst op het bloed en meet op die manier hoe snel het bloed door je aderen stroomt en zo hoe hard je hart klopt. Deze manier van een hartslagmeting doen is een stuk minder nauwkeurig.

Daarnaast heb je ook de ecg-hartslagmeting. Dit is een elektrische hartslagsensor. Deze meet door middel van elektrische signalen de timing en de sterkte van je hartslag. Deze manier van je hartslag meten is een stuk nauwkeuriger en zien we dan ook steeds vaker terug bij sporthorloges.

Voordelen van een sporthorloge met ecg-hartslagmeting

Steeds vaker hebben sporthorloges een ecg-hartslagsensor. Deze houdt op een nauwkeurige manier je hartslag bij, zowel in rust als tijdens het sporten. Dit kan je verschillende voordelen opleveren. Als eerste zal het kunnen meten of je hartslag juist rustig of onregelmatig is. Wanneer een onregelmatige hartslag wordt waargenomen, zal het horloge je een melding sturen. Als het vaker voorkomt kan het een zeer goede indicatie zijn dat je actie moet ondernemen en naar de huisarts moet gaan.

Ook zal het veel inzicht in je beweging kunnen geven. Wanneer je je inspant tijdens het sporten, zoals bijvoorbeeld hardlopen, zal je hartslag stijgen. Zo zul je bij een hardloopschema een onderscheid kunnen zien van verschillende intensiteit. In het schema wordt er namelijk rekening gehouden met de verschillende hartslagzones. Ook zal het je tijdens je intervaltraining een goede indicatie kunnen geven of je al genoeg hersteld bent van je inspanning. Zo kun je beslissen of je beter nog even kunt wachten tot de volgende inspanning of dat je door kunt gaan met het volgende interval.

De beste sporthorloges met ecg-hartslagmeting

Het dragen van een sporthorloge met ecg-hartslagmeting kan je veel inzicht geven over je gezondheid. Je kunt aan de hand van de hartslagmeting je hardloopschema of intervaltraining optimaliseren. We hebben verschillende sporthorloges met ecg-hartslagmeting voor je bekeken en vergeleken.

Polar Grit X Pro Premium Outdoor Multisporthorloge

Grit X Pro Premium Outdoor Multisporthorloge GPS Copper/Brown

Go Wherever Your Heart Takes YouDe Polar Grit X Pro is een Premium Outdoor Multisporthorloge. Het is gebouwd voor duurzaamheid van militair niveau, inclusief saffierglas en een ultralange batterijduur, uitgerust met nieuwe navigatiehulpmiddelen, always-on outdoorfuncties en de optimale...

Deze Polar Grit multisporthorloge is gebouwd voor duurzaamheid van militair niveau. Met zijn krasbestendige saffierglas en FKM-polsband is dit een zeer sterk horloge en hij is ook nog in verschillende kleuren verkrijgbaar. Hij kan zo goed als alles sporten aan en is waterbestendig tot 100 meter. Hij zal je ook niet in de steek laten door zijn ultra lange batterijduur, tot wel 7 dagen in horloge modus met 24/7 hartslagmeting.

De Polar Precision Prime sensorfusie technologie zorgt voor een nauwkeurige hartslagmeting aan je pols. Het zal je dan ook goed inzicht in je trainingen geven en ook een meting maken van je nachtelijke herstel. Zo kun je goed inzien of je ook na je training weer goed hersteld bent voor je volgende training. Ook heeft dit horloge een ingebouwde GPS voor je exacte locatie en snelle locatiebepaling. Gekoppeld aan de GPS zit de ultieme app Komoot gekoppeld, waardoor jij nooit meer de weg kwijt zal raken.

Duurzaam horloge met een lange batterijduur
Geeft je veel informatie en inzicht over je trainingen en je herstel
Veel uitgebreide functies en aan een app te koppelen

Abisko Andfagel- Premium sporthorloge

Andfågel - Premium Sporthorloge - Met GPS Tracker - Geschikt voor Hardlopen - 300mAh accu

Het allernieuwste 2023 model sporthorloge van Abisko - de Andfågel werkt nu samen met Strava®! Zo blijf je gemotiveerd en heb je extra inzicht in je sportprestaties. Abisko is een outdoor merk dat sporthorloges maakt die concurreren met Garmin, Polar en Suunto. Dit hoogwaardige sporthorloge is...

Abisko is een outdoor merk dat sporthorloges maakt. Dit is een hoogwaardig sporthorloge waarmee je wel 21 verschillende trainingen kunt bijhouden. Daarnaast bevat hij ook geavanceerde gezondheidsfuncties. Zo kun je controle houden en inzicht krijgen in je hartslag en het zuurstofgehalte in je bloed. Zowel in rust als tijdens het sporten kan dit goede inzichten geven.

Naast het bijhouden van je gezondheid en je trainingen, geef het natuurlijk ook nog veel meer inzicht. Als je niet actief bezig bent functioneert hij als je persoonlijke assistent. Hij zal je notificaties van je telefoon tonen, je kunt je muziek erop bedienen of je gezondheid in rust in de gaten houden. Ook zal je doelen kunnen stellen en zal je horloge je laten weten als je de doelen behaald hebt of als je juist nog even extra moet bewegen om ze te behalen.

Houd nauwkeurig je hartslag en zuurstofgehalte bij
Het scherm is helder en van hoge kwaliteit
Heeft een hoog draagcomfort en is makkelijk te bedienen

Polar Unite Fitnesshorloge en – tracker

Unite Fitnesshorloge en -tracker - Zwart - Hook&Loop - M-L

Het Polar Unite fitnesshorloge geeft je een schat aan inzichten over je gezondheid en is de ideale keuze op weg naar een leven in balans. Hij helpt je workouts, herstel en je dagelijks leven perfect te combineren, zodat lichaam en geest in harmonie blijven.Polar Unite biedt je geavanceerde,...

Dit Polar Unite Fitnesshorloge geeft je een schat aan inzichten over je gezondheid en zal je helpen om gezonde keuzes te maken. Hij helpt je met het bijhouden van je trainingen en geeft je inzicht in het herstel erna. Hij biedt een geavanceerde hartslagmeting, houd je slaapfasen bij en geeft je gepersonaliseerde trainingen op basis van je fitheid. Op deze manier helpt het horloge je naar een gezonder leven.

Het horloge is comfortabel te dragen, waardoor je hem dag en nacht om kan houden. De polsbanden zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en ook makkelijk te verwisselen. De lange batterijduur zorgt dat het horloge wel 50 uur meegaat in training modus, met ingeschakelde hartslagmeting. Je kunt het horloge aan de app koppelen voor nog meer inzicht en voor het krijgen van je gepersonaliseerde trainingen.

Biedt veel verschillende sporten aan die je kunt bijhouden
Geef je inzicht en meldingen over je gezondheid en je doelen
Veel verschillende kleuren polsbandjes te verkrijgen
App kan ingewikkeld zijn door de vele mogelijkheden

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een sporthorloge met ECG hartslagmeting?

Een sporthorloge met ECG hartslagmeting maakt gebruik van elektroden om de elektrische activiteit van het hart te meten. Dit wordt gedaan door kleine elektrische signalen van het hart op te pikken en deze te vertalen naar de hartslag. Deze elektroden zijn meestal ingebouwd in de achterkant van het horloge, waardoor het contact maakt met de huid van de pols. Het horloge maakt vervolgens gebruik van algoritmen om de gemeten signalen te analyseren en de hartslag te berekenen. Het horloge kan deze gegevens ook gebruiken om de trainingsintensiteit en de verbrande calorieën te berekenen.

Is een sporthorloge met ECG hartslagmeting geschikt voor mij?

Als je een actieve levensstijl hebt en op zoek bent naar een manier om je trainingsresultaten bij te houden, dan kan een sporthorloge met ECG hartslagmeting een goede keuze zijn. Het is vooral nuttig voor mensen die regelmatig hardlopen of andere cardio-oefeningen doen. Het horloge kan je helpen om je trainingsintensiteit te meten en je prestaties bij te houden, waardoor je je trainingen kunt aanpassen om je doelen te bereiken. Als je echter niet regelmatig traint of geen interesse hebt in het bijhouden van je trainingsresultaten, dan is het misschien niet de beste keuze voor jou.

Kan ik een sporthorloge met ECG hartslagmeting gebruiken om medische problemen te detecteren?

Hoewel een sporthorloge met ECG hartslagmeting nauwkeurige metingen van de hartslag kan geven, is het niet bedoeld als medisch apparaat. Het is ontworpen voor sporters en fitnessliefhebbers om hun trainingsresultaten bij te houden en hun prestaties te verbeteren. Als je medische problemen hebt of je zorgen maakt over je gezondheid, dan moet je altijd contact opnemen met een arts.

Zijn er nadelen aan het gebruik van een sporthorloge met ECG hartslagmeting?

Een van de nadelen van een sporthorloge met ECG hartslagmeting is dat het relatief duur kan zijn in vergelijking met andere sporthorloges. Daarnaast moet het horloge regelmatig worden opgeladen en kan het minder nauwkeurig zijn bij het meten van de hartslag tijdens intensieve oefeningen of bewegingen. Overall biedt een sporthorloge met ECG hartslagmeting echter vele voordelen voor sporters die hun trainingsresultaten willen verbeteren en hun prestaties willen bijhouden.

Laatste update: 7 april 2023

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap