sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

Wat is de beste muziek voor bij het hardlopen?

3 maart 2023
Auteur: Dries Mattijs

Welkom bij dit artikel over de beste muziek voor hardlopen! Hardlopen is een geweldige manier om fit te blijven en te ontspannen. Maar soms kan het lastig zijn om gemotiveerd te blijven, vooral als je alleen loopt. Gelukkig kan de juiste muziek je helpen om je hardloopsessies leuker en effectiever te maken. In dit artikel delen we onze favoriete nummers en playlists die je kunt gebruiken tijdens het hardlopen.

Waarom muziek belangrijk is tijdens het hardlopen

Muziek is een geweldige manier om jezelf te motiveren en gemotiveerd te blijven tijdens het hardlopen. Het hebben van de juiste muziek kan je helpen om in de juiste stemming te komen, je tempo te ondersteunen en jezelf te pushen tijdens moeilijke momenten.

Door te luisteren naar muziek tijdens het hardlopen, kan je ook de focus op jezelf houden en jezelf afleiden van de vermoeidheid en eventuele pijn die je voelt. Dit kan vooral handig zijn als je langere afstanden loopt of als je een moeilijke training hebt.

Bovendien kan het luisteren naar muziek tijdens het hardlopen ook zorgen voor een gevoel van verbinding met de muziek en jezelf. Het kan je helpen om in contact te komen met je gevoelens en emoties en jezelf te blijven motiveren om door te zetten.

Hoe je de beste muziek voor hardlopen kiest

Bij het kiezen van de beste muziek voor hardlopen zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst moet je ervoor zorgen dat de muziek die je kiest je tempo en ritme ondersteunt. Je kunt het tempo van een nummer controleren door te kijken naar het aantal beats per minuut (BPM). Over het algemeen geldt dat nummers met een BPM van 120-140 het beste werken voor hardlopen.

Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de muziek die je kiest je oppept en motiveert. Luister naar nummers die je een goed gevoel geven en die je energie geven. Het kan ook helpen om te luisteren naar nummers met inspirerende teksten of nummers die je herinneren aan belangrijke momenten in je leven.

Beste muziek voor bij het hardlopen

Onze favoriete nummers voor hardlopen

Nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van de beste muziek voor hardlopen, laten we eens kijken naar enkele van onze favoriete nummers en playlists.

1. "Can't Stop" van de Red Hot Chili Peppers

Dit nummer heeft een BPM van 104, wat iets lager is dan de aanbevolen BPM voor hardlopen. Maar het heeft een geweldige energie en het refrein "Can't stop addicted to the shin-dig" kan je helpen om je tempo te verhogen en jezelf te motiveren.

2. "Eye of the Tiger" van Survivor

Dit nummer heeft een BPM van 109, wat het een geweldige keuze maakt voor hardlopen. Het heeft ook een iconische melodie en inspirerende teksten, waardoor het perfect is voor wanneer je jezelf wilt pushen om een extra mijl te lopen.

3. "Lose Yourself" van Eminem

Dit nummer heeft een BPM van 171, wat het een snelle en energieke keuze maakt. Het heeft ook krachtige teksten die je kunnen inspireren om door te zetten, zelfs als het moeilijk wordt.

Onze favoriete Spotify playlists voor hardlopen

Als het gaat om het kiezen van de beste muziek voor tijdens het hardlopen, kan het vinden van de juiste afspeellijst het verschil maken tussen een goede en een geweldige workout. Gelukkig heeft Spotify een enorm aanbod aan afspeellijsten die perfect zijn voor hardlopen. Hieronder hebben we enkele van onze favoriete playlists voor tijdens het hardlopen op Spotify op een rijtje gezet.

1. "Beast Mode"

Deze afspeellijst is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een energieke en opbeurende mix van nummers. Met meer dan 150 nummers is er voor elk wat wils in deze playlist. De nummers hebben een BPM van 120-140 en zijn perfect om je tempo te ondersteunen en jezelf te motiveren tijdens je hardloopsessie. Van upbeat pophits tot pompende EDM-nummers, "Beast Mode" heeft het allemaal.

2. "Running UK"

  Deze afspeellijst is samengesteld door Spotify's Britse team en is perfect voor diegenen die van Britse muziek houden. Met nummers van iconische Britse acts als Oasis, Arctic Monkeys en Bastille, is deze playlist een geweldige keuze voor een energieke en inspirerende hardloopsessie. De nummers hebben een BPM van 120-140 en zijn perfect om je tempo en ritme te ondersteunen.

  3. "Rock Running"

  Als je van rockmuziek houdt, dan is deze playlist een must-have voor je hardloopsessies. Met nummers van legendarische rockacts als AC/DC, Guns N' Roses en Queen, is deze playlist perfect om jezelf op te peppen en te motiveren tijdens het hardlopen. De nummers hebben een BPM van 130-160 en zijn perfect voor een wat sneller tempo.

  4. "Run Wild"

  Deze afspeellijst is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een mix van pop, rock en elektronische muziek. Met nummers van artiesten als The Chainsmokers, Imagine Dragons en Twenty One Pilots, is deze playlist perfect om jezelf op te peppen en te motiveren tijdens het hardlopen. De nummers hebben een BPM van 150-180 en zijn perfect voor een sneller tempo.

  5. "Hip Hop Running"

  Als je van hiphopmuziek houdt, dan is deze playlist een geweldige keuze voor je hardloopsessies. Met nummers van enkele van de grootste namen in de hiphopscene, zoals Kendrick Lamar, Drake en Kanye West, is deze playlist perfect om jezelf op te peppen en te motiveren tijdens het hardlopen. De nummers hebben een BPM van 120-140 en zijn perfect voor een gemiddeld tempo.

  Met deze afspeellijsten op Spotify, ben je zeker goed voorbereid voor je volgende hardloopsessie. Kies de playlist die het beste bij jouw stijl en tempo past en geniet van een energieke en opbeurende workout!

  Tips voor het maken van je eigen afspeellijst

  Als je liever je eigen afspeellijst maakt voor tijdens het hardlopen, zijn er een paar tips waar je rekening mee kunt houden om ervoor te zorgen dat je de beste muziek hebt om jezelf te motiveren en je tempo te ondersteunen.

  • Kies nummers met een BPM van 120-140 om je tempo en ritme te ondersteunen. Hierdoor kan je je gemakkelijker concentreren en in de juiste cadans blijven.
  • Kies nummers die je energie geven en je motiveren om door te gaan. Het hebben van een aantal motiverende nummers kan je helpen om jezelf te pushen tijdens moeilijke momenten tijdens het hardlopen.
  • Kies nummers met inspirerende teksten of nummers die je doen denken aan belangrijke momenten in je leven. Het hebben van persoonlijke nummers kan je extra motivatie geven tijdens het hardlopen.
  • Varieer in muziekstijlen om het interessant te houden. Door verschillende muziekgenres te gebruiken, kan je ervoor zorgen dat je niet snel verveeld raakt tijdens je hardloopsessies.
  • Maak de afspeellijst lang genoeg zodat je niet steeds hetzelfde hoort tijdens je hardloopsessies. Een langere afspeellijst zorgt voor meer afwisseling en houdt het interessant.

  Door deze tips te volgen, kan je de perfecte afspeellijst samenstellen voor tijdens het hardlopen. Vergeet niet om te genieten van de muziek en om het te gebruiken om jezelf gemotiveerd te houden en te pushen tijdens je workouts!

  Laatste update: 3 maart 2023

  Recente aanbiedingen
  MobileMobile

  Wellicht ook interessant om te lezen..

  5 september 2023
  Review: Garmin Venu 3

  De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

  Lees verder >
  21 mei 2023
  Hoe veilig buiten sporten in het donker

  Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

  Lees verder >
  28 april 2023
  Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

  Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

  Lees verder >
  © 2022 Sporthorlogedeal
  crossmenu
  Share via
  Copy link
  Powered by Social Snap