sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

De beste sporthorloges met bloeddrukmeter voor dagelijks gebruik: een complete gids

15 maart 2023
Auteur: Dries Mattijs

Een sporthorloge kan veel informatie over je gezondheid aan je geven. Zo zijn er ook sporthorloges die een bloeddrukmeter hebben. Zo kun je je gezondheid nog beter in de gaten houden, omdat de meting eenvoudig via de pols gaat tijdens het dragen. We gaan je vertellen wat de beste sporthorloges met bloeddrukmeter zijn.

Wat kun je met een sporthorloge met bloeddrukmeter?

Het sporthorloge zal de standaard dingen met je kunnen delen, zoals de tijd, datum, je gezette stappen, afgelegde afstand en je verbruikte calorieën. Daarnaast kan hij in sommige gevallen dus ook je bloeddruk meten. Dit kan door het meten hoeveel druk er op de bloedvaten staat wanneer het hart het bloed door de slagaderen heen pompt. De combinatie van bovendruk en onderdruk geeft je bloeddruk weer.

Dit kan slim zijn om in de gaten te houden. Een te hoge bloeddruk vergroot namelijk de kans op hart- en vaatziekten. Als je dit op tijd in de gaten hebt, dan kun je er wat aan doen voordat je ziek wordt. De beste manier om je bloeddruk te meten blijft met de manchet bloeddrukmeter. Deze geeft de meest accurate meting. Een sporthorloge met bloeddrukmeter kan in dat geval wel een goede indicatie geven.

Waarom is het belangrijk om je bloeddruk te meten?

Het meten van je bloeddruk is belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste is het een belangrijke indicator van je algehele gezondheid. Een hoge bloeddruk kan leiden tot een verhoogd risico op verschillende gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, beroertes en nierfalen. Door regelmatig je bloeddruk te meten, kun je op de hoogte blijven van de gezondheid van je hart en bloedvaten en eventuele gezondheidsproblemen op tijd aanpakken.

Daarnaast kan het meten van je bloeddruk je helpen bij het aanpassen van je levensstijl. Als je bijvoorbeeld een hoge bloeddruk hebt, kan je arts je adviseren om bepaalde voedingsmiddelen te vermijden of te verminderen, meer te bewegen of medicijnen te nemen om je bloeddruk te verlagen. Door regelmatig je bloeddruk te meten, kun je zien of deze veranderingen effect hebben en of je verdere maatregelen moet nemen om je bloeddruk onder controle te houden.

Hoe kan een sporthorloge je bloeddruk meten?

De meeste sporthorloges doen een bloeddruk meting door middel van ecg-sensoren in combinatie met PPG-sensoren. Deze sensoren meten bijvoorbeeld ook je saturatie en je hartslag. De ecg-sensoren zijn het elektrocardiogram en de ppg staat voor photo plethysmogram. De ecg meet hierbij de hartslag en de ppg de bloeddoorstroming. De combinatie van deze data zorgt voor de bloeddrukwaarden.

Ook kan er gebruik gemaakt worden van de klassieke manier van bloeddruk meten, met het gebruik van een manchet. Dit is een opblaasbaar bandje dat normaal om je bovenarm heen gedaan wordt. Bij een sporthorloge kan deze in het bandje geplaatst worden. Het nadeel hiervan is wel dat het bandje van het sporthorloge een stuk dikker wordt. Het horloge is dan redelijk aanwezig om de pols en het kan ook zijn dat het wat minder comfortabel draagt. Daarom wordt deze methode steeds minder vaak gebruikt bij sporthorloges, maar wordt er gekozen voor het meten met sensoren. Deze zijn een stuk makkelijker en netter te verwerken in het horloge.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een sporthorloge met bloeddrukmeter?

Als je op zoek bent naar een sporthorloge met bloeddrukmeter, zijn er een paar belangrijke dingen waar je op moet letten. Ten eerste moet het horloge betrouwbaar zijn. Het is belangrijk dat het horloge nauwkeurige metingen kan doen en dat de metingen consistent zijn.

Daarnaast is het belangrijk om te letten op het gebruiksgemak van het sporthorloge. Het horloge moet gemakkelijk te gebruiken zijn en je moet de metingen eenvoudig kunnen aflezen. Bovendien moet het horloge comfortabel zijn om te dragen, vooral tijdens het sporten. Het moet goed passen en niet in de weg zitten tijdens het bewegen.

Verder moet je ook kijken naar de extra functies van het horloge. Sommige sporthorloges hebben bijvoorbeeld ingebouwde GPS en stappentellers, terwijl andere horloges geavanceerde fitness-tracking functies hebben. Het is belangrijk om een sporthorloge te kiezen dat past bij je sportactiviteiten en fitnessdoelen. Tot slot moet je ook letten op de prijs van het sporthorloge en ervoor zorgen dat het binnen je budget past.

Het beste sporthorloge met bloeddrukmeter

Het dragen van een sporthorloge met bloeddrukmeter kan veel inzicht geven in je gezondheid. Wanneer je dit goed bijhoudt en merkt dat je bloeddruk bijvoorbeeld te hoog is, dan zou dit een indicatie kunnen zijn dat je naar de huisarts moet. We hebben verschillende sporthorloges met bloeddrukmeter voor je vergeleken.

Sport High End Fashion Smartwatch

Deze Zwarte Smartwatch is een mooie aanvulling én ondersteuning op je sportieve leven. Deze sportief uitziende Smartwatch kan ook prima gedragen worden in het dagelijkse leven. Het houdt je op de hoogte van de laatse berichten en Apps die binnenkomen. Met zijn batterijcapaciteit van maar liefst...
Zie prijs

Dit zwarte sporthorloge is een goede aanvulling op je sportieve leven. Je kunt hem dagelijks dragen en je kunt hem ook makkelijk aan je telefoon koppelen. Zo blijf je altijd op de hoogte van de meldingen van de laatste berichten die binnenkomen op je telefoon. Hij heeft een goede batterij capaciteit. Zo gaat hij volledig opgeladen 25 in stand-by stand mee en 5-7 dagen in actieve stand.

Hij biedt erg veel functies. Zo kun je hem gebruiken om beweging bij te houden, maar ook je bloeddruk meten. Ook zal hij je slaap kunnen bijhouden, kun je er mee bellen en kun je van bepaalde apps meldingen ontvangen op je horloge. Een zeer multifunctioneel sporthorloge.

Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding
Veel functies om je gezondheid te monitoren, zoals bloeddruk, beweging en je slaap
Lange batterij duur, waardoor je hem maar 1 keer per week hoeft op te laden

FITpro fitness horloge- FitPro 7

Deze FitPro7 Smartband is de nieuwste versie in zijn soort. Met deze Fitpro M7 houd jij je dagelijke beweging eenvoudig bij, met als doel een gezondere levensstijl te behalen en ten alle tijde inzage te hebben in bepaade aspecten van je actuele gezondheid.De Fitpro M7 is gemaakt om jouw...
Zie prijs

Dit FITpro sporthorloge is zeer veelzijdig en heeft veel functies om jouw gezondheid in de gaten te houden en te helpen om je gezondheid te verbeteren. Hij houdt je dagelijkse beweging bij, maar ook je slaapcyclus, hartslag, bloeddruk en je calorieverbruik. Daarnaast kan hij ook het zuurstofgehalte in je bloed meten, wat ideaal voor sporters is. Speciaal voor vrouwen kun je ook je menstruatiecyclus gegevens bijhouden.

Hij zal je meldingen geven wanneer je te lang zit. Zo word je eraan herinnert om even te bewegen of wanneer je je ingestelde stappendoel nog niet behaald hebt. Ook zul je pushmeldingen kunnen ontvangen op je sporthorloge van een inkomend gesprek of een berichtje. Zo zul je altijd op de hoogte blijven van alle meldingen.

Zeer uitgebreid en biedt extra functies zoals het bijhouden van je menstruatiecyclus
Is waterproof, waardoor je hem echt voor alle sporten kunt gebruiken
Handig in te stellen reminders, zodat je je bewegingsdoelen sneller haalt

Samsung Galaxy Watch4 Classic

Let op: momenteel ondersteunt de Samsung Galaxy Watch 4 geen iPhone. Deze update zal later beschikbaar komen, wanneer is nog niet bekend. De Samsung Galaxy Watch4 Classic is de beste fitnesscoach waarmee je in een handomdraai inzicht in je gezondheid hebt. Dankzij het gebruik van WearOS gaat er...
Zie prijs

Dit sporthorloge wordt ook wel de beste fitness coach voor om je pols genoemd. Hij geeft dankzij verschillende functies een goed inzicht in je gezondheid. Zo houdt hij je beweging bij, je slaap, verbrande calorieën, maar ook je zuurstofgehalte en je bloeddruk. Hij kan je nog meer helpen, zo kun je ook je muziek ermee bedienen, je camera op je telefoon of je oortjes er mee aanzetten of zelfs je navigatie eraan koppelen. Zo heb je altijd alles bij de hand wanneer je onderweg bent.

Je kunt hem aan verschillende Samsung apps koppelen. Zo kun je nog meer inzicht krijgen en ook meldingen instellen. Zo kun je meldingen krijgen wanneer je je stappendoel nog niet behaald hebt of juist wanneer je dit wel gedaan hebt. Zo motiveert het horloge je als een echte coach. Het horloge is in 2 maten en in 2 kleuren verkrijgbaar. Er staat dat hij voor heren is, maar hij is als model en uitstraling natuurlijk ook gewoon door dames te dragen.

Te koppelen aan verschillende populaire apps en aan je camera en oortjes
Stijlvol en verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten
Zal net als een persoonlijke fitnesscoach zijn door je meldingen te geven over je beweging en je motiveren om bijvoorbeeld je stappendoel nog te halen
Niet te koppelen aan iPhone of iOS

Laatste update: 15 maart 2023

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap