Beste isotone sportdrank voor tijdens het hardlopen

Als je een stuk gaat hardlopen, zul je ook gaan zweten. Het is daarom ook erg belangrijk om goed gehydrateerd te blijven. Dit kun je doen met gewoon water, maar een isotone sportdrank is ook een goede manier! Deze doet namelijk een stuk meer dan alleen hydrateren. We gaan alle voordelen over isotone sportdrank voor tijdens het hardlopen met je delen.

Wat is isotone sportdrank?

Een isotone sportdrank wordt veel gebruikt door duursporters. Sportdrank wordt gebruikt om je lichaam van de nodige koolhydraten, mineralen en elektrolyten te voorzien. Hier in zijn 3 soorten sportdranken te onderscheiden namelijk hypotoon, hypertoon en isotoon. Isotoon is hierbij het populairste bij hardlopers. Het verschil tussen de soorten sportdranken is de verhouding van koolhydraten, water, vitamines en zouten in de mix.

Een isotone sportdrank heeft een samenstelling die gelijk is aan de samenstelling van lichaamsvocht en kan daardoor erg snel door het lichaam opgenomen worden. Het bevat veel energie en het werkt snel waardoor je er direct energie van zal krijgen. Dit is dan ook waarom het zo populair is onder hardlopers. Het geeft tijdens het sporten net even die extra energie om je training vol te houden of naar het volgende niveau te tillen.

Waarom en wanneer een isotone sportdrank?

Veel hardlopers denken al snel dat ze genoeg hebben aan alleen water. Dit is maar net afhankelijk van de intensiteit van je hardlooptraining. Wanneer de inspanning langer en intensiteit hoger is, dan kan een sportdrank zeker nodig zijn om het vol te houden. Je lichaam heeft over het algemeen een glycogeenvoorraad. Dit is ook wel je energie voorraad. De voorraad die je lichaam standaard heeft is genoeg voor zo’n 90 minuten sporten.

Met het drinken van een isotone sportdrank kun je de inspanning langer en makkelijker volhouden. Het is dus geheel afhankelijk van de inspanning. Je kunt het tijdens het sporten drinken, maar ook na het sporten om je energie weer aan te vullen. De meeste hardlopers kiezen ervoor om het tijdens het hardlopen te drinken om de energie direct weer aan te vullen en langer door te kunnen gaan.

Op deze manier vul je tijdens het hardlopen je energie weer aan en blijf je goed gehydrateerd. Dit zal er ook voor kunnen zorgen dat je je hardlooptraining naar het volgende niveau kunt tillen en het langer volhoudt. Je zult meer energie op kunnen nemen tijdens het hardlopen en omdat het snel opgenomen wordt kun je direct een langere afstand afleggen.

Beste isotone sportdrank voor tijdens het hardlopen

De beste isotone sportdrank voor tijdens het hardlopen

Er is een groot aanbod aan isotone sportdranken, zowel online als in de supermarkt. Het kan daardoor moeilijk zijn om te kiezen welke isotone sportdrank het beste gaat zijn voor je. We hebben verschillende sportdranken voor je vergeleken en hebben de beste en lekkerste voor je bij elkaar gezocht!

Isostar Energy Powder Lemon 400 g

Energy powder Lemon 400g

Isostar Poeder Lemon - 400 gram - DrinkmaaltijdDe Isostar Poeder Lemon heeft een heerlijke citroen smaak en is makkelijk weg te drinken. De formule van de nieuwe Isostar Hydrate & Perform sportdranken is bewezen dat het de uithouding doet toenemen, dankzij de isotone formule. Deze drank bevat...

Een zeer populair merk voor isotone sportdrank is Isostar. Dit is een isotone sportdrank in poedervorm. Het is zeer makkelijk in gebruik. Op de verpakking staat precies hoeveel je aan je water moet toevoegen voor de ideale verhouding. Het kan zijn dat je er iets minder of juist meer in wilt doen voor de smaak en het effect. Daarnaast heeft Isostar ook isotone sportdrank in de vorm van een bruistablet.

De Isostar Energy Powder is verkrijgbaar is verschillende smaken. Zo is er altijd een smaak die jij lekker vindt. Het smaakt dan ook naar limonade, maar niet al te zoet en dit maakt het makkelijk weg te drinken. Het is bewezen dat de formule je helpt om je uithouding toe te laten nemen. Het bevat een mix van koolhydraten en mineralen zoals calcium en magnesium.

Neapharma isotone sportdrank

Neapharma isotone sportdrank - Frisse orange smaak - 43 bidons - plakt nooit - Neutrale pH

Paradepaardje van Neapharma: ultra professionele samenstelling Perfecte isotone concentratie (303 osmolariteit/l) 4 soorten koolhydraten (31.5gr) 4 soorten mineralen (draagt bij tot goede vochtbalans) Neutrale pH De Frisse orange smaak plakt niet Dit poeder is oplosbaar in water en is goed voor...

Deze isotone sportdrank komt in poedervorm en is makkelijk oplosbaar in water. In de pot zit genoeg poeder voor minimaal 43 dosissen. In de formule zitten gemiddeld zo’n 31.5 gram koolhydraten in een dosis van 35 gram. Dit zijn 4 verschillende hoogwaardige koolhydraten en 4 soorten mineralen. Hier krijg je zeker genoeg energie van tijdens het hardlopen, waardoor je het langer vol zal kunnen houden.

De isotone sportdrank is verkrijgbaar in de smaken orange of tropical. Dit klinkt als zoete limonade smaken, maar ze zijn juist zacht van smaak. Het grote voordeel is dat het snel opgenomen wordt door het lichaam door de perfecte isotone concentratie. Ook plakt de sportdrank niet. Dit is erg fijn als je tijdens het hardlopen drinkt en per ongeluk morst. Je zult dan niet de rest van je training met plakkende handen lopen.

Maurten Drink Mix 320- Energiedrank- 14 x 80 gram

Drink Mix 320 - Energiedrank - 14 x 80 gram

Hydrogel basic sport drink gemaakt van natuurlijke alginate, pecitine, electrolytes en koolhydraten. Een bidon met de Drink Mix 320 (kcal) bevat 80gr koolhydraten. De absolute top van de marathon mannen en vrouwen gebruiken het. Gebruik: voor, tijdens en na de activiteit.

Deze Maurten drink mix wordt een hydrogel in poedervorm genoemd. Het werkt hetzelfde als een hydrogel die je kunt nemen tijdens het sporten, alleen los je deze op in water. De drink mix is gemaakt van natuurlijk alginaten, pectine, elektrolyten en koolhydraten. In een volle bidon zit met deze mix wel 80 gram koolhydraten.

De verpakking komt in handige sachets waardoor je altijd de goede verhouding van drink mix en water hebt. Je hoeft alleen maar je bidon te vullen en het sachet er in te doen, even goed schudden en je energiedrank is klaar! Door de 80 gram aan koolhydraten zul je direct een boost aan energie krijgen tijdens het hardlopen. Het is zowel tijdens het hardlopen of na je training te drinken om je energielevel aan te vullen.

Veelgestelde vragen over isotone sportdrank

Waarom zou ik isotone sportdrank drinken tijdens het sporten?

Het drinken van isotone sportdrank tijdens het sporten kan je helpen om je prestaties te verbeteren en om vermoeidheid te verminderen. Door het drinken van isotone sportdrank houd je je vocht- en elektrolytenbalans op peil, wat vooral belangrijk is tijdens lange trainingssessies. Hierdoor kun je langer trainen en kun je beter presteren tijdens je trainingen.

Wanneer moet ik isotone sportdrank drinken?

Je kunt isotone sportdrank het beste drinken tijdens langdurige trainingen of wanneer je intensief traint en veel zweet. Het is belangrijk om je vocht- en elektrolytenbalans op peil te houden, vooral tijdens inspannende activiteiten. Als je merkt dat je snel vermoeid raakt tijdens het sporten, kan het drinken van isotone sportdrank je helpen om langer door te gaan en je prestaties te verbeteren.

Is isotone sportdrank alleen voor professionele atleten?

Nee, isotone sportdrank is niet alleen voor professionele atleten. Het is een drankje dat door iedereen kan worden gedronken tijdens het sporten om de vocht- en elektrolytenbalans op peil te houden en om de prestaties te verbeteren. Of je nu een beginner bent of een ervaren atleet, isotone sportdrank kan je helpen om langer door te gaan en betere resultaten te behalen tijdens je trainingen.

Hoeveel isotone sportdrank moet ik drinken tijdens het sporten?

Het is aanbevolen om ongeveer 500 ml isotone sportdrank per uur te drinken tijdens langdurige trainingssessies. Als je intensiever traint en meer zweet, kun je meer isotone sportdrank drinken om je vocht- en elektrolytenbalans op peil te houden. Het is belangrijk om te onthouden dat het drinken van te veel isotone sportdrank kan leiden tot overhydratie, wat schadelijk kan zijn voor je gezondheid. Zorg er dus voor dat je niet te veel isotone sportdrank drinkt en dat je je aanbevolen inname in de gaten houdt tijdens het sporten.

Laatste update: 11 april 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap