sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

De beste scheidsrechtershorloges om sportwedstrijden in goede banen te leiden

1 december 2022
Auteur: Dries Mattijs

Als scheidsrechter wil je natuurlijk dat je wedstrijden zo vlot en eerlijk mogelijk verlopen. En om daarvoor te kunnen zorgen, moet je de tijd nauwlettend in de gaten houden. Een scheidsrechtershorloge is dan ook geen overbodige luxe tijdens het fluiten van een match. Maar welke horloges zijn de beste en waar let je op bij de aankoop? Daar geven wij je een antwoord op!

Waarom een scheidsrechtershorloge kopen?

Als scheidsrechter heb je een horloge nodig anders kun je simpelweg je wedstrijd niet in goede banen leiden. Maar misschien vraag je je af of het wel nuttig is om een specifiek scheidsrechterhorloge te kopen. In dat geval kunnen wij beamen dat zo'n horloge echt een meerwaarde is.

Je kunt er namelijk verschillende timers op instellen waardoor je altijd zeer nauwkeurig de wedstrijd kunt beëindigen, starten en pauzeren. Het maakt je werk dus heel wat makkelijker. Een gewone digitale horloge daarvoor gebruiken, is ook mogelijk. Maar daarmee kun je niet dezelfde dingen.

Waar let je op bij de koop van een scheidsrechtershorloge?

Om een goed scheidsrechtershorloge te kunnen vinden, dien je rekening te houden met enkele zaken. Wij vertellen je waarop je zeker moet letten!

Scherm

Het scherm van je horloge moet groot en duidelijk leesbaar zijn. Dit is echt een van de belangrijkste aandachtspunten. Want indien dat niet het geval is, zou je de tijd weleens verkeerd kunnen aflezen, met alle gevolgen van dien. Bekijk dus grondig het scherm voordat je besluit om een scheidsrechtershorloge te kopen.

Functies

Een ander, heel belangrijk aandachtspunt is de functies die het horloge bezit. Een scheidsrechtershorloge moet de mogelijkheid hebben om meerdere timers aan te passen tijdens het spelen van een wedstrijd. Je hebt al zeker aflopende timers en nalooptijden nodig om het spel niet uit het oog te verliezen.

Kwaliteit

Een scheidsrechtershorloge maakt heel wat mee. Het is dan ook belangrijk dat het op vlak van kwaliteit goed zit. Kijk of het horloge robuust gebouwd is. Zo kun je het voor een hele lange periode gebruiken!

Gebruiksgemak en comfort

Als je vaak wedstrijden fluit is het eveneens belangrijk dat het horloge prettig rond je pols zit, zodat je je er niet aan hoeft te storen. Daarnaast kies je het best voor een model dat handige drukknoppen heeft. Het is namelijk belangrijk dat je de knopjes soepel kunt indrukken, omdat je dit heel veel zult moeten doen.

De beste scheidsrechtershorloges op een rijtje

Je bent ondertussen op de hoogte van de belangrijkste aandachtspunten bij de koop van een scheidsrechtershorloge. Maar dan moet je zoektocht nog beginnen. Gelukkig hoef je niet zoveel meer te doen, want wij hebben voor jou uitgezocht wat de beste scheidsrechtershorloges zijn die er bestaan. Om dat te kunnen bepalen, hielden we rekening met het gebruiksgemak, de prijs en de kwaliteit. We bekeken talloze modellen en vonden uiteindelijk twee horloges die écht de moeite waard zijn. Je ontdekt ze hieronder!

Taktisport scheidsrechtershorloge

Taktisport - Scheidsrechtershorloge - Model 2021

Eigenschappen:
Ideaal horloge voor voetbalwedstrijden
Eigen instelbare spelduur
Zeer lange battery life
Richtprijs: €34,99
Bekijk het Taktisport horloge

Het scheidsrechtershorloge van Taktisport heeft een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. Je zult er dus heel wat wedstrijden mee in goede banen kunnen leiden. Daarnaast is het voorzien van alle functies die je nodig hebt. Zo bevat het een countdown vanaf 45 minuten. Maar je kunt eveneens je eigen speelduur instellen.

Het is ook voorzien van een knop voor het stoppen en starten van de blessuretijd. Dankzij de long life batterij gaat het extra lang mee. Zelf hoef je dus geen batterij meer te kopen. Het design is simpel maar functioneel. Je regelt alles makkelijk aan de hand van simpele drukknoppen.

Heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding
Voorzien van een long life batterij
Voorzien van alle nodige functies inclusief een knop voor blessuretijd
Er zit geen Nederlandse handleiding bij
Faderr scheidsrechtershorloge 1

Faderr scheidsrechtershorloge

Eigenschappen:
Modieus horloge voor scheidsrechters
Speltijd instelbaar van 1 tot 99 minuten
Zeer veelzijdig horloge
Richtprijs: €29,99
Bekijk het Faderr scheidsrechtershorloge

Het Faderr scheidsrechtershorloge heeft een modieus en sportief ontwerp. Dankzij het grote en duidelijke scherm kun je de tijd goed aflezen. Ook in het donker zie je alles goed, want het heeft nachtlicht.

Het horloge is tevens erg veelzijdig. Het kan namelijk gebruikt worden als (voetbal)stopwatch, metronoom, klok en wekker. Daarnaast heb je de mogelijkheid om honderd herinneringen voor evenementen op te slaan. Maak je geen zorgen dat het snel stukgaat, want het is waterdicht en shockbestendig. Je kunt er tijd mee aftellen voor diverse ballenspelen. Ook is het mogelijk om extra tijd voor blessures op te nemen.

Stevig, schokbestendig en waterdicht scheidsrechtershorloge
Mogelijkheid om blessuretijd op te nemen
Je kunt herinneringen voor 100 evenementen opslaan
Veelzijdig sporthorloge
Geen specifieke nadelen

Laatste update: 1 december 2022

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap