sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

De beste hartslagmeters met borstband: bereik je fitnessdoelen met deze 5 topkeuzes!

15 maart 2023
Auteur: Dries Mattijs

Een hartslagmeter kun je gebruiken om je trainingen te optimaliseren. Zeker voor cardio sporten kan het een goede toegevoegde waarde zijn. Aan de hand van de gegevens die een hartslagmeter met borstband je geeft, leer je je lichaam beter kennen en kun je je vooruitgang goed bijhouden. We hebben uitgezocht wat de beste hartslagmeters met borstband voor je zijn.

Wat is een hartslagmeter met borstband eigenlijk?

Een hartslagmeter met borstband is een band die je om je borst heen draagt wanneer je een inspannende sport zoals fietsen of hardlopen gaat doen. Deze band houdt je hartslag in de gaten tijdens het sporten. Je hartslag is namelijk een indicatie voor hoe zwaar de inspanning voor je is.

Wanneer je je meer inspant, zoals bijvoorbeeld tijdens het hardlopen, zal je hartslag stijgen. Je spieren hebben namelijk meer zuurstof nodig dan wanneer je rustig loopt. Je hartslag zal omhoog gaan om je spieren van deze zuurstof te voorzien. Zo zal je bij een hardloopschema een onderscheid zien van verschillende intensiteit. Deze worden namelijk gebaseerd door naar je hartslagzone te kijken. Om hier een goed schema op te baseren moet je wel weten hoe je hartslag verloopt.

Ook als je aan intervaltraining doet kan een hartslagmeter met borstband je helpen. Het kan je een goede indicatie geven of je goed hersteld bent van de inspanning. Zo kun je beslissen of het slim is om door te gaan naar de volgende inspanning of toch nog even te wachten.

Verschillende hartslagmeters

Wanneer we kijken naar hartslagmeters voor het sporten dan zijn de hartslagmeter met borstband en de sporthorloges de meest bekende en ook de meest gebruikte soorten. Een hartslagband bestaat uit 2 onderdelen, namelijk de band en de hartslagmeter zelf. Je moet deze altijd verbinden met een ander apparaat om de data te kunnen lezen. Dit kan bijvoorbeeld via je smartphone.

Bij de borstband is het belangrijk dat je hem op de juiste manier draagt. Anders kan de juiste data niet gemeten worden. Het voordeel van een borstband is dat het signaal zeer dicht bij het hart is en dit maakt de meten dan ook zeer accuraat.

Een sporthorloge wordt op de pols gedragen en werkt vaak met optische sensors. Deze nemen de variatie aan doorbloeding in de ader waar en zo meet hij de hartslag. Het is eenvoudig om te doen en je zult geeneens merken dat je hem om hebt. Ook kun je alles meteen op het horloge aflezen. Je draagt hem wel een stuk verder van je hart af, waardoor de gemeten hartslag een stuk minder accuraat is. Als je een zeer accurate meting wilt, dan is een hartslagmeter met borstband de beste mogelijkheid.

Beste hartslagmeters met borstband

De beste hartslagmeter met borstband

Er zijn verschillende hartslagmeters te koop. Hierbij zijn de hartslagmeters met borstband de meest accurate die je kunt vinden om je hartslag te meten tijdens het sporten. We hebben er meerdere voor je vergeleken en gaan je vertellen welke de beste zijn!

Wahoo TICKR Fit Hartslagmeter

De Wahoo TICKR Fit Hartslagmeter is een hoogwaardige optische hartslagmeter die je hartslag en calorieverbruik meet. Ademend en licht materiaal zorgt ervoor dat je bijna niet merkt dat je hem draagt. Je koppelt de Wahoo TICKR Fit Hartslagmeter eenvoudig via ANT+ of Bluetooth met diverse...
Zie prijs

De Wahoo TICKR Fit hartslagmeter is een optische hartslagmeter die zowel de hartslag als het calorieverbruik kan meten tijdens het sporten. De hartslagmeter kun je eenvoudig met je telefoon, sporthorloge of fietscomputer koppelen door het gebruik van bluetooth of ANT+. Hij is makkelijk op te laden en geheel opgeladen gaat de hartslagmeter zo’n 30 uur mee. Je kunt er dus lang mee vooruit.

De hartslagmeter zit aan een elastieken band vast. Deze kun je zowel als armband dragen, maar ook als borstband. Zo kun je hem dragen wat jij het fijnste vindt tijdens het sporten. Door het lichtgewicht en ademende materiaal en de rekbare band, zul je tijdens het sporten niet voelen dat je de band om je borst hebt.

Geeft een betrouwbare meting
Zowel als armband en als borstband te dragen
Lichtgewicht en ademend materiaal

Polar H9- Hartslagsensor met borstband

Zoek je een betrouwbare hartslagsensor met borstband van hoge kwaliteit? Dan voldoet de Polar H9 aan al je wensen en meer. Bluetooth®- en ANT+ -technologieën bieden eindeloze verbindingsmogelijkheden, welke app of welk apparaat je ook wil gebruiken. Het enige wat je moet doen is verbinding...
Zie prijs

De Polar H9 is een hartslagmeter met borstband van hoge kwaliteit. Hij is makkelijk te koppelen via bluetooth en ANT+ met welke app of apparaat dan ook. Zo kun je hem koppelen aan bijvoorbeeld je gezondheid app op je telefoon. Door het materiaal waar de borstband van gemaakt is, draagt hij fijn en omdat hij zo lichtgewicht is, zul je hem niet voelen tijdens het dragen.

De batterij van de Polar hartslagsensor met borstband gaat erg lang mee, namelijk wel 400 uur. Zo gaat de batterij ongeveer een jaar lang mee, als je elke dag ongeveer 1 uur traint. De hartslagmeter is ook waterdicht. Dit betekent dat je de hartslagmeter ook kunt gebruiken om je hartslag te meten tijdens het zwemmen.

Verkrijgbaar in verschillende maten, namelijk XS-S en M-XXL
Is waterdicht, waardoor je er ook mee kunt zwemmen
Makkelijk te koppelen met verschillende apps en apparaten
Werkt op batterij die je niet kunt opladen en maar een jaar mee gaat

Garmin Hartslagmeter HRM- DUAL- hartslagmonitor band

Garmin HRM-DUAL Hartslagmeter Deze premium hartslagband verzendt real-time hartslaggegevens via ANT+® connectiviteit en Bluetooth® Low Energy technologie, zodat u meer opties hebt om binnen, buiten of zelfs online te trainen. Met deze meter ontvangt u altijd nauwkeurige hartslaggegevens op uw...
Zie prijs

Deze premium hartslagmeter verbind je met bluetooth of ANT+ met low energy technologie. Zo heb je meer opties om binnen, buiten en zelfs online te trainen. Deze Garmin meet nauwkeurig je hartslag en is te koppelen met verschillende apps en apparaten, zelfs met compatibele fitnessapparatuur in de sportschool. Zo krijg je altijd een goed inzicht en kun je je prestaties naar het volgende niveau trainen.

De HRM- Dual heeft een zachte band die verstelbaar is. De lengte van de band is te verstellen van 63.5 cm tot wel 132 cm. Zo is hij altijd comfortabel te dragen voor iedereen. Je kunt de hartslagmeter van de band verwijderen om de band te wassen. Dit is wel zo fijn na het trainen. Hij heeft een batterij met een levensduur van maximaal 3,5 jaar, gebaseerd op 1 uur sporten per dag. Hier kun je zeker heel wat trainingen mee volhouden, of dit nu om een fietstraining gaat of om het zwemmen. De hartslagmeter is namelijk waterdicht.

Heeft een batterij die wel 3,5 jaar meegaat
De hartslagmeter is te verwijderen, zodat je de band kunt wassen
Lengte van de band is 63.5 cm tot 132 cm, zodat hij iedereen past.

Laatste update: 15 maart 2023

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap