De beste kinderwagens voor hardlopende ouders

Als je sportief bent, zul je ook als je kinderen hebt gewoon willen blijven hardlopen. Dit kun je gewoon samen met je kind doen. Met een speciale kinderwagen voor hardlopen kun je er lekker samen op uit met je kind. Zo kom je zelf aan je beweging toe en kan je kindje heerlijk genieten van de buitenlucht.

Waarom met een kinderwagen hardlopen?

Een kinderwagen voor het hardlopen is ideaal als je samen met je kind of baby wilt gaan hardlopen. Op een andere manier kun je je kindje niet veilig meenemen. In een draagzak of rugzak kun je de baby niet meenemen, omdat die niet comfortabel is voor zowel de baby als voor jouzelf niet.

Ook een normale kinderwagen is niet veilig om mee hard te lopen. Deze heeft namelijk geen extra bevestiging die de veiligheid van je kind garandeert tijdens het sporten. Daarnaast heeft de kinderwagen ook niet genoeg demping en vering die helpt tegen de trillingen die tijdens het hardlopen ontstaan.

Er zitten veel verschillen tussen een normale kinderwagen en een specifiek voor hardlopen. Je kunt ze herkennen aan een paar aspecten. Zo heeft een hardloopkinderwagen 1 voorwiel, is hij een stuk lichter en beschikt hij over een hydraulisch systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat je kindje goed in de wagen blijft liggen.

Waar moet je naar kijken bij het aanschaffen van een hardloopkinderwagen?

Er zijn een paar eisen waar je naar moet kijken bij de aanschaf van een hardloopkinderwagen. Zo is het belangrijk dat hij makkelijk rolt, stevig is en zowel veilig voor jezelf als voor je kind. Wat je hier het prettigste vindt, is natuurlijk ook maar net wat je zelf fijn vindt.

Een lichtgewicht kinderwagen moet soepel lopen en zorgen dat je niet zomaar ergens achter kunt blijven haken tijdens het hardlopen. Ook is de veiligheid voor je kind erg belangrijk. Zo heeft een hardloopbuggy vaak een handrem om te voorkomen dat de kinderwagen van een heuvel afrolt. Daarnaast zijn ook stevige gordels en eventuele reflectoren belangrijk.

De hardloopkinderwagen heeft 3 wielen aangezien hij daardoor een stuk wendbaarder is. Je kunt het voorwiel vastzetten zodat hij niet gaat zwenken tijdens het rennen. Een kinderwagen voor hardlopen met grote wielen en luchtbanden heeft hierbij dan ook de voorkeur. Om een stuk fijner te kunnen hardlopen is een verstelbare duwstang ook fijn. Dit zal een rugblessure kunnen voorkomen. Door een verstelbare duwstang zal je met de juiste houding kunnen hardlopen.

Beste kinderwagens voor hardlopen

De beste kinderwagens voor hardlopen

Een kinderwagen voor hardlopen, ook wel bekend als hardloopbuggy, is een kinderwagen die speciaal ontworpen is zodat je er veilig mee kunt gaan hardlopen. Met een normale kinderwagen zal hardlopen namelijk minder comfortabel zijn. We hebben de beste kinderwagens voor hardlopen voor je vergeleken!

Hauck Runner Kinderwagen

Samen met je kindje wandelen of hardlopen kun je voor uren doen met deze Runner kinderwagen. De wandelwagen is gemaakt voor alle terreinen en heeft 3 extra grote luchtbanden. Zo is hij robuust, maar toch zeer compact te noemen. Hij is dan ook tot een klein pakketje op te vouwen. Hij is zeer comfortabel voor zowel jou als je kindje.

Hij is eenvoudig te onderhouden en je kunt hem gebruiken in alle weersomstandigheden. Het is dan ook een ideale sportieve buggy voor onderweg of voor op vakantie. De buggy is zeer lichtgewicht en goed manoeuvreerbaar. De voorwielen kunnen 360 graden draaien, maar kunnen ook worden vergrendeld voor ongelijke oppervlakken. De handgreep is in hoogte verstelbaar, waardoor je rugklachten kunt voorkomen. Ook de rugleuning is eenvoudig aan te passen aan een liggende positie. Hier kun je samen met je kindje heel wat kilometers mee afleggen!

Lionelo Haari- Driewieler- Drankhouder- 2 in 1

Dit unieke ontwerp van Lionelo Haari gaat jaren mee omdat je hem kunt aanpassen aan de leeftijd van je kind. Voor een peuter is het een driewieler met een voor- of achterzitje. Je peuter zit hier veilig en comfortabel in de gordel in de uitgeklapte luifel met voetsteun en de ouder regelt de richting met een verstelbare handgreep. Op deze manier kun je er ook heel handig mee sporten.

Wanneer je kindje wat ouder wordt, kan hij ook steeds meer. De stoel kan dan vanaf de voorkant gemonteerd worden, waardoor de voetensteun, luifel en veiligheidsgordel overbodig worden. Als je kindje ouder dan 36 maanden is, dan is hij een volwaardige bestuurder. Het handvat voor de ouder kan losgemaakt worden en de buggy kan gebruikt worden als echte driewieler

Maxi-Cosi Nova 3-wiel Kinderwagen

Nova 3-Wiel Kinderwagen - Nomad Brown

Vouwt je leven openMet zijn unieke 'handsfree' inklapsysteem maakt de Nova het ouders wel héél gemakkelijk. En met de grote, schokdempende wielen met anti-lek banden rijd je soepel en comfortabel over alle obstakels en iedere ondergrond. De extra gevoerde ergonomische zitting zorgt dat baby's...

Maxi- Cosi staat bekend om zijn kinderstoeltjes en kinderwagens. Een kinderwagen die dus ook geschikt is voor hardlopen kan dan natuurlijk niet ontbreken. De Nova kinderwagen heeft een handsfree inklapsysteem, wat hem ideaal voor onderweg maakt. Hij heeft grote schok dempende anti lek wielen waardoor hij soepel over iedere ondergrond rijdt. De duwstang kan versteld worden, waardoor je altijd de juiste hoogte hebt om te kunnen hardlopen, zonder een rugblessure op te lopen.

Je kindje zit comfortabel in de kinderwagen in de grote extra gevoerde stoel. Ook is er rekening gehouden met de veiligheid door de 5 Punts harnas. De zwenkwielen kunnen worden vergrendeld, waardoor je hem ook voor hardlopen kunt gebruiken. Zo zul je op een fijne manier overal kunnen rijden met de kinderwagen en samen op pad gaan of samen sporten met je kindje.

Veelgestelde vragen

Is een kinderwagen geschikt om mee hard te lopen?

Ja, er zijn speciale kinderwagens ontworpen voor hardlopen, ook wel 'jogging kinderwagens' genoemd. Deze kinderwagens hebben grotere, luchtbanden die beter geschikt zijn voor het absorberen van schokken tijdens het hardlopen. Ze hebben ook meestal een handrem en een polsbandje om de wagen te controleren tijdens het rennen.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind in een kinderwagen voor hardlopen zitten?

De meeste kinderwagens voor hardlopen zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 maanden oud. Het is belangrijk om de aanbevelingen van de fabrikant te volgen om ervoor te zorgen dat uw kind veilig en comfortabel zit.

Kan ik een kinderwagen voor hardlopen gebruiken voor andere activiteiten?

Hoewel kinderwagens voor hardlopen zijn ontworpen voor gebruik tijdens het rennen, kunt u ze ook gebruiken voor wandelen en joggen op minder ruig terrein. Houd er rekening mee dat de grotere, luchtgevulde wielen niet zo wendbaar zijn als de wielen van een reguliere kinderwagen en dat ze mogelijk niet zo geschikt zijn voor gebruik in stedelijke omgevingen.

Is het de moeite waard om te investeren in een kinderwagen voor hardlopen?

Als je van plan bent om regelmatig te gaan hardlopen met je kind, dan kan een kinderwagen voor hardlopen zeker en vast een goede investering zijn. Ze zijn ontworpen om de schokken en trillingen van het hardlopen op te vangen en zorgen ervoor dat uw kind veilig en comfortabel zit. Het is belangrijk om te investeren in een kwalitatief goede kinderwagen voor hardlopen, omdat dit de veiligheid en het comfort van uw kind ten goede komt.

Laatste update: 18 april 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap