sporthorlogedeal in zwart
Sporthorlogedeal logo voor overlay

Wat zijn de beste Strava horloges voor het hardlopen?

14 februari 2023
Auteur: Dries Mattijs

Tijdens het sporten wil je een horloge waar je de juiste informatie af kan lezen. Je wilt niet alleen de tijd kunnen waarnemen maar ook de sportprestatie goed aflezen. Het is zelfs mogelijk om de prestaties te kunnen delen van de route die er gelopen is. Ook onthoudt een hardloophorloge de favoriete routes die er gelopen zijn en wanneer je een route gelopen hebt waar je een snelle tijd mee gelopen hebt.

Is een Strava horloge voor het hardlopen handig?

Ja, een Strava horloge is handig voor het hardlopen. Het horloge kan de gebruiker voorzien van belangrijke statistieken zoals de afgelegde afstand, snelheid, hartslag, calorieverbruik en meer. Met behulp van GPS-technologie kan het horloge ook de hardlooproute bijhouden en analyseren. Daarnaast kan het horloge worden gesynchroniseerd met andere fitness apps om een uitgebreide kijk op de fitness- en gezondheidsdoelen te bieden. Het horloge kan sporters ook motiveren en inspireren om hun prestaties te verbeteren door middel van de sociale aspecten van de Strava app. Kortom, een Strava horloge is een handige tool voor hardlopers om hun prestaties te verbeteren en bij te houden.

Wat is een Strava horloge nu eigenlijk?

Een Strava sporthorloge is een fitness tracker die speciaal is ontworpen voor sporters en atleten. Het horloge maakt verbinding met de populaire fitness app Strava, die gebruikers in staat stelt om hun trainingen en prestaties bij te houden en te delen met andere gebruikers.

Met een Strava sporthorloge kunnen sporters hun hartslag, afstand, snelheid en andere statistieken in real-time volgen tijdens het sporten. Het horloge is uitgerust met GPS-technologie, zodat sporters hun routes kunnen bijhouden en analyseren. Bovendien kan het horloge worden gesynchroniseerd met andere fitness apps, zoals MyFitnessPal en Fitbit, om een uitgebreide kijk op de fitness- en gezondheidsdoelen te bieden.

Naast het bijhouden van prestaties, is de Strava sporthorloge ook ontworpen om sporters te motiveren en te inspireren. De app heeft een sociaal aspect, waarmee sporters hun prestaties kunnen delen en elkaar kunnen aanmoedigen. Het horloge is ook waterdicht en kan tijdens het zwemmen worden gedragen.

Strava de sport app voor al je sportprestaties

Strava is de favoriete sport app bij hardlopers. Het snel uploaden van de gegevens is natuurlijk voor iedere sporter een mooie bijkomstigheid. Nu kan de strava app niet alleen op een horloge gebruikt worden maar ook op een smartphone of een combinatie met beide. Met de strava app en een sporthorloge kan je het afvallen, verbeteren van de conditie en jezelf motiveren heel erg goed gebruiken. Met de app kan je ook vrienden volgen en elkaar aanmoedigen tijdens het sporten.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een Strava hardloophorloge?

Een hardloophorloge heeft heel erg veel functionaliteiten. Zelfs bellen is een mogelijkheid wat je kan doen met een hardloophorloge. Of dat nu ook daadwerkelijk nodig is, dat is weer een andere kwestie. Maar waar moet je wel op letten als je een strava hardloophorloge gaat kopen?

De functies van een hardloophorloge

Bij het kopen van een hardloophorloge wil je er graag de functies op hebben die jij wenst. Je kunt denken aan een stappenteller, calorieën teller, hartslagmeter en een muziekbediening.

Minder belangrijk zijn de opties bellen, een slaapmonitor en het koppelen van andere apps.

Aandachtspunten bij de aankoop van een Strava hardloophorloge

Bij de aankoop van een hardloophorloge is het goed om een aantal aandachtspunten in de gaten te houden. Het beste is een hardloophorloge waar je blij van wordt. Aandachtspunten waar je rekening mee kan houden is:

  • Het gebruik: Weet waar je het hardloophorloge voor wilt gaan gebruiken. Is dit alleen om de sportprestaties bij te houden of ook om calorieën, slaap enzovoort bij te kunnen houden.
  • Gewicht en formaat: als het horloge licht is dan zit het fijner om de pols. Hoewel een zwaarder horloge vaak kwalitatief beter is. Houdt de maat van de horlogekast goed in de gaten. Als het scherm groter is dan kan je er gemakkelijk op lezen maar is niet comfortabeler.
  • De batterijduur: Houdt de batterijduur goed in de gaten als je van de lange hardlooproutes bent. Wanneer je op vakantie gaat hardlopen is het goed om een oplader mee te nemen zodat de batterij goed en op tijd opgeladen wordt.
  • GPS: Het is handig om GPS op je hardloophorloge te hebben zodat je overal de workouts kan registreren.

Top 3 Strava hardloophorloge

We beschrijven een top drie met Strava hardloophorloges die het overwegen waard zijn.

Apple Watch SE (2022)

Watch SE 2022 - 40 mm - Middernacht Aluminium

Drie stijlvolle kleuren. Krachtige sensoren die inzicht geven in je gezondheid en conditie. Innovatieve veiligheids­features. Eenvoudige manieren om connected te blijven. En een nieuwe dual-core­processor voor extra snelheid. Apple Watch SE is nu veelzijdiger en aantrekkelijker dan ooit. Waarmee...

Als je een fanatieke hardloper of fietser bent en je wilt je prestaties bijhouden, dan is de Apple Watch SE met Strava-integratie een geweldige keuze. Dankzij de krachtige sensoren krijg je inzicht in je gezondheid en conditie, maar de integratie met Strava maakt deze smartwatch echt uniek.

Met de Strava-app op de Apple Watch SE kun je eenvoudig je hardloop- of fietsactiviteiten starten en je voortgang in realtime volgen. Je kunt tijdens het sporten je hartslag, afstand, tempo en meer bijhouden. Bovendien kun je na je workout je prestaties bekijken en vergelijken met eerdere workouts, of die van je vrienden op Strava.

Ik ben zelf een fanatieke hardloper en ik was onder de indruk van hoe goed de Apple Watch SE mijn hardloopprestaties bijhield. De integratie met Strava is natuurlijk superhandig, omdat ik zo gemakkelijk mijn voortgang kon bijhouden en mijn prestaties kon vergelijken met die van andere hardlopers. Het was ook handig om direct vanaf mijn pols muziek te kunnen bedienen tijdens het sporten.

Naast de Strava-integratie zijn er nog andere handige functies, zoals de slaapmeting en de valdetectie en SOS-noodmelding. De waterbestendigheid is ook een pluspunt als je graag zwemt of andere watersporten beoefent.

De hartslag wordt via de pols gemeten door de geïntegreerde hartslagsensor
Door de gps-sensor wordt de snelheid, afstand en route weergegeven
Zeer vlot toestel
Scherm is geen always-on display

Garmin Venu 2

Venu 2 - Health smartwatch - Granite Blue

Als je gezond leeft, leef je beter. Breng je lichaam en geest in balans met de Garmin Venu 2. Deze GPS smartwatch heeft geavanceerde gezondheidsmonitoring- en fitnessfuncties om je te helpen beter te begrijpen wat er zich in jouw lichaam afspeelt. Wissel je activiteiten af met geanimeerde...

Als je op zoek bent naar een smartwatch die niet alleen jouw sportactiviteiten bijhoudt, maar ook je gezondheid monitort, dan is de Garmin Venu 2 serie een uitstekende keuze. Ik heb deze smartwatch uitvoerig getest en ben onder de indruk van de vele functies die het biedt.

Het eerste wat opvalt is het heldere AMOLED-display. De beelden zijn scherp en de kleuren zijn levendig, waardoor het gemakkelijk is om alles op het scherm te lezen. Het is ook zeer responsief en er zijn verschillende horloge gezichten om uit te kiezen, waardoor je de look en feel van de watch kunt aanpassen aan jouw persoonlijke stijl.

Een van de functies die deze smartwatch uniek maakt, is de geavanceerde gezondheidsmonitoring. De momentopname van je gezondheid, Body Battery-energieniveaus, slaapscore, fitnessleeftijd, en stress tracking bieden een compleet beeld van je gezondheid en fitness. De Garmin Venu 2 serie houdt ook jouw sportactiviteiten bij met meer dan 25 voorgeladen indoor en outdoor sport apps, waaronder wandelen, hardlopen, fietsen, HIIT, zwemmen, golfen, en nog veel meer. Je kunt je eigen workouts creëren en synchroniseren met de Garmin Connect app op je compatibele smartphone. Via de Garmin Connect app synchroniseer je ook al je activiteiten intant naar Strava.

Een andere geweldige functie van deze smartwatch is de mogelijkheid om muziek te downloaden en te luisteren zonder telefoon. Met Garmin Pay kun je veilig en snel contactloze betalingen doen, zonder dat je jouw portemonnee bij je hoeft te hebben.

Geavanceerde gezondheidsmonitoring en fitnessfuncties
Meer dan 25 voorgeladen indoor en outdoor sport apps
Download tot 650 nummers en betaal contactloos met Garmin Pay
Geen bloeddrukmetingen

Samsung Galaxy Watch4

Galaxy Watch4 Classic - Smartwatch heren - 46mm - Zwart

Let op: momenteel ondersteunt de Samsung Galaxy Watch 4 geen iPhone. Deze update zal later beschikbaar komen, wanneer is nog niet bekend. De Samsung Galaxy Watch4 Classic is de beste fitnesscoach waarmee je in een handomdraai inzicht in je gezondheid hebt. Dankzij het gebruik van WearOS gaat er...

De integratie met Strava is een van de functies die de Samsung Galaxy Watch4 Classic onderscheidt van andere smartwatches op de markt. Met de Strava-app op je smartwatch kun je niet alleen al je fitnessgegevens bijhouden, maar ook je prestaties vergelijken met die van andere gebruikers van de app.

Wanneer je begint met het bijhouden van je work-outs, slaat de Galaxy Watch4 Classic automatisch alle gegevens op in de Samsung Health-app. Met de Strava-integratie kun je deze gegevens direct synchroniseren met je Strava-account. Dit betekent dat je alle informatie die je nodig hebt om je prestaties te verbeteren, direct bij de hand hebt.

Een van de grootste voordelen van de Strava-integratie is dat je ook je prestaties kunt vergelijken met andere gebruikers van de app. Zo kun je zien hoe je presteert ten opzichte van vrienden of zelfs de hele Strava-gemeenschap. Dit kan je motiveren om je doelen te bereiken en zelfs te overtreffen.

Met de Samsung Galaxy Watch4 Classic en de Strava-app op je smartwatch heb je alles wat je nodig hebt om je gezondheid en fitness op de voet te volgen. Je kunt je work-outs bijhouden, je prestaties vergelijken met die van anderen, en al je gegevens op één plek opslaan. Het is een geweldige tool voor iedereen die serieus bezig is met zijn of haar gezondheid en fitness.

Gezondheid wordt bijgehouden in de Samsung health app door de Bioelectrical Impedance Analysis functie
Het draaiende bezel scrolt je makkelijk door de apps en berichten
Favoriete apps kunnen gedownload worden
Niet compatibel met de Apple IPhone en Huawei telefoons

Laatste update: 14 februari 2023

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

5 september 2023
Review: Garmin Venu 3

De Garmin Venu 3 is de nieuwste toevoeging aan de lifestyle-georiënteerde Venu-serie van Garmin. Deze smartwatch komt in twee verschillende ...

Lees verder >
21 mei 2023
Hoe veilig buiten sporten in het donker

Welkom bij dit uitgebreide artikel over hoe je veilig buiten kunt sporten in het donker! Als je net zo enthousiast ...

Lees verder >
28 april 2023
Hoe train je je huisdier om mee te gaan hardlopen: 9 tips & tricks

Als je een huisdier hebt en je houdt van rennen, dan is het een goed idee om je huisdier te ...

Lees verder >
© 2022 Sporthorlogedeal
crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap