sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

De beste compressiekousen voor hardlopen: voorkom blessures

14 maart 2023
Auteur: Dries Mattijs

Compressiekousen kunnen je helpen om het hardlopen beter en langer vol te houden. Ze helpen je om spierpijn te beperken en nare blessures te voorkomen. Ook kan het zorgen voor meer energie in je benen tijdens het hardlopen. Ze kunnen je verschillende voordelen bieden dus. Maar wat zijn de beste compressiekousen voor hardlopen?

Wat zijn compressiekousen en wat doen ze?

Een compressiekous is een hulpmiddel en lijkt veel op een steunkous. Hij is gemaakt om druk te geven aan je onderbeen. Deze compressie is het hoogste bij je enkel en wordt geleidelijk minder tot net onder je knie.

Compressiekousen stimuleren de bloedcirculatie en zorgen voor een hogere zuurstofcapaciteit in je benen. De zwaartekracht zorgt ervoor dat het bloed en vocht naar je voeten stroomt. Compressiekousen bieden je lichaam hierbij hulp om dit vocht en bloed weer omhoog te laten stromen. De kousen zitten strak om je onderbenen heen. Op deze manier oefenen ze deze druk uit en wordt de bloedcirculatie gestimuleerd.

Waarom compressiekousen dragen tijdens het hardlopen?

Het dragen van compressiekousen verbetert de bloedcirculatie wat verschillende voordelen kan geven tijdens het hardlopen. Zo kan het je helpen om blessures te voorkomen of het ondersteunen om er van te herstellen. Tijdens het hardlopen komt vaak de blessure shin splints voor, een overbelastingsblessure doordat er te veel druk op het scheenbeen uitgeoefend wordt. Compressiekousen kunnen je helpen dit te voorkomen omdat zij tegendruk uitoefenen op het scheenbeen. Het biedt je dan ook extra ondersteuning.

Compressiekousen kunnen ook prestatieverhogend werken. Ze zorgen voor maximale zuurstofcapaciteit tijdens het hardlopen. Dit zal ervoor zorgen dat je minder snel een vermoeid gevoel in je benen krijgt. Zo zul je grotere afstanden kunnen lopen zonder vermoeide benen te krijgen. Dit zal uiteindelijk ook zorgen voor minder spierpijn. Zo kunnen compressie sokken ook bijdragen aan een beter en sneller herstel van je spieren. Zo kun je sneller je volgende training plannen als hardloper.

Soorten compressiekousen

Er zijn voor hardlopers verschillende soorten compressiekousen te koop. Hier is een onderscheid gemaakt tussen de compressiekousen en de tubes. Compressie tubes kun je alleen gebruiken wanneer je gaat hardlopen. Ze hebben dezelfde eigenschappen als de kousen, ze hebben alleen geen voetstuk. Dit heeft wel als voordeel dat je hieronder je favorieten enkelsokken kunt dragen. De compressie tube biedt verder alleen geen enkele ondersteuning aan de enkel.

Bij compressiekousen zijn er ook nog verschillende soorten te vinden. Zo heb je hoge kousen, maar ook compressiesokken tot enkelhoogte. Deze bieden vooral ondersteuning aan je enkel en zijn daarom ideaal als je een zwakkere enkels hebt. Ook zijn er nog compressiekousen die specifiek meer compressie bieden aan je middenvoet. Dit zorgt voor een betere doorbloeding van je voeten en zal zorgen dat ze minder snel moe zullen voelen of opgezwollen raken.

Compressiekousen voor lopers

Wie moet compressiekousen voor hardlopen gebruiken?

Compressiekousen zijn niet alleen bedoeld voor professionele hardlopers, maar kunnen ook nuttig zijn voor recreatieve hardlopers, wandelaars en mensen die veel staan of zitten gedurende de dag. Door het dragen van compressiekousen wordt de bloedcirculatie in de benen bevorderd, wat kan helpen om vermoeidheid te verminderen en spierschade te voorkomen. Bovendien kunnen compressiekousen ook het risico op blessures verminderen, doordat de druk op de spieren wordt verminderd.

Compressiekousen kunnen ook nuttig zijn voor mensen met spataderen, zwangere vrouwen en mensen die herstellen van een blessure. Bij spataderen kan het dragen van compressiekousen helpen om de druk op de aderen te verminderen, wat kan helpen om de symptomen te verminderen. Zwangere vrouwen kunnen baat hebben bij het dragen van compressiekousen om de bloedcirculatie in de benen te verbeteren en zwelling te verminderen. Bij het herstellen van een blessure kunnen compressiekousen helpen om de bloedcirculatie te verbeteren en de spieren te ondersteunen, wat kan helpen om het herstel te versnellen.

Het is belangrijk om op te merken dat compressiekousen niet voor iedereen geschikt zijn. Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals diabetes of hoge bloeddruk, moeten eerst met hun arts overleggen voordat ze compressiekousen gaan dragen.

De beste compressiekousen voor hardlopen

Er zijn veel verschillende fijne compressiekousen te vinden die specifiek zullen helpen bij het hardlopen. Ze bieden goede ondersteuning en zullen je vele voordelen bieden. We hebben ze vergeleken en gaan de beste aan je laten zien.

KANGKA Compressiekousen

Heb je last van pijnlijke benen, spataderen, zwellingen, krampen of vermoeide benen? Ben je op zoek naar compressiekousen die je kunnen helpen met het verlichten van deze klachten? Dan zijn de Compressiekousen van Kangka de beste keuze. Onze compressiekousen zijn geschikt voor het hardlopen,...
Zie prijs

Als je last hebt van pijnlijke benen, zwellingen, krampen of vermoeide benen kunnen compressiekousen deze klachten verlichten. Ook tijdens het hardlopen, wandelen of reizen zijn deze compressiekousen ideaal. Ze werken preventief om deze klachten ook te voorkomen. Voor een optimaal resultaat zul je ze de hele dag moeten dragen.

De sokken zijn ontworpen met een vocht afvoerend materiaal dat ook transpiratievocht afvoert. Ze leveren een compressie van 15 tot 20 mmHg. Dit zorgt er ook voor dat ze je goed zullen helpen bij het herstellen van een blessure of het voorkomen ervan. Ze zijn comfortabel en ondersteunend genoeg om ze dagelijks te kunnen dragen. Ze kunnen ook gewoon in wasmachine.

Gemaakt van een vocht afvoerend materiaal, waardoor ze geurvrij en comfortabel te dragen zijn
Geschikt voor machinewas op 30 graden
Bied 15-20 mmHg compressie

Compressiekousen Steunkousen Mannen & Vrouwen

De hele dag actief en sport je veel? De ANATURES compressie kousen stimuleren de doorbloeding van de spieren en het voorkomt vermoeide of opgezwollen benen. Geef je benen en voeten de hele dag ondersteuning. Kousen met compressie zijn ideaal om te dragen tijdens het hardlopen of wanneer je de...
Zie prijs

Deze compressiekousen gaan vermoeide en opgezwollen benen tegen. Zo voorkomen of help ze je klachten zoals spataderen of krampen te verminderen. Ze helpen ook bij het verbeteren van de bloedcirculatie, wat er voor zorgt dat afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Dit is dan ook ideaal om je sportprestaties te verbeteren.

De sokken zijn gemaakt van een ademende stof, zodat vocht goed afgevoerd kan worden. Zo blijven de kousen fris en comfortabel voelen tijdens het dragen. Dit komt doordat de sokken versterkt zijn met koperdraad. Zo biedt de stof warmte bij koude temperaturen en koelte bij warme temperaturen.

Biedt extra ondersteuning en voorkomt spierpijn tijdens het sporten, zoals hardlopen
Uniseks model: zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen
Gemaakt van ademend materiaal en heeft een zeer comfortabele pasvorm

Compressiesokken 3 paar- Compressiekousen met leuke print

Compressie sokken met leuke print - random / mix / surprise* Maat: (S/M)* Kleur: geel, blauw, grijs, bruin* GrandSock * Aantal: 3 paar
Zie prijs

Deze compressiekousen bieden de ondersteuning die je nodig hebt als je de hele dag op je benen staat of veel sport. Ze geven extra steun en kunnen klachten zoals zwellingen, spataderen en vermoeide benen voorkomen of verhelpen. Dit maakt ze ook perfect voor het gebruik tijdens het sporten. Ze zullen zorgen dat de bloedcirculatie verbetert en je daardoor ook minder spierpijn zult hebben na bijvoorbeeld het hardlopen. Ze zijn verstevigd bij de hiel en tenen, zodat ze niet snel kapot zullen gaan. Door het materiaal zijn de sokken ook niet te warm.

Dit set bevat 3 paar compressie sokken in maat L/XL. Hiermee wordt maat 38-42 bedoeld. Het verschil met de meeste compressiesokken is dat deze kousen een vrolijke print en kleur hebben. Zo valt het direct ook een stuk minder op dat het compressiekousen zijn en zien ze er leuk uit. Omdat de 3 paren een random mix zijn, weet je vooraf niet welke prints of kleur je kunt krijgen.

Met een zeer vrolijke print en kleuren
Hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding
Door de verstevigde tenen en hiel draagt het zeer comfortabel
Het gaat om een random mix, je weet van tevoren niet zeker welke print of kleur je krijgt

Laatste update: 14 maart 2023

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap