sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

Beste hypertone sportdrank voor na het hardlopen

11 april 2023
Auteur: Dries Mattijs

Tijdens het hardlopen zweet je veel en dit is dan ook de reden dat je moet zorgen dat je goed gehydrateerd blijft. Wanneer je niet goed gehydrateerd blijft zul je niet optimaal kunnen trainen omdat je hoofdpijn kunt krijgen of je slap zult gaan voelen. Een hypertone sportdrank tijdens het hardlopen is dan ook zeker aangeraden. We gaan je er alles over vertellen.

Wat is hypertone sportdrank?

Als je hardloopt is gehydrateerd blijven zeer belangrijk. In sommige gevallen is het drinken van gewoon water genoeg. Toch kan het beter zijn om een hypertone sportdrank te drinken in plaats van water. Het verschil tussen alle sportdranken zit hem in de osmolaliteit. Hiermee wordt de deeltjesdichtheid van sportdranken bedoeld. Een hoge osmolaliteit betekent dat er veel deeltjes zijn in de sportdrank in de vorm van zout en koolhydraten.

Dit heeft dan ook effect op hoe snel je lichaam het opneemt. Als een sportdrank een lage osmolaliteit heeft dan zal het sneller opgenomen worden en wordt er meer vocht aangevoerd. Een hypertone sportdrank heeft een hoge osmolaliteit. Als een sportdrank meer dan 8 gram koolhydraten in 100 ml heeft zitten, dan wordt hij een hypertoon genoemd.

Waarom een hypertone sportdrank?

Het grote voordeel van een hypertone sportdrank is dat hij niet snel door het lichaam wordt opgenomen. Hij blijft dus ook een stuk langer in de maag. Omdat hij meer koolhydraten bevat is het een zeer geschikte sportdrank om je koolhydraatvoorraden aan te vullen na het hardlopen.

Dit is dan ook de reden waarom een hypertone sportdrank het beste na een training gedronken kan worden. Dit is het moment waarop je je energievoorraden weer wilt bijvullen en herstellen. Voor tijdens het hardlopen zelf kun je beter een hypotone of isotone sportdrank drinken. Deze zullen direct je energievoorraad aanvullen en je goed gehydrateerd houden.

Een hypertone sportdrank wordt dan ook vaak wel aangeduid als een Energy Drink in plaats van een sportdrank voor tijdens het hardlopen. Het draagt eerder bij aan het herstel dan dat je er direct profijt van hebt tijdens je hardlooptraining. Het zijn vaak sportdrankjes met een lekker smaakje die ook helpen bij het spierherstel.

Beste hypertone sportdrank voor na het hardlopen

De beste hypertone sportdrank voor tijdens het hardlopen

Er is een groot assortiment aan hypertone sportdrank te vinden. Vaak worden ze aangetoond als een Energy Drink, maar het blijft nog steeds een sportdrankje dat je het beste na het hardlopen kunt drinken. We hebben verschillende hypertone sportdranken voor hardlopers met elkaar vergeleken en de volgens ons beste voor je op een rijtje gezet.

Applied Nutrition Body Fuel 12 x 500 ml orange

Body Fuel 12x 500ml Orange

Body Fuel van Applied Nutrition is een verfrissende en smakelijke manier om gehydrateerd te blijven tijdens het sporten zonder de ongewenste suikers! Body Fuel van Applied Nutrition kenmerken: Laag in calorieën Suikervrij Een bron aan elektrolyden Hydrateer je intensieve trainingsessies Body Fuel...

Deze hypertone sportdrank van Applied Nutrition is een verfrissende en smakelijke manier om jezelf te hydrateren tijdens of na een hardlooptraining. Body Fuel is dan ook al een uitnodigende naam, die je lichaam weer genoeg energie zal geven. En dat allemaal zonder ongewenste suikers! Dit maakt hem dan ook laag in calorieën, maar wel een bron van elektrolyten.

Dit sportdrankje bevat een speciale mix van elektrolyten en mineralen. Zo zit er bijvoorbeeld magnesium aan toegevoegd. Magnesium staat er om bekend dat het je lichaam helpt bij het herstel van je spieren na het sporten. Ook helpt het bij het handhaven van een normale balans in je water- en mineralenhuishouding. Je zult na het drinken van deze hypertone sportdrank weer helemaal herstellen en je energieker voelen.

Verkrijgbaar in verschillende frisse smaken
Laag in calorieën en geheel suikervrij, maar bevat wel voldoende elektrolyten en magnesium
Kant en klaar flesje, kun je direct drinken en is daardoor ideaal om mee te nemen tijdens je training

Hype Energy Drinks- Hype- EAA Sport Drink

Hype - EAA Sport Drink 5000 mg (Lemongrass/Citric - 12 x 500 ml)

Hype EAA Sport Drink 5000 mg Isotonic sportdrank is uniek door de toegevoegde EAA's. Het hele spectrum essentiële aminozuren: Isoleucine, Leucine, Lysine, Methionine, Fenylalanine, Threonine, Tryptofaan en Valine. Met essentiële aminozuren voor spierherstelIsotone sportdrankWord snel in je...

Deze Hype hypertone sportdrank zal je meteen helemaal hydrateren en je ook energie geven. Hij is verkrijgbaar in 3 verschillende smaken: citroen, fruit of tropische vruchten. Deze sportdrank is uniek door de toegevoegde EAA’s. Hiermee wordt het hele spectrum aan essentiële aminozuren bedoeld. Deze aminozuren ondersteunen het spierherstel na het sporten. Elk flesje heeft maar liefst 5000 mg aan EAA’s, wat ook als een goede oppepper werkt.

Naast deze EAA’s zitten er ook nog elektrolyten en vitamines toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat er maar 22 kcal per 100 ml in dit sportdrankje zitten. Dit ondersteunt de spieropbouw en je lichaamsherstel na het sporten. Zo blijf je goed gehydrateerd tijdens het hardlopen, maar zal het je ook helpen bij het herstellen van je training. Het wordt daarom ook wel de ultieme prestatie booster met een geweldige smaak genoemd.

Kant en klaar flesje, met een handige hersluitbare sportdop
Zeer laag in calorieën, namelijk maar 22 kcal per 100 ml
Bevat maar liefst 5000 mg EAA’s, elektrolyten en vitamines

MP3 Sportwater (Fresh Lemon- 12 x 500 ML)

Sportwater (Fresh Lemon - 12 x 500 ml) - - Sportdrank

Breng jouw lichaam weer in balans en haal alles uit je training met sportwater van MP3. Voldoende drinken is tijdens het sporten maar ook in het dagelijks leven een must. MP3 Sportwater vult jouw water- en mineralengehalte snel aan zonder dat je suiker binnen krijgt. 100% natuurlijk bronwater Het...

Als je de hardlooptraining hebt voltooid, dan is het belangrijk om te zorgen dat je lichaam weer terug in balans komt. Je moet goed letten op het herstellen van je energievoorraad en het hydrateren van je lichaam. Dit MP3 sportwater zorgt ervoor dat je weer in balans komt en alles uit je training haalt. Met deze sportdrank vul je snel je water- en mineralengehalte van je lichaam weer aan.

Het sportwater is gemaakt van 100% natuurlijk bronwater, waarmee je je vochtbalans snel weer op peil zal krijgen na het hardlopen. Het is een heerlijk mineraal water, wat van nature al verschillende goede mineralen bevat. Deze mineralen zullen bijdragen aan het herstel na het sporten. Ook zal het helpen bij de regeling van de zuurtegraad van het bloed. Het sportwater heeft een lekkere frisse citroensmaak en is ook geheel suikervrij. Dit zorgt er dan ook voor dat het een sportdrank is dat zeer laag in calorieën is. Door de handige sportdop is hij ook nog ideaal om met je mee te nemen.

Heerlijke frisse citroen smaak, waardoor het extra dorstlessend is
Gemaakt van 100% natuurlijk bronwater en geheel vrij van suikers
Handige sportdop, waardoor het ook een ideale fles is om mee te nemen tijdens het sporten

Veelgestelde vragen over hypertone dranken

Wanneer moet ik hypertone sportdrank drinken?

Je moet hypertone sportdrank drinken lang voor en na intensieve fysieke activiteiten zoals het beoefenen van sporten, langeafstandslopen, of andere fysiek veeleisende taken. Het kan nuttig zijn om na het sporten hypertone sportdrank te drinken om het vocht- en elektrolytenverlies te herstellen en je lichaam te helpen sneller te herstellen.

Is hypertone sportdrank veilig om te drinken?

Ja, hypertone sportdrank is over het algemeen veilig om te drinken als je het op de juiste manier gebruikt. Het is belangrijk om te onthouden dat het een drankje is dat is ontworpen voor gebruik tijdens en na intensieve fysieke activiteiten en niet als een reguliere dorstlesser. Als je hypertone sportdrank te vaak drinkt, kan dit leiden tot een teveel aan suiker en zout in je lichaam. Dit kan op de lange termijn leiden tot gezondheidsproblemen. Zorg er daarom voor dat je hypertone sportdrank alleen drinkt wanneer dat nodig is.

Kan ik hypertone sportdrank mengen met water?

Ja, je kunt hypertone sportdrank mengen met water om de concentratie van suikers en zouten te verlagen. Dit kan nuttig zijn als je het gevoel hebt dat de drank te sterk voor je is. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen bij het mengen van de drank met water om er zeker van te zijn dat je de juiste verhoudingen gebruikt. Het mengen van hypertone sportdrank met water kan ook nuttig zijn als je niet veel vocht nodig hebt, maar wel wat extra elektrolyten.

Laatste update: 11 april 2023

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap